PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

13. dubna 2011

Your Bookcase - Veronika

Další přírůstek do rubriky, který jsme původně chtěla postnout mnohem dřív, ale nějak nevyšel čas. Ale už je tady!
Něco málo o mé maličkosti, je mi 21 let a pocházím z Plzně,říkají mi Niko, prý mám moc dlouhý jméno (Veronika mi nepřijde tak dlouhé) :D Studuji Vysokou školu v oboru Oční optika a zatím s úspěchem. Mám blog o knížkách(inssomnia.blog.cz), který sice není perfektní, ale dělám ho s radostí. A občas i někomu pomůže dostat informace které potřebuje.
Moje knihovna složená ze tří poliček (ne zrovna krátkých) by klidně mohla být ještě větší. Nejsem žádný troškař. :)

Spousty knížek mám uschovaných úplně jinde, jinak bych se u sebe ani nehnula. Vzpomínám si na svojí první knížku(a nemyslím leporelo s obrázky :D), byla to Honzíkova cesta. Nejspíš to byl první impuls pro začátek mojí sbírky. Po tátovi jsem zdědila schopnost číst úplně kdekoli v bytě (ano myslím i koupelnu a nejen tu :D) a i vášeň pro knížky. Koupil mi První díl Harryho Pottera a vlastně díky němu to všechno začalo. Rukama mi prošla kvanta knížek, Bílá nemoc (Karel Čapek), Pýcha a předsudek(Jane Austen), Anna Karenina (Lev N. Tolstoj) a spousty dalších titulů. Díky narozeninám, svátkům, Vánocům, úspěšně složeným zkouškám a mému vlastnímu přičinění se moje peněženka tenčí a knihovnička rozrůstá. :)
Série Gossip Girl, J.R.Ward-Bratrstvo černé dýky (přiznávám svojí neskutečnou slabost pro drsný hochy a hříšný scény), Suzanne Collins-Hladových her (Dárek který mě dostal), Patricia Briggs-Mercy Thomson, Charlaine Harris-Pravá krev a Richelle Mead-Vampýrské akademie (stálice na mém knižním nebi), P.C. a Kristin Cast-Škola Noci (Na tu si začínám pěstovat statečnou averzi!)
V druhé části jsou Upíří deníky a Tajný kruh od J.L. Smith,Laurell K. Hamilton série o Anitě Blake (Miluju holky co se s ničím nepářou :D),Maggi Stiefvaterová-Mrazení, Váhání, Becca Fitzpatric-Zavržený, Crescendo, Cassandra Clare-série Nástroje smrti(Jedna z nejoblíbenějších sérií), Scott Westerfield-Oškliví, Krásní, Alyson Noel-Nesmrtelní: Napořád, Modrý měsíc, Eden Maguire-Krásní mrtví, Meg Cabot-Slepá vášeň (Jedna knížka od Meg a vypěstovala jsem si na ní závislost, upřímně, ta ženská je pro mě bohyně slov :D)
Stephenie Meyer-Hostitel, série Twilight, Krátký druhý život Bree Tannerové, Gordon a Williams-Do podzemí, Alexandra Ivyová-série Temnota, Christoph Marzi-série Malfuria (Na pohádku nebudu nikdy moc stará :D)
J.K. Rowlling-Harry Potter (Už nepočítám kolikrát jsem si ho přečetla), Ch.Paolini-Odkazy dračích jezdců, C.S. Lewis-Narnie, a nakonec pár dílek Stephena Kinga (ten chlap je geniální spisovatel.)

Je dost těžké vybrat si nejoblíbenější kousky, protože skoro každý z nich má TO NĚCO, co zaujme. Ale jestli mám říct Svých TOP 5: Tak určitě Anita Blake, Nástroje Smrti, Bratrstvo černé dýky, Hunger Games a Vampýrská akademie.
Přiznám se, nejradši si čtu v posteli. Můžu se tam zkroutit jak potřebuju a jedno jestli sedím nebo ležím. Mám ráda svoje pohodlí. Když se totiž opravdu začtu, tak nemám ani hlad. Nebýt mojí starostlivé mamky, která mi v pravidelných intervalech připomíná, že knížky se nenajím :D

Ale když je venku krásně tak proč sedět doma,natáhnu se někde poblíž jezírka,který v letních měsících rozhodně nevypadá tak zpustle jako teď :D. Všechno je tam krásné rozkvetlé a voňavé. Rozhodně nedoporučuju jestli máte alergii na pil:D

Veronika

2 komentáře:

  1. Panejo, Nástroje smrti, Anitu Blake a Narnii ti vážně závidím :D

    OdpovědětVymazat
  2. ty jsi z Karviné ? Skvělé já taky :D Miluju knížky,ikdyž kvůli takové menší finanční krizi moc knížek mi do knihovničky nepřirůstá.
    Jinak Holčina v článku má opravdu nádhernou sbírku knížek.Doufám že někdy takovou také budu mít :) Áchjo Závist na ty knihy :D

    Ahoj. Lucka

    OdpovědětVymazat