PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

23. ledna 2011

Posuď knihu podle obalu (6)

Název knihy: Napořád (Evermore)
Autor: Alyson Noël
Datum vydání: v ČR 2010 (3.2.2009)

Česká anotace: Sedmnáctiletou Ever trápí po automobilové nehodě, při které zahynuli její rodiče, mladší sestra a pes, pocit viny za to, že jako jediná přežila.

Navíc se z ní po nehodě stala jasnovidka, slyší myšlenky jiných lidí a vidí jejich auru. Cizí myšlenky na ni dotírají na každém kroku, a proto se Ever stále víc uzavírá před světem. Okolní hlasy se snaží přehlušit muzikou burácející ze sluchátek, která skoro nesundává z uší. Všechno se ale změní, když potká Damena, který jediný dokáže zklidnit její mysl a ztišit hluk v její hlavě. Ani on není jako ostatní smrtelníci, jeho svět plný tajemství a zázraků Ever neobyčejně přitahuje, zároveň v ní však vyvolává znepokojivé otázky…
Můj názor: Dneska jsem si vybrala knihu, která už u nás česky vyšla. A schválně jsem si vybrala její český cover. Proč? Protože vám chci názorně ukázat, jak u nás zase někdo šlápl vedle. Knihu jsem nečetla, takže nevím, jestli je dobrá nebo špatná. Vesměs převládají názory, že je nic moc... Možná se k ní jednou dostanu a přečtu si ji, abych mohla posoudit... Každopádně věnujme se obálce knihy. Nemůžu si pomoct, ale musím se smát :D Proč, proč, proč musí Češi prznit přebaly knih?

13 komentářů:

  1. Jop, taky jsem se musela začít smát.. Jsem zvědavá na cover druhého dílu.. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ja vám vravím :D Tak sa hanbia, že druhý diel bude bez obálky :D

    OdpovědětVymazat
  3. Ten obal je děsný to souhlasím nechápu proč nenechají na knihách původní covery... k obsahu je to taková oddychovka čte se dobře, takže až budeš mít čas a chuť tak si ji přečti :-D

    OdpovědětVymazat
  4. No, je zvláštní, že tam ještě není uveřejněná :D

    OdpovědětVymazat
  5. No já právě dneska uveřenejnila svůj názor na tuhle knihu, ale tenhle cover je tak strašný, že jsem rozhodla připojit k článku originál :)

    OdpovědětVymazat
  6. stále ma prekvapuje, aké záchvaty smiechu vo mne ešte niekoľko mesiacov po prvotnom zazretí dokáže táto obálka vyovlať. To dievča vyzerá, ako keby malo nádchu a často si fúkalo nos až sa mu to tam pod ním zošúchalo do červena. Plus vlasy si asi tiež dávnejšie neumyla. Asi kvôli chorobe...

    OdpovědětVymazat
  7. teda, ta anotace mi strašně připomíná twilight sagu- akorát tu holku by představoval edward a toho kluka bella, a s coverem máte teda pravdu :) vůbec nechápu co je to napadlo, a vůbec proč to mění :) to se musejí snad i nějak dozvědět, že ty změněný obaly všichni kritizujou, a oni ne, furt dokola vytvářej tohle-hrůza .) s Judit naprosto souhlasím, jediný co asi měla ta holka na obalu za úkol, je vypadat jak po nemoci a to se jí teda povedlo :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já teda nevím, jak to funguje s kupováním práv na knihy, protože jsem se po tom nikdy zvlášť nepídila, ale je možné, že se třeba kupují zvlášť práva na samotný příběh a zvlášť práva na obálku. Přece jenom jde o práci dvou různých lidí (spisovatele a tvůrce obálky), o dvě různá autorská práva. Kdoví, kolik vůbec taková práva stojí. A třeba si raději udělají vlastní obálku, než by za ni ještě navíc platili. Ale to jsou jenom mé spekulace, vážně nevím, jak to chodí.

    OdpovědětVymazat
  9. Zrovna u Napořád proti obalu nic nemám. Není nijak skvělý, ale rozhodně jsou i horší; vcelku se mi líbí. A taky jsem si všimla, že se liším i v názoru na knihu - dočetla jsem ji před nedávnem a byla skvělá. Chystám na ni recenzi, abych šířila osvětu :)

    OdpovědětVymazat
  10. Když jsem si ji kupovala, říkala jsem si to samé. Češi to umí tedy vážně pořádně pokazit, jelikož slovenský cover je naprosto úžasný. :-))

    Kniha se mi vcelku líbila, jelikož skončila dobře, ale říkala jsem si, že ani není za potřebí další díl. Tedy alespoň pro mě.

    OdpovědětVymazat
  11. Věřim, že je moc dobrá .) náhodou jsem si uvědomila, že bych si to i ráda přečetla, anotace se mi docela líbí :) musim uznat, že jsem byla nějak moc kritická :D ale já opravdu nemam ráda, když na obal dávají jakoby "fotky" .) obaly zaměřené na obličej konkrétního člověka. Takže původní cover se mi zdá o moc lepší :)

    OdpovědětVymazat
  12. Modrý měsíc má cover -> http://www.argo.cz/knihy/158866/modry-mesic/ :D :D :D (díky Luu).

    OdpovědětVymazat