PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

19. prosince 2010

Posuď knihu podle obalu (1)

Přicházím s novinkou, která bude mít na mém blogu své čestné místo každou neděli.
Vždycky si vyberu nějaký přebal knihy, ať už té, co dávno vyšla, právě vychází, nebo se teprve chystá, přeložím anotaci a napíšu pár slov o tom, jak na mě obálka zapůsobila.

Uvidíme, jak to bude mě i vás bavit a jak ohodnotíte obálku svými slovy. Přece jenom si na mém blogu častokrát spíše vedu monolog v podobě review... a to mě moc nebaví. Teď je chvíle pro všechny z vás, kteří se nechtěli zapojit do diskuzí o knihách, které jste nečetli nebo neměli možnost si přečíst, nebo prostě neměli chuť. Teď máte možnost i vy vyjádřit svůj názor.


Název knihy: Luminous
Autor: Dawn Metcalf
Datum vydání: 7.7.2011 (v USA)

Anotace na Goodreads: Když šestnáctiletá Consuela zjistí, že si může doslova sundat svou vlastní kůži, čímž odhalí třpytivou perleťovou kostru, sklouzne  do paralelního světa, známého jako Tok (nebo  tomu můžeme taky říkat Proud apod.).

Místo obývané typickou mládeží s mimořádnými schopnostmi. Díky vytváření kůže téměř z čehokoliv - vzduch, voda, peří, oheň - je předurčena k zachraňování obyčejných lidí, jejichž čas nadešel dříve, než by správně měl. 

Někdo je totiž zabíjí, jednoho po druhém, a Consuela se tak musí zaměřit na spletité spiknutí, které by mělo zničit Tok navždy. Přitom jediné, co opravdu chce... je... vrátit se domů, živá.
Můj názor: Většina "knižních bloggerů" se na tuhle knížku třepe, až to není hezké. Já? Ne. Já vám nevím. Svlékání a tvoření kůže mi připadá až nějak morbidněji morbidní. Ale chápu, co na ní tolik bloggerů vidí. Obal. Obal je opravdu povedený. Hned na první pohled zaujme a nepustí. Přitahuje. A kdybych si nepřečetla samotnou anotaci, určitě bych si knihu chtěla na sto procent přečíst - kvůli obalu. Možná si knihu časem přečtu, ze zvědavosti. Momentálně mě však neláká.

Jaký je váš názor?

7 komentářů:

  1. No mě to slupování z kůže příjde tedy především nechutný. Grr. Fakt to u mě nevyvolává moc dobrý pocity, taky to že si mohou vytvářet kůži z čehokoli, měnit prostě jen podobu by bylo mnohem lepší, jenže slíkat se z kůže... Ale obálce se jinak nedá nic upřít, kdybych to takhle viděla v obchodě určitě by mě zaujala.
    Já se teď spíš třesu na "Across the Universe" a dokonce koukám že tu o ní máš snad taky článek, čekám od toho něco nového, zatím se mi ukázka moc libíla :)

    OdpovědětVymazat
  2. Áno, mám stejný názor. Fuj to!

    A ano, Across the Universe mám v záložce to-read ^^ Doufám, že mě nezklame. Je ale docela legrace zjistit, jak vypadala původní obálka a jak vypadá teď. Ne, že by byly až moc odlišné, ale Photoshop někdy dělá divy a mně se ta nová, upravenější verze, líbí mnohem víc. Už proto, že mám slabost pro fialovou :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vážně? Tak to já tu původní ani neviděla, každopádně ta nynější je jedna z nejlepších obálek co jsem kdy viděla :) Oni tak nějak vůbec dělají v Americe nádherné covery, pak to příjde k nám a je z toho příšernost (viz Napořád, Město z kostí a mnoho dalšího)
    Jinak taky naprosto miluju fialovou, vlastně tuhle zimu žiju fialovou, mám fialovou čepičku, rukavičky i boty nike :D dříve jsem raději modrou a teď jsem přesídlila na fialovou, modrá a fialová je prostě nejlepší ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Jako ten kluk na obalu měl vystouplejší bradu a vůbec takový plnější obličej, ale po úpravě vypadá líp. Je sice fakt, že před úpravou vypadal lidštěji, ale teď vypadá pohledněji :D

    Ona totiž obálka prodává. A to si naši nakladatelé moc neuvědomují. V Americe to mají skoro už v malíčku, je sice fakt, že sem tam u některých coverů vážně přestřelí, ale většina coverů je dobrých. A v posledních letech se objevují čím dál tím lepší obálky.

    Ovšem český cover CoB je naprostý propadák. Na tuhle knížku bych ani nesáhla, kdybych nevěděla, o co jde. České přebaly mi většinou nic neříkají. Například se mi ani nelíbí přebal Modré krve. Strašně mi to připomíná napodobeninu přebalu Školy noci. Ta má naopak krásné české přebaly, ale obsahově fuj...

    O fialové mi ani nemluv. Já se už týden snažím sehnat vánoční baňky a vůbec nějakou výzdobu ve fialové. Kde nic, tu nic... Já mám vůbec ráda plno barev. A modrá okupovala můj šatník a vůbec všechno loni :D

    OdpovědětVymazat
  5. No právě, já vždycky když narazím na něco pěkného fialového tak jsem happy, všude rvou červenou :D
    Škola noci mě vážně zklamala, byl to poměrně zajímavý nápad, ale nějak to spisovatelce nevyšlo, někdy mi až příšlo, že očekává že jsou její čtenáři dementi, proti tomu VA, s níž má několik společných znaků, je naprosto úchvatná série.
    Já jsem právě před už nějakou dobou objevila Modrou krev na Amazon díky těm skvělým obalům, no u nás mi to zapadá do těch mnoha ostatních, je to taková ta obálka co nezaujme, ale zase ani nenaštve, to se o CoB říct nedá, kdyby mi to někdo nedoporučil nikdy bych to nevzala do ruky...
    No jak se zdá, tak se tu teď budu vyskytovat častěji, jsem vždycky ráda když najdu nějakého dalšího blogera s podobnými zájmy.
    Já sice knihy v originálech nečtu, ale často si nemůžu pomoct a vždy si přečtu aspoň první kapitolu. Dokud mám co číst z knížek co u nás vyšly, tak v tom není problém a až bude nouze tak vím, že vždycky mám po čem sáhnout :)

    OdpovědětVymazat
  6. :D Ja musím ísť vždy nejako proti prúdu - ja som na to celkom zvedavá, rozhodne si to prečítam, pomaly už mám pocit, že siaham iba po týchto čo najnetypickejších knihách... nebaví ma stále čítať o tom istom :P

    Blue Bloods majú najnovšie veľmi pekné UK covery... americké sú také obyčajné, ale tie britské, tie sú vážne krásne.

    OdpovědětVymazat
  7. Luu, jak se znám, tak se k tomu taky časem dostanu a přečtu si :D

    Ta britské covery si teď nevybavuju, ale ty americké se mi moc líbí.

    OdpovědětVymazat