PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

13. května 2011

Aréna smrti - rekapitulace (3)

Poslední část rekapitulace prvního dílu. Dneska článek přichází poněkud později, než jsem měla původně v úmyslu, protože Blogger procházel strááášně dlouhou údržbou, ale už je tady. Opět je článek vysoce spoileroidní jako ten předešlý. Takže pokud jste ve čtení ještě nepokročili, rozhodně nečtěte dál. Velice ráda přivítám vaše postřehy, pocity a tak vůbec.

.:Aréna smrti - třetí část:.
Druhá část byla dost silná. Nevěděla jsem, co mám sledovat dřív a co si o všem myslet. Lidí nám plno poumíralo a teď už zbývá jenom 6, pokud správně počítám. Novinkou je, že mohou vyhrát oba splátci ze jednoho kraje. Což znamená, že by mohli Peeta i Katniss žít. Ovšem něco se mi na tom nezdá. Takhle krutá společnost nedělá ústupky. Cítím, že v tom bude nějaká kulišárna.

~ Kapitola 19 ~
Katniss hledá Peetu. Musím uznat, že uvažuje hodně dobře. "Poleva. Poslední obrana před smrtí." :D Ten Peeta je vtipný i když má život na vlásku. Chudák malý. Teda... velký. Katniss v roli léčitelky. Nemá ho sice tak ráda jako on ji, ale alespoň se snaží zachránit mu život. Takže bod pro tebe, holka. Jen ho zachraň. Awww... ^^  Pusa!

~ Kapitola 20 ~
Cato. Kordeta. Mlat. Liška. Peeta a Katniss. 6 splátců. A Peetův stav se moc nelepší. OMG No dobrý tah teda, další masakr u Rohu hojnosti?

~ Kapitola 21 ~
Katniss, já ti na nějakého Hurikána z vysoka kašlu. Mě zajímá Peeta. A doufám, že se to Katniss povede. Myslím, že mu taky něco dluží. Kordeto, ty mrcho... Dobře, že je po tobě.

~ Kapitola 22 ~
Uff, Peeta žije. A další pusa! No, hele, Katniss, myslím, že ti pořád něco důležitého uniká. Já ti prdím na Hurikána, Peeta se mi líbí víc. Fakt tě miluje, o čemž vypovídá i ta jeho krásná vzpomínka. Ale tohle citové podvádění, i když je to pro přežití, je mi proti srsti. Je mi ho fakt líto. Že se musel zamilovat zrovna do ní. Katniss je na mě příliš tvrdá.

~ Kapitola 23 ~
Ano, taky si myslím, že Haymitch je hodně chytrý. Mlat je po smrti, o jednoho splátce míň. Zbývají 4. Jdou na lov... a Katniss začíná vůči Peetovi projevovat nějaké emoce, oj. A je po Lišce. Zbývají 3. Doufám, že to ten Cato nevyhraje.

~ Kapitola 24 ~
Nahánějí je k jezeru, k velké bitce. Jsou dva proti jednomu. To by snad mohlo vyjít. Ovšem Cato je trénovaný a nehodlá to vzdát. Dochází ke střetu... jenže... ježišikriste co to je za hnus zase?!

~ Kapitola 25 ~
Mutanti. Mutanti?!! No to si ze mě děláte zase srandu, ne? Jací mutanti ježiši. Mutové z řad mrtvých splátců? No to snad ne. To je ještě zvrácenější, než jsem si myslela. Bitka na stromě, Cato má Peetu, fuj... ale padá na zem. Dvakrát fuj! Ježiši fuj! Ten film bude mládeži nepřístupný. Tohle vidět v kině bude hnus. Musím si někam napsat poznámku, abych moc nejedla. No jasně! Takže nakonec žádní dva vítězové, co? Šmejdi... Wow, rebelije!

~ Kapitola 26 ~
Konec her, říkáte. Vítězové jsou tedy dva.Jenže ne všechno bude tak jednoduché, jak to vypadá. Hra nejspíše ještě neskončila.

~ Kapitola 27 ~
Ach, chudák Peeta. Tohle si vážně nezasloužil. I když Katniss chápu, nelíbí se mi to. A nová hra začíná...
......................................................................................................................................

Tohle byla rozhodně výborná knížka. Přesto jsem z ní tak strašně odvázaná nebyla. Nejspíš to bude těmi mými antipatiemi k hlavní hrdince. Více své pocity rozeberu v jakémsi shrnutí ještě před samotnou recenzí.

5 komentářů:

  1. Mne prišlo divné to, že Peeta bol šokovaný, keď sa dozvedel, že to Katniss ten vzťah s ním len hrala. Aj keď jej ešte na začiatku povedal, že je to iba pre to, aby získali sponzorov. (tá ich nešťastná láska) Neviem čo ako od nej čakal, ale nevadí. Aj tak bol milý :)

    OdpovědětVymazat
  2. toto je super zhrnutie :) aj ked najpr som sa z tych mien musela smiat(prepac). ale ja som mala Katniss hrozne rada a necudujem sa ze je taka tvrda a nepristupna ved sa starala o rodinu a sla na smrt len koli svojej sestricke :) no musim sa zastat mojej oblubenkyne :D a citam to nanovo s tebou aj ked ma doma cakaju nove 4 knizky :D

    OdpovědětVymazat
  3. Já si nemyslím, že by od ní vůbec něco čekal. Přišlo mi, že do toho šel s tím, že se jí pokusí zachránit za jakoukoliv cenu a věděl, že ho nemiluje. Jenže Peeta je tak dobrosrdečný, že prostě uvěřil, že se do něj Katniss zamilovala. Peeta je možná taktik, ale když dojde na Katniss, věří jí všechno. Proto pro něj nejspíš byla taková rána, když zjistil, že to jenom hrála.

    Nikuš: Taky jsem s těmi českými jmény postav měla problém, ale pak si člověk docela i zvykne.

    OdpovědětVymazat
  4. já musím teda na obranu Katniss říct,že s ní sucítím na začátku 3 dílu-i když jsem přetla z 3 dílu jenom 3 kapitoly(to je tak když du do knohkupectví s mamkou a bez peněz) a i v druhym dílu ji mám celkem rači než v prvním :) hlavně at jsou na konci s Peetou(fůůůj Hurikán) a je mi všechno jedno...nesnáším Hurikána

    OdpovědětVymazat
  5. "Dvakrát fuj! Ježiši fuj!" - i když to fakt bylo fuj, tohle mě rozesmálo. No, dopadlo nám to zajímavě! :) A na rozdíl od Tebe, mně ta knížka vyrazila dech!! :))

    OdpovědětVymazat