PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

29. listopadu 2010

Město z popela

český cover
Autor: Cassandra Clare
Český název: Město z popela
Originální název: City of Ashes
Knižní série: Mortal Instruments
Díl: druhýŽánr: fantasy, lovci stínů, upíři, vlkodlaci, víly a čarodějové

Česká anotace: Clary Frayová si toužebně přeje, aby se její život zase vrátil do normálních kolejí. Ale co je vlastně normální, když jste lovec stínů, zabíjíte démony, vaše matka je v kómatu způsobeném kouzlem a vy najednou vidíte vlkodlaky, upíry a víly?

Kdyby se Clary obrátila ke světu lovců stínů zády, mohla by trávit víc času se svým nejlepším kamarádem Simonem, ze kterého se postupně stává něco víc než jen kamarád. Lovci stínů ji však nehodlají nechat odejít, obzvláště její pohledný, avšak nesnesitelný znovunalezený bratr Jace. Navíc jediný způsob, jak by mohla Clary pomoci své matce, je najít Valentýna, ničemného a nejspíš šíleného lovce stínů, který je zároveň jejím otcem.

V druhém díle napínavé trilogie autorka vtáhne čtenáře zpět do temných spárů newyorského podsvěta, kde láska vždy znamená nebezpečí a moc s sebou přináší smrtonosné pokušení.

Nakladatel: Mladá fronta
Počet stran: 400
Vazba: Vázaná
ISBN: 978-80-204-1910-1
Vydání v USA: 25.4. 2008
Vydání v ČR: 2010

Moje hodnocení:



Moje hodnocení originální obálky:



Moje hodnocení české obálky:




český přebal je stejný jako originální... DÍKY BOHU!!! doufejme jen, že Mladá Fronta vydá první díl v reedici s originálním přebalem...

Datum četby: srpen 2010, zakoupeno a přečteno při pobytu v Americe, hned po dočtení druhého dílu...
Reakce bezprostředně po dočtení knihy: woooow podruhé



Můj názor (obsahuje spoilery):
Není to tak dávno, co se svět Clary převrátil vzhůru nohama a vše, co považovala za normální... už tak normální není.

Její matka je stále v kómatu. Zjistila, že má bratra, do kterého je s největší pravděpodobností zamilovaná. A co je horší, že její otec je vrah, který se nevzdá, dokud nedostane to, co chce a co si myslí, že mu patří.

Úplně normální život teenagera. Nebo ne?

Samozřejmě že ne.

V New Yorku se začínají dít podivné věci... ehm... tedy podivnější než obvykle. Valentine je stále někde tam venku a nabírá síly. A Jace je momentálně tak nějak v nemilosti, protože se ukázalo, že je jeho synem. L lidé, které považoval za své rodiče, se najednou obracjeí proti němu a dokonce má na něho políčeno i Inquisistor.

Ani Clary ani Jace neví, co mají dělat s city, které k sobě navzájem cítí, což ubližuje nejenom jim, ale i jejich okolí. Tedy, spíše Simonovi... Ten se dostane do pěkné polízanice, která mu změní život na vždycky. A vlastně nejenom jemu...

Nechci o druhém díle spoilerovat více, protože je to poněkud složitější na jednoduché shrnutí do pár vět. Lepší je to si přečíst.

Konec prvního dílu mě dostal totálně na kolena. Pamatuju si, jak jsem jej dočetla někdy ve 2 ráno, a to jsem měla za 4 hodiny jít do práce. Nemohla jsem se odtrhnout a začala jsem ihned číst díl druhý. Taky jsem pak v kuchyni vypadala jako zombie :D :D Cassandra mě totálně vyšokovala a já jsem chtěla... ne, !musela! vědět, jak to bude pokračovat dál.

Bylo mi líto Jace i Clary, i když jsem samozřejmě měla víc ráda Jace :) A pak mě tak trochu dostalo to, že se ze Simona stal najednou upír. A vůbec pak celé to vyvrcholení na konci, kdy se Clary tedy pořádně vybarvila a ukázala, že je na ní mnohem víc, než by se zprvu zdálo!

Cassandra mi svým stylem parádně sedla. Líbí se mi, jak propojuje vážné prvky s veselými momenty. Z celé knížky bylo cítit, že je svět okolo nebezpečnější a že je to předzvěst velké bitvy, která se má v budoucnu odehrát. Vše je jen otázka času.

Knize dávám zaslouženě plných 5 hvězdiček, protože mě svým dějem dostala a s každou další stránkou jsem doufala, že se ten vzniklý problém mezi hlavními hrdiny musí přece nějk kvysvětlit. No, zatím se nevysvětlil... Jde se na třetí díl.

9 komentářů:

  1. Taky mě to chytlo a šokovalo; druhý den po přečtení prvního dílu česky jsem se pustila do druhého, poté i třetího dílu v originále :D
    A dneska jsem si pro CoG byla ^^

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem ti o téhle sérii nevěděla, dokud jsem si v Americe nezašla do knihkupectví, že bych si mohla teda něco koupit. A BUM! Ty přebaly mě totálně dostaly... a když jsem se pak vrátila domů, zjistila jsem, že to vychází i v češtině.

    Ještě jsem to česky nečetla. Je ale fakt, že ta angličtina knížky byla docela těžká, ale přelouskala jsem to. Nejspíš si počkám, jestli to pak Mladá fronta nevydá v nějakém kompletu s tvrdou vazbou. Stejně takhle jsem si počkala i na Twilight ságu a vyplatilo se mi to. Mám to s originálním přebalem a navíc v tvrdé vazbě :D

    OdpovědětVymazat
  3. První díl s nevzhledným obalem skousnu, stejnak teď budu zase nějakou dobu zírat na českej překlad CoG :D

    OdpovědětVymazat
  4. A já právě ne, mám to doma v angličtině, v půdovních obálkách a zatím mi to stačí...

    CoG si perfektně užij, já si to užila a o to víc se těším na CoFA :D

    OdpovědětVymazat
  5. Já CoG četla už někdy před půl rokem, takže už vím, co a jak.. a CoFA už jsem si pro jistotu předobjednala :D

    OdpovědětVymazat
  6. Jo? :D A já myslela, že se teprve chystáš číst... tak to se pak těším, co mi napíšeš k review o CoG, až ho vydám :D

    OdpovědětVymazat
  7. Až budu mít čas si k tomu sednout a sepsat své myšlenky? :D Na následující dva dny mám připravené review na Hex Hall a The Lonely Hearts Club, tak snad hned po tom.

    Já jsem totiž zjistila, že když si sednu zrovna ke psaní review na MI, tak mi hlavou víří strašně moc myšlenek a já nějak nejsem schopná napsat něco normálního a srozumitelného :D

    OdpovědětVymazat
  8. Jo, tenhle díl mě totálně dostat... :D Když jsem to dočetla (fajn, když jsem dočetla poslední věty Jacea), měla jsem chuť třisknout iPodem (kde čtu ebook) o zeď, jak moc mě naštval. První pár, u který chci, aby byli spolu a oni jsou příbuzní... :D No nic... Docela mě ale dostává Cassandra, jak to dokáže psát s takovou lehkostí i vážností. Tedy, popravdě mě nejvíc dostává Jace (nečekaně :D), který je mým knižním dvojčetem, protože se v něm úplně vidím. Ale zpátky k tématu. :D Strašně ráda tuto sérii srovnávám s Twilight - ani nevím proč. V Twilight bylo hned jasné, co se stane, že to dopadne dobře a že Bella bude s Edwardem, ale taky nikdy nevíš, co od toho máš čekat (a to ve všech ohledech).
    Jinak CoG jsem ještě nečetla, protože jsem se rozhodla, že to budu číst jako ebook a protože jsem 2 díly četla česky, do originálu se mi nechce, protože si říkám, že by to ztratilo ten efekt.

    OdpovědětVymazat