PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

23. listopadu 2010

The Fallen jako film

Zase jsem si jen tak brouzdala po internetových vlnách - dělám to hodně často ^^ - a našla něco, co mě zaujalo a řekla jsem si, že o tom poreferuju.

Jde o film jménem Fallen, který byl natočený americkou televizní stanicí ABC v roce 2006, na podkladě knih Thomase Sniegoského... a v hlavní roli najdeme Paula Wesleyho, momentálně známého ze seriálu The Vampire Diaries (také na základě knih).

Proč sem o tom píšu... Kromě toho, že jde o další zfilmování nějaké knihy (což mají fanoušci hrozně rádi... a jsou hrozně naštvaní, když se to prostě nepovede...), jde o jeden z příběhů o padlých andělech. A zrovna tohleto téma je v dnešní době docela oblíbené.


Knihy jsou dohromady čtyři:


Upíři, vlkodlaci a padlí andělé hýbou světem!

O čem to tedy je:
18-ti letý chlapec Aaron – z části človek a z části anděl – se ocitne uprosstřed dávné bitvy Mocných a Padlých andělů, kteří jej chtějí zničit. Na své osmnácté narozeniny se všechno, co doteď Aaron znal, jednou pro vždy změní. Najednou vládne neobyčejnou silou a pronásledují ho divné sny. 

Bezdomovec Ezechiel Aaronovi tvrdí, že je padlý anděl a vysvětlí mu, že je Nephilim - z části člověk a z části anděl, který musí bojovat s armádou andělů, kteří ho chtějí zničit. Aaron nechce věřit, že už celá staletí stojí v centru neukončené bitvy mezi Mocnými a Padlými anděly, které Bůh vykázal z nebe. 

Brzo se ale přesvědčí, že je to pravda, když se okolo něj začnou dít nevysvětlitelné věci, jeho schopnosti se radikálně zvětší a začnou ho pronásledovat úplně neznámí lidé...

Zdroj: CSFD.cz
Film jsem ještě neviděla, knížky jsem nečetla... přesto mám v plánu se na to kouknout. Proč ne, když už podobně zaměřené knihy čtu. Ale v tomto případě se nejedná o spisovatelku, ale spisovatele... A to mě hodně zajímá. Chlapi samozřejmě píšou jinak než ženské a právě proto si chci přečíst, jak se na celou věc s padlými anděly dívá právě chlap.

Pár fotek z filmu

Obrázky z filmu sem dávat nejspíš nebudu, protože některé vypadají hodně směšně :D :D Ani nevím, jestli to třeba vyšlo v češtině. Dost o tom pochybuju. V angličtině se stáhnout dá, ale jestli jsou k němu i titulky, nevím. 




4 komentáře:

  1. Tak tohle vypadá hodně zajímavě, zvlášť ty knihy! Na film bych se nejspíš podívala jenom kvůli tomu, abych viděla Paula Wesleyho i v něčem jiném než ve Vampire Diaries... Tys ho už viděla? :)

    OdpovědětVymazat
  2. Knihy mě taky docela zaujaly... a to i proto, že hlavním hrdinou je kluk a napsal to chlap ^^

    Filmy (jsou to totiž tři díly, jak jsem dneska zjistila) jsem ještě neviděla. Prozatím jsem si je stáhla a v nejbližší době na to hodlám kouknout. Nejspíš jen v angličtině, nemyslím si, že jsou na to české titulky.

    OdpovědětVymazat
  3. Je to i česky, vysílalo se to na AXN, stačí jen trošku hledat na netu ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak já jsem se po tom upřímně moc nepídila :D A stačilo mi to bohatě v angličtině :D

    OdpovědětVymazat