PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

9. května 2011

Your Bookcase - Stormy

Prozatím poslední knihovnička, která mi přišla. Na příště bohužel nic připraveného nemám. Takže pokud se mezi vámi najdou takoví, kteří by chtěli ostatním ukázat, jak vypadá jejich knihovnička, napište mi dotaz.

~ ... ~
Vo svete internetu ma zväčša nájdete pod prezývkou Stormy. V skutočnosti sa však volám Simona a musím priznať, že to bol veľmi šťastný výber mojich rodičov. Toho roku oslávim sladkých 16, piaty rok navštevujem 8-ročné gymnázium a žijem v malej dedinke pri Rožňave. Mojou drogou sú knihy, filmy a mojou najväčšou slabosťou sú Disney (resp. Pixar) rozprávky (a nehanbím sa zato ;D), v hocakom prevedení (moje obľúbené sú Tangled, Beauty and the Beast, Princess and the frog…). Môj blog nájdete na adrese stormy-whisper.blogspot.com. Na twitteri som hrdou stormywhisper a na goodreads.com sa hrdím svojou bežnou prezývkou Stormy.
Knihy v izbe nemám v jednej knihovničke. Nato je ich príliš veľa. Mám ich teda rozdelené cca podľa žánrov v troch rôznych poličkách, ktoré mám v izbe. Aby ste mali lepšiu predstavu: prvý obrázok patrí historickým romancám, ten nižšie zväčša young adult literatúre resp. literatúre s paranormálnymi prvkami (alebo knihám, ktoré neviem kam dať a hodili sa mi tam) a posledný je taký mix. To, čo sa inam nevošlo =)
Na začiatok by sme si mohli vziať na mušku Young Adult, Paranormal and more. Chcela by som sa ospravedlniť, že Hunger Games chýbajú – zabudla som na ne (čítala ich mamka, mala ich pri sebe), nižšie však nájdete samostatnú fotku.
Young adult
Vezmime si to zľava z vrchnej poličky: Diane Setterfield – Trinásty príbeh; Andrea Cremer – Nočný tieň; Pittacus Lore – Som číslo štyri; Stephenie Meyer – Hostiteľ, Twilight sága, Bree Tanner; Rick Riordan – Percy Jackson 4; Kristin Cashore – Výnimočná; Stoker, Holt – Dracula: Knieža nemŕtvych; George R. R. Martin – Červený Smäd; Paul Hoffman – Ľavá ruka Boha; Sherrilyn Kenyonová – Nočné Slasti; C.S. Lewis – Narnia (1,3,4,5); Ursula K. Le Guinová – Zememoria (1,2,3); Meg Cabot – Krajina plná stínů; Neil Gaiman – Koralina, Záhrobná kniha; Alexandra Pavelková – Prísaha: Príbehy o Vimke. Z týchto medzi moje slabosti patrí jednoznačne Trinásty príbeh, ktorý sa bude páčiť hlavne tým, ktorý majú radi knihy typu Jana Eyrová, Biela pani, alebo Búrlivé výšiny. Nemôžem zabudnúť Hostiteľa, ktorý ma dostal do kolien a taktiež na Nočný tieň, ktorého postavy ma celkom oslovili. O histórii pomlčím prečítajte si. Výnimočná je kategória sama o sebe: máte radi fantasy, ale ťažko sa v príbehu vyznáte? Knižka je stvorená práve pre vás. Plus, ľahko sa číta a charaktery sú plnohodnotné.
Moje obľúbené
Druhou poličkou by som rada začala sprava: Paulo Coelho – Citáty: život, Veronika sa rozhodla zomrieť, Jedenásť minút, Brida; Castové – Škola noci 1,2,3 (1. časť je požičaná); Eden Maguire – Krásni a mŕtvi: Jonas; Gayle Forman – Ak zostanem. Vedľa ležia dve Reading Copies (Som číslo 4, Nádherné tvory). A poďme ďalej, na moju malú anglickú zbierku kníh: 3 malé knižky ku filmu Narnia; Beth Revis – Across the Universe; Kenneth Oppel – Skybreaker; Maggie Stiefvater – Shiver; Lauren Kate – Fallen; Kimberly Derting – The Body Finder, Desires of the Dead; Ally Condie – Matched. V tejto poličke mám i svoje anglické knižky. Prečítala som z tých zatiaľ len Matched, ktorá ma ohúrila a Shiver. Neskutočne sa však teším na Across the Universe. A aby som nezabudla, mojou srdcovkou je Ak zostanem.

A na rad prichádzajú The Hunger Games, na ktoré ma navnadili baby z goodreads a rôznych blogov. Keď počujete samú chválu a hlavne od čitateľov, ktorý toho už čo to prečítali a majú perfektný prehľad… o to viac vás to láka. Na túto knižnú sériu som ozaj najviac hrdá. Je zázrak, že ju mám v poličke.
The Hunger Games
Posledná časť by mohla patriť knihám, ktoré „prišli mi po dátume fotenia“. Sú to knihy: Nádherné tvory, Pevné puto, Roztomilé malé lhářky a Keď preskočí iskra.
To, čo prišlo po dátume fotenia
Tak ako každá žena, mám rada romány. Hlavne tie historické. A je mi jedno, že ich čítajú hlavne staré tetky, ako všemožne tvrdí naša slovenčinárka, ktorá sa vyžíva v knihách ako Chrám Matky Božej. Nič proti tej knihe nemám, nemám však rada, keď sa niekto stará takýmto štýlom do toho, čo čítam. A poďme si teda vymenovať, ako to s tou mojou románovou poličkou teda je:
Historické romance a iné romány
Mary Baloghová – Zvrhlá láska (dostala som ju ako darček od vydavateľstva Slovenský spisovateľ); Jude Deverauxová – Čierny jazdec, Prvý dojem (ne)klame; Jane Featherová – Bozk, Srdcová kráľovná; Nicole Jordan – Potěšit dámu, Okouzlit krásku, Svést nevěstu; Lydie Joyceová – Závoj noci; Lisa Kleypasová – Do polnoci moja; Johanna Lindseyová – Miluj len raz, Vyznaj mi lásku, Ohne v zime, Škandalózne manželstvo; Julia Quinnová – Na ceste k sobášu, Tajné denníky slečny Mirandy Cheeverovej; Penelope Strattonová – Neromantická slečna; Tracy Anne Warrenová – Nebezpečná milenka; Amanda Quicková – Polnoc má svoju moc; Jane Austen – Mansfieldsky park.
A tak ďalej
Teraz nasleduje časť, ktorá s históriou nemá nič spoločné a mnohí by ste si nad ňou poťukali prstom na hlave. Evitapress, Motýľ… to nie sú vydavateľstvá, ktoré stoja za pozornosť. Ale verte mi, pri ničom inom sa tak dobre nezasmejem! ;D Iva Kučerová – Loviť alebo nebyť; Lynn Barberová – Škola života; Táňa Keleová-Vasilková – Manželky; Arthur Golden – Pamäti gejše (fajn, kniha, ktorá je vážnejšia ako prechádzajúce tituly a veľmi krásna); knihy z Evitapressu: Zneuctená, Príliš osobná známosť, Stalo sa mi všetko, Všetko alebo nič 1&2, Diagnóza F50. Chýba tu Ema od Soni Rebrovej, ktorá chytí za srdce. Aj napriek vydavateľstvu. A nakoniec PROJEKT ŠŤASTIA. Načo takej mladej babe ako ja je taká kniha? Občas mám i ja chvíľky, počas ktorých mám pocit, že môj život je o ničom =)

A posledná polička, ktorá je neskutočným mixom =)

Posledná polička
Krv kvetov, Medzi nami dievčatami 1, Chalanom vstup zakázaný – 4 časti, Stratený, Mlčanie jahniať, Pokrvné putá, Trója pátrači – 4 časti, Super škola 3, Víly zo starej knižnice, Majka z majáka, Ľadová pasca, Hamlet, Travič, Tajná večera, Tajomstvá Paríža 1&2, Júlia a prípad zmiznutej ženy, Plamene inkvizície 1&2, Gričská čarodejnica – všetky diely, Mŕtva zóna. Potom už len nej kniha o kvetinách, dve detektívky a nejaká romanca.

A miesto kde najradšej čítam? Jednoznačne moja posteľ, kreslo, alebo hojdačka v záhrade. Občas sa však vyvalím i na schody pred domom. Ale to zväčša len v lete, keď pekne praží slniečko a pofukuje vetrík. Nedávno sme však postavili takú malú verandu, na ktorej zvyknem piť kávu, lízať zmrzlinu a popritom sa ponárať do nádherného sveta kníh! =)
A tu ráda čítam
Nakoniec by som ešte rada podotkla, že knihy sú úžasná vec a sú takým mojim malým dokonalým svetom. V nich môžem prežívať sny, navštíviť rôzne miesta, ktoré v živote neuvidím a takto mám možnosť. Takou mojou malou zaujímavosťou v knihovničke je to, že na poličkách mám nalepené citáty. A jeden z nich, môj obľúbený, vám teraz predkladám:

Obyčajný človek sa môže obklopiť tisíckami kníh a od toho momentu mať aspoň jedno miesto na svete, kde sa môže cítiť šťastný. (Augustine Birrell)

Nech vás dobré knihy celý život sprevádzajú! ;D

Stormy

5 komentářů:

  1. Moc pěkný citát! A úžasně rozsáhlá knihovna.

    OdpovědětVymazat
  2. Úžasná knihovnička!
    Citát se ti vybrat povedlo, protože je opravdu krásný. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nápad s citáty je opravdu moc hezký ;) A knihovnička taky, brala bych ji hned :D

    OdpovědětVymazat
  4. Pane jo! :) Zírám! :) Nádherná sbírka!! :) Máš dobré knihy. Nicole Jordan a jí podobné, píší úžasné romány, ale nejlepší je podle mně Lisa Kleypas, od té jich mám přečtených fakt hodně! (Doma bohužel mám jenom 2)..
    Tvoje knihovna je ale DOKONALÉ ÚŽASNĚ LUXUSNÍ A BOŽSKÁ!!!!! :D:D:D:D

    OdpovědětVymazat
  5. Rada by som kupila knihu od Lindseyovej- Vyznaj mi lásku v slovenskom jazyku. Ak ju niekto ma a je ochotný ju predat, dajte vediet na mail: danisova.s@gmail. com
    Dakujem

    OdpovědětVymazat