PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

1. ledna 2011

My Best Friends Forever of 2010

Aneb Mé nejlepší kamarádky roku 2010. 

Nedávno jsem publikovala My Boyfriends of 2010, dneska v započaté jízdě pokračuju. Tentokráte však se seznamem hlavních hrdinek, se kterými bych chtěla v reálu kamarádit a které jsem si v roce 2010 zamilovala. 

I zde nemusí jít přímo o knihy publikované pouze v roce 2010, ale právě o knihy, které jsem v tomto roce objevila a četla já.

The Lonely Hearts Club
Elizabeth Eulberg
Penny
Líbí se mi její bojovný duch a verva, s jakou se pustila do svého Klubu Osamělých Srdcí, který ostatní holky naučil, že by se měly mít rády takové, jaké jsou a nesnažit se každému okolo sebe zavděčit, převážně klukům. A nejen, že je pojmenovaná po jednom z hitů Beatles, protože její rodiče jsou jejich velkými fanoušky, ona sama má Beatles ráda.
Vampire Academy,
Frostbite,
Shadow Kiss,
Blood Promise,
Spirit Bound,
Lasta Sacrifice
Richelle Mead
Rose
Musíte se vůbec ptát? Já chci být jako ona! Získala si mě svou povahou, svou bojovností, svým ostrým jazykem... Prostě nejlepší kamarádka.

Nevermore
Kelly Creagh
Isobel
I když měla všechno, co si holka může přát, dokázala se toho vzdát a jít za někým, kdo vůbec do jejího normálního světa nepatřil. Přehodnotila kvůli němu své hodnoty a byla ochotná se pro něj i bít.

Strange Angels,
Betrayals,
Jealousy
Lili St. Crow
Dru
Holka s takhle sprostým slovníkem se jen tak nevidí. Ale copak se jí dá divit, když ji pomalu každá krev sající obluda, či její přisluhovač, chce zabít? A přesto s elegancí sobě vlastní bojuje o víc, než jen o svůj život.

Říkáte si, že mám za ten rok těch kamarádek nějak málo? Inu, člověk si dobře vybírá své kamarády. A ty knižní ještě bedlivěji. Tyhle mi bohatě stačí a do příštího roku se jejich řady možná rozšíří :)

3 komentáře:

  1. Nj Rose to je prostě klasika :D Když si vemu že mě nejdříve od téhle série odrazoval ten strašný pásek "nečekejte na pýtá díl Stmávníme máme pro vás něco lepšího", tak jsem nakonec vážně ráda, že jsem tu nechuť překonala :D

    OdpovědětVymazat
  2. Já si docela živě pamatuju, jak jsem se k prvnímu dílu dostala. Viděla jsem ho v knihkupectví a zaujala mě obálka, ale knihu jsem si nekoupila. Až mi ji pak půjčila sestřenka, ať si počtu. První díl jsem měla během jednoho dne za sebou a chtěla jsem další! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Jo asi tak, když už jsem se do VA začetla na druhý den už nezbylo xD

    OdpovědětVymazat