PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

3. prosince 2010

Nový měsíc

originální cover
Autor: Stephenie Meyer
Český název: Nový měsíc
Slovenský název: Nov
Originální název: New Moon
Knižní série: Twilight
Díl: druhý
Žánr: fantasy, upíři, vlkodlaci

Česká anotace: Isabella Swanová se stěhuje do Forks, městečka ve státě Washington, kde neustále prší. Zdá se jí, že na světě neexistuje nudnější a beznadějnější místo - až dokud nepotká tajuplného a přitažlivého Edwarda Cullena, který doslova obrátí její svět vzhůru nohama. 

Do Isabellina příjezdu Edward úspěšně tajil před obyvateli městečka svou upírskou osobnost. Zamilovat se je však daleko nebezpečnější, než si Bella dovede představit.

Edward už Bellu zachránil ze spárů zla, ale nyní, když jejich vztah ohrožuje vše, co je jim drahé, obazjišťují, že potíže teprve začínají.

Nakladatel: Egmont
Počet stran: 464
Vazba: Vázaná i brožovaná
ISBN: 978-80-252-0899-1
Vydání v USA: 21.8. 2006
Vydání v ČR: 16. 7. 2008

Moje hodnocení:
 


Moje hodnocení originální obálky:
 


Moje hodnocení české obálky:
1. verze
 


2. verze
 


3. verze



Kniha má úplně stejný přebal jako originální - pouze u tvrdé vazby.

Datum četby: přečteno v roce 2008, nejspíš... v češtině...

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Bella je těžká hysterka...



Můj názor (obsahuje spoilery):
Bella už ví, že Edward je upír. Jeden se bez toho druhého nehne. Ovšem jejich štěstí netrvá dlouho, jelikož Bella je přece jenom stále člověk a jako taková je velice silným lákadlem pro ostatní upíry. A jak se ukáže, její krvi nedokáží odolat ani členové Cullenovic rodiny. Což s sebou přinese jedno vážné rozhodnutí.

Edward se totiž rozhodne Bellu pro její dobro opustit a vymazat jakoukoliv věc, která by byla spojená se vzpomínkou na něj. A tak je Bella najednou naprosto opuštěná, bez Cullenovic klanu, bez své jediné lásky... vydaná na pospas samotě a svým myšlenkám na Edwarda a na to, proč ji opustil.

Začne se více přátelit s Jacobem a jezdit za ním do rezervace. Jacob totiž opravuje jejich motorky, které Bella koupila čistě ze zištných důvodů. Přišla na to, že když dělá životu nebezpečné věci, slyší alespoň Edwardův hlas. Nemůže totiž bez něj žít.

Ovšem zjišťuje, že nejenom Edward měl tajemství. Jacob se jí začne najednou vzdalovat a vyhýbat se jí. Bella tomu všemu chce přijít na kloub, a proto jej - po řadě odmítání ze strany Jacoba - znovu navštíví v rezervaci. A zjistí, co před ní její kamarád tajil. Jacob je totiž vlkodlak.

~ ... ~

Pokračování světového bestselleru... mě zase tak neuchvátilo. Bella mi přišla jako jedna obrovská hysterka, jejíž svět se smrskl jedině na život s Edwardem a bez Edwarda. A celou dobu jen skučí, vrčí, brečí a-tak-dále... No prostě hysterka jak hrom. A takové holky já prostě dvakrát nemusím.

A Jacob mi nikdy k srdci moc nepřirostl. Vím, že si mezi čtenářkami našel své zastánce, ale já ho vždycky brala jen jako takového otravného bráchu, který má najednou hrát toho třetího v milostném trojúhelníku. A i když jej Stephenie napsala tak, aby byl Edwardovi rovnocenným sokem a Bellu měl přitahovat na tolik, že sama začne pochybovat o svých citech... já jsem vždycky viděla jako jediného "toho pravého" Edwarda.

Přesto solidní tři hvězdičky, jelikož Stephenie sice udělala z Belly naprosto otravnou hlavní hrdinku (tedy pro mě), ale všichni jí to stále žerou.
 

1 komentář:

  1. nový mesiac sa mi páčil asi najmenej....ja som Bellu fakt nechápala....celú knihu som ako tak prečítala kým sa tam neobjavil Edward lebo potom to začalo byť zaujímavé....:-O fakt neviem či som ja taká nezrelá, že som Bellu nechápala...dobre Edward odišiel...ale môže sa človek až tak zosypať? nesúďte ma za môj názor pretože v takejto situácii som sa ešte nenachádzala, ale parádne ma to štvalo, že stále plakala....no pozitívum bolo La Push...tie scény sa mi fakt páčili a Paul bol vtipný....taký nervák... :D tiež by som hodnotila 3-ma hviezdičkami....

    OdpovědětVymazat