PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

16. ledna 2011

Domino chystá...

Většinou podobné články nepíšu, protože na to tu máme jiné (viz Nicole, Luu, Judit etc.), ale řekla jsem si, že tahle zpráva si zaslouží místo i u mě. Hlavně taky proto, že jsem tuto informaci pravděpodobně obdržela prozatím jenom já a mám šílené nutkání se o to s vámi podělit.

Napsala jsem před nedávnem Dominu email s otázkou na chystané knihy a dneska se mi dostalo odpovědi - což mě dosti překvapilo. Většinou když se píše email do nakladatelství, málokteré z nich na váš dotaz opravdu odpoví a málokteré vůbec odpoví na všechno, či vám podá mnohem víc informací. 

13. června 2011 se chystá vydání Kompletu Vampýrské akademie za 1333,- Kč. Knihy by měly být brožované a se stejnými covery, jaké už známe. Pokud jste si dosud žádnou z knih nekoupili a stále váháte, jestli si je koupit nebo ne, máte teď možnost získat celou kolekci. Šestý díl série s názvem Poslední oběť vyjde 11.dubna 2011.

Aby toho ještě nebylo málo, rozhodlo se nakladatelství začít vydávat jinou knižní sérii z pera Richelle Mead. A to sérii o Georgii Kincaid. První díl s názvem Sukuba 1 - Trápení vyjde také 13. června 2011. Knihu jsem prozatím nečetla, takže nevím, jestli je dobrá nebo ne. Ovšem mám takové tušení, že bude stát za to - vždyť ji napsala Richelle :)

Prozatím neplánují vydat další její sérii Dark Swan, ale co není, může být. Pokud bude mít nově vydávaná série u kupujících úspěch a bude vynášet, určitě  časem sáhnou i po Dark Swan.

A aby těch novinek nebylo málo, Domino má v plánu pokračovat ve vydávání knih ze série VA. Přesněji řečeno, dočkáme se i českého vydání Bloodlines! Spin-off série, která se už nebude věnovat Rose, protože její příběh je ukončený, ale vezme si na mušku Sydney a pár dalších (nebudu zabíhat do podrobností, nechci vám spoilerovat). Má jít opět o sérii 6 knih, takže se máme na co těšit. A kdy se českého vydání dočkáme? Inu, nejdřív musí Richelle Bloodlines opravdu dokončit a vydat (23.srpna 2011). Předpokládáné české verze se dočkáme někdy na jaře 2012.

A s největší pravděpodobností vyjde i česká verze připravovaného komiksu Vampýrské akademie. Oficiální vydání v zahraničí je plánováno na 18. srpna 2011. České vydání je prozatím pod rouškou tajemství. Uvidíme, kdy Domino získá práva a bude moci komiks vydat i u nás. Doufejme, že k tomu dojde v roce 2012. 

A říkáte si, že už by těch novinek mohlo být dost?

Mohlo, jenže ono není. Mám pro vás ještě jednu - poslední. Domino chystá vydat v druhém pololetí 2011 Prom Nights From Hell! Jedná se o sbírku pěti povídek, které sepsaly takové autorky jako Meg Cabot (moje oblíbená autorka, což už víte), Lauren Myracle, Kim Harrison (její dvě knihy spíše pro dospělejší publikum u nás vyšly u Fantom Print), Michele Jaffe a Stephenie Meyer (autorka Stmívání, pokud jste o ní ještě neslyšeli... což si nedokážu dost dobře představit).

Říkám si - pááááni. Děkuji mockrát nakladatelství Domino za poskytnuté informace a myslím, že nejsem jediná, kdo se těší na nové knihy.

7 komentářů:

  1. TAK TO JE PARÁDA! :))) I když upřímně řečeno nevím, jestli bych si počkala na český vydání BLOODLINES :) Já jsem tak hrozně zvědavá, že si to přečtu i v tý angličtině :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Budem sa opakovať, ale toto - článok aj jeho obsah - je paráda :D

    OdpovědětVymazat
  3. páni, Domino sa predviedlo :) napadla ma ale taká technická otázka, keď píšeš do vydavateľstiev a žiadaš o zaslanie nejakých info, píšeš ako civilista (:D) alebo ako majiteľka knižného blogu?

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to snad rozesílalo Domino hromadné emaily :D já jim taky psala a napsali mi spoustu zajímavých odpovědí... :D Je pravda, že mě párkrát už Domino dostalo svýma chybama, ale zase se jim musí nechat, že na dotazy mi vždy odpovídali skvěle, tak nějak vůbec mám mezi českými nakladateli ráda Fantom Print, Domino a Brokilon, protože od nich se vždy mohu těšit na zajímavé odpovědi :)

    OdpovědětVymazat
  5. Judit, většinou píšu jako civilista. Teď od začátku nového roku jsem prozatím psala email jen na Domino, ale říkám si, že napíšu i dalším nakladatelstvím, jestli mi některé z nich vůbec odepíše.

    Já jsem jenom velmi mile překvapená, že mi zodpověděli veškeré dotazy a přidali i něco navíc. Kdyby to takhle fungovalo u všech, dostalo by se jim mnohem větší propragace knih (v čele s knižními blogery).

    OdpovědětVymazat
  6. Noo tak to se máme opravdu na co těšit :-D

    OdpovědětVymazat
  7. Taky jsem to nedávno objevila, Na stránkách nakladatelství domino už totiž je česká anotace k Succubus blues i ke kompletu Vampýrské akademie... Tuším že to druhé už je mi jedno jelikož už 5 knih mám ;-) ale vydání Succubus blues mě velice potěšilo :-)

    OdpovědětVymazat