PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

27. března 2011

Where I Belong

originální cover
Autor: Gwendolyn Heasley
Originální název: Where I Belong
Žánr: dívčí román

Anotace na Goodreads: Život Corrinne Corcoran na Manhattanu si jede přesně ve svých kolejích - do chvíle, kdy jí její otec oznámí, že byl propuštěn a odvlekne ji do Broken Spoke, v Texasu, aby žila u svých prarodičů. Ponechána osudu na veřejné škole a přinucena k brigádě, kde kydá hnůj, je Corrinne pevně rozhodnutá vrátit se zpátky do svého úžasného života, který žila předtím. Ale i když se s nechutí přizpůsobuje - najde si nové přátele a zároveň i nějakou tu lásku - uvědomí si tahle holka z města, že život bez kreditních karet a a nákupní horečky, nemusí být zase tak strašný...

Nakladatel: Harper Teen (EN verze)
Počet stran: 292 (EN verze)
Vazba: Brožovaná (EN verze)
Vydání v USA: 8.2.2011
Vydání v ČR: nevyšlo

Moje hodnocení:



Moje hodnocení obálky:



Promo ke knize

Datum četby: 1 den, březen 2011, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Co je to sakra za jméno - Bubby? Při každé zmínce se mi vybavila Huba Buba o.O

Oficiální stránky knihy a autora


Můj názor (obsahuje spoilery):
Tuhle knihu jsem si koupila jen kvůli obálce, příběh pro mě byl tak trochu vedlejší. Ani popravdě pořádně nevím, co bych k obsahu měla napsat. Jde o jednu z knih, kterou přečtete za jedno odpoledne, nemusíte u ní zase až tak přemýšlet, dopředu tušíte, co se asi tak bude dít, moc vás nepřekvapí a po přečtení budete mít dobrý pocit.

Corrinne je zvyklá na určitou životní úroveň a když její otec díky ekonomické krizi přijde o své úspory a investice, musí opustit krásný New York a odstěhovat se do Broken Spoke ve státě Texas. Města, ve kterém se narodila a vyrostla její matka. Spolu s mladším bratrem má bydlet u prarodičů, které všeho všudy za celý život viděla snad jen dvakrát. Dokážete si určitě představit, jak strašně nadšená Corrine je.

I přes nevoli odjede do Broken Spoke, ale v hlavě už kuje pikle na to, jak se odsud co nejdříve dostat. Jejím snem je totiž jít na prestižní školu Kent. Celý život se pořádně učila, navazovala jenom ty správné styky, nosila jen to správné oblečení a teď, když ji na školu přijali, se musí odstěhovat. Takže je jasné, že to nehodlá nechat jen tak a v novém místě bydliště rozhodně nemíní navazovat žádné přátelské styky. Jenže i když se odmítá přizpůsobit, nakonec si na nový způsob života zvykne... a začne svět vidět jinak.

Je to typická kniha o rozmazlené holce z velkoměsta, která se dostane do bohem zapomenutého místa, kde mají obyvatele naprosto jiné priority a je jim srdečně jedno, co Gucci vymyslel nového. V průběhu knihy sledujeme, jak se i hrdinčnin pohled na svět začíná pomalu měnit, i když některé věci si ani nechce uvědomovat a sveřepě se drží své uměle vytvořené představy. Zajímavé na knize je, že není ani tak romanticky laděná, jako spíše vztahově laděná. Probírají se zde více rodinné vztahy a důvody toho, proč její matka vlastně odešla z domu a nějak ani neudržovala se svými rodiči kontakt.

Abych pravdu řekla, je to místy hodně podivné (například důvody její matky, které tam v podstatě ani nejsou vysvětlené... takže tam máme jen velkou díru a myslete si, co chcete), na druhou stranu je příjemné sledovat například Bubbyho, jak po Corrine svým způsobem "jede", ale ta ho prostě nechce.

Je to taková knižní oddychovka, která ani neurazí, ani výrazně nenadchne. Je prostě fajn, proto 3 hvězdičky. Pokud si budete chtít přečíst něco o Texasu a jak to tam chodí, určitě po knize sáhněte. Já osobně jsem Texasem "posedlá". Je tam sice neuvěřitelné teplo a parno jako v peci, ale kdo by nepokukoval po nějakém sexy zadku drsného kovboje...


2 komentáře:

  1. Syki, Syki, ty mi ale dáváš:D Pobavila mě tvá "posedlost Texasem"...ano, ty jejich kostkované košile, obrovské spony u pásků a samozřejmě kovbojské klobouky dělají holt svoje:D
    Ale k recenzi. Kniha mi svým námětem připomíná spoustu teenagerských filmů, a podle toho, co píšeš, tu asi nic nového ani není třeba čekat. Obálka vypadá moc hezky, vyletněně (proč ten kovboj vypadá i zezadu přitažlivě?). Jinak opět skvělé počtení a těším se na další tvé knižní postřehy;)

    OdpovědětVymazat
  2. Škoda, plánovala som, že si to prečítam, ale vidím, že to asi môže pár, ehm, (za súčasnej situácie) rokov počkať :D

    OdpovědětVymazat