PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

20. listopadu 2010

Kisses From Hell

originální cover
Autor: Richelle Mead, Alyson Noël, Kristin Cast, Kelley Armstrong, Francesca Lia Block
Originální název: Kisses From Hell
Knižní série: povídkové knihy HarperTeen
Žánr: fantasy, upíři, vrazi

Anotace na Goodreads: Opravdově. Šíleně. Nesmrtelně.

Tato neodolatelná sbírka přináší příběhy lásky mezi upíy pěti nejprodávanějším autorek dnešní doby - Kristin Cast (Temped), Richelle Mead (Vampire Academy), Alyson Noël (Evermore), Kelley Armstrong (The Summoning) a Francesca Lia Block (Pretty Dead).

Od prchajících upírů nuceným věřit chlapci, který může dost dobře být jedním ze skupiny usilující o jejich smrt po legendární romanci dvou nesrtelných, jejichž láska je nutí riskovat úplně všechno... tato srdce beroucí kolekce přináší slovům "láska navždy" úpně nový rozměr.

Ať už jste na románky, které jsou temné a deprimující, nebo světlé a zábavné, tyto příběhy uhasí vaší nenasytnou žízeň po kouzelných příbězích krásných nemrtvých.

Nakladatel: HarperTeen (EN)
Počet stran: 272 (EN)
Vazba: Brožovaná (EN)
Vydání v USA: 24.8. 2010
Vydání v ČR: v češtině ještě nevyšlo


Moje hodnocení:





Moje hodnocení obálky:




Datum četby: listopad 2010, 2 dny, přečteno v angličtině...

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: No že jsem to vůbec dočetla...


Můj názor (obsahuje spoilery):
Jedná se o pětici povídek, které mají společné prostředí nesmrtelných upírů a polibky.

Richelle Mead - Sunshine
(Sluneční svit)
Eric Dragomir vždycky střídal holky jako ponožky. Všechny je měl rád, ale s žádnou nedokázal vydržet moc dlouho, protože jeho zájem o ní brzo opadl. To mu ale od té doby, co před šesti měsíci zemřela jeho matka, stále vyčítá jeho otec. Chce po něm, aby se s nějakou dívkou - nejlépe z královské rodiny - usadil a začal pracovat na potomstvu. On je totiž Eric posledním potomkem královského rodu Dragomirů...

Rhea Daniels se nedávno zasnoubila se svým přítelem z dětství Stephenem, který je z královského rodu. To Rhea právě není. A proto nikdo tak nějak nechápe, proč se s ní Stephen vůbec zahazuje. Nechápe to ani Rhea.

Erica a Rheu k sobě něco i přes vlivy okolí přitahuje. Eric na ní vidí něco, co u ostatních dívek nenašel a láká ho to více než dost. Rhea zase cítí, že narozdíl od všech ostatních, Eric není zase až tak zkažený, jak se o něm povídá a projevuje o ní velkou starost.

Jenže ne vždycky musí být tím největším nebezpečím společenské mezery, nebo snad krvežíznivý Strigojové...

~ ... ~

Allyson Noël - Bring Me To Life
(Přiveď mě k životu)
Dani přijíždí ze slunného L.A. do ponurého Londýna, zahaleného podivnou mlhou, aby nasoutpila na uměleckou školu a unikla tak nevydařenému vztahu a nové maceše, která Dani nedokáže vystát. Už od jejího příjezdu se jí zdá na všem okolo ní něco podivné. A její podezření se ještě zvýší, když dorazí do domu, který by měl být uměleckou školou, ale vůbec to tak nevypadá.

Potká zde jediného možného spolužáka Brama. Je jí něčím povědomý, ale nedokáže si jej nikam zařadit.

A jak se později ukáže, ti dva mají společného mnohem víc, než by si dokázala představit.

~ ... ~

Kristin Cast - Above
(Nahoře)
Příběh dívky z Below (Dole) a chlapce z Above (Nahoře). Příběh o hledání části vás samého... a její následné ztrátě...

~ ... ~

Kelley Armstrong - Hunting Kat
(Lovící Kat)
Experimentální genetické inženýrství... užívání dětí jako experimentální zvířata... pokusy o vytvoření upírů

Z Kat se stala upírka, kterou teď spolu s dalšími dvěma experimenty chytili a zavřeli do jedné místnosti.

~ ... ~

Francesca Lia Block - Lilith 
Lilith ukáže Paulovi úplně jiný život. Život, v němž už nemusí být tím, kterého neustále šikanují. Tím, o kterého opačné pohlaví nezavadí ani pohledem. Ukáže mu, že může být velice silný, pokud chce. A že se může všem těm, kteří mu ubližovali, pomstít.

~ ... ~

Dala jsem knížce 3 hvězdičky jen díky povídce od Richelle, která byla jednoznačně nejlepší ze všech uvedených a i pochopitelná, a povídce Kelley Armstrong, jejíž nápad i provedení nebylo vůbec špatné. Ten zbytek stál za velké houby. Příběh Allyson Noël byl mírně podivný a povídka F.L.Block byla zase dost krátká na to, aby z toho něco normálnějšího bylo. Avšak příběh, nebo snad spíše něco jako báseň nebo co, od Kristin Cast je totální propadák. Na tom jsem nepochopila vůbec nic. Když jsem to četla, doufala jsem, že se na konci něco vysvětlí. A nevysvětlilo se vlastně vůbec nic. Možná to má být nějaká nadčasová poezie-próza... ale já jsem to absolutně nepobrala.

7 komentářů:

  1. Nemyslela som si, že túto zbierku budem niekedy čítať, ale celkom som práve dostala chuť... a to je zvláštne, pretože o Noelovej aj Castovej mám nie veľmi valný názor :D Ale som zvedavá na tú Richelle...

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám právě po dočtení povídky od Noël tak trochu obavy vůbec začíst číst Immortals... A o obou Castových ani nemluvím. Ještě furt se nemůžu vzpamatovat z prvního dílu Školy noci (k recenzi na knížku se nemůžu furt dokopat)o.O

    Zrovna povídku od Richelle bych doporučovala přečíst si. Mám takový pocit, že to může mít co do činění s šestým dílem VA. Přece jenom se tam píše o otci Lissy a kdoví...

    OdpovědětVymazat
  3. Určite na to idem, ani som nevedela o tom, že tá poviedka je z VA univerza... to nemôžem vynechať :P

    OdpovědětVymazat
  4. Prosím kide se to dá koupit a jak se knížka od Richelle Mead??

    OdpovědětVymazat
  5. * Prosím kde se dá koupit a jak se jmenuje knižka od Richelle Mead??

    OdpovědětVymazat
  6. Tohle je antologie = povídková knížka, kde několik autorek napíše povídky, které se dají do jedné knihy. Jelikož je prozatím pouze v angličtině, můžeš si ji zakoupit http://www.bookdepository.com nebo třeba Amazonu apod.

    OdpovědětVymazat
  7. díky moc a nevis kdy se to bude prekladat (teda jestly vubec bude)

    OdpovědětVymazat