PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

13. července 2011

Waiting on Wednesday (26)

Týdenní meme, které pořádá Breaking the Spine. Cílem je vybrat si vždycky jednu knihu, kterou si chcete přečíst. Pro tuto středu vybírám:

Airel
Aaron Patterson, Chris White

Všechno, co kdy Airel chtěla, bylo zapadnout, být normální. Pokrevní příbuznost dokáže vytvořit mnohá překvapení - jako například záhadnou nemoc. A pak je tu Michael Alexander, nový kluk na škole, který je nehorázně přitažlivý... a který jí padl do oka. 

Někde v koutku její mysli slyší otáčení stránek a psaní dalšího, mnohem staršího, příběhu. Je to příběh prastaré rodiny, velkých válečníků, bojovníků Meče světla. Je to příběh o boji proti zlu tak hrozném, tak dalekosáhlém, že ohrožuje vše, v co ještě dokázala doufat.

Airel ví, že změna je nevyhnutelná. Ale může snad váhat, když jí vraždy a temnota vezmou vše, co miluje? Dokáže se vypořádat s pravdou?
Tahle kniha mě nejdříve zaujala svou obálku. Mám slabost pro takovéto obálky. Pak mě zaujal název knihy a autoři. Ano, jde o dva chlapy, nešálí vás zrak. Knihy, které píšou dva autoři nejsou zrovna dvakrát dobré. Ale tady jsem prostě zvědavá. Anotace mírně zavání nějakou tou andělskou tématikou, ale kdoví, co se z toho nakonec vyklube.

Už tu máme dvě ženské, které dokázaly napsat bestseller (i když nevím, jak). A teď tu jsou dva chlapi, píšící young adult... no řekněte, jestli vás už tohle nezaujme!


5 komentářů:

  1. Obálka je pěkná :). A máš pravdu, už jen to, že jsou to 2 autoři mě zaujalo :D. Doufám, že to bude lepší než K. Garcia & M. Stohl - kniha Nádherné bytosti mě vážně nebavila... :/:)

    OdpovědětVymazat
  2. Obálka je naozaj pekná, ale anotácia ma trochu mätie.:) A s knihami dvoch autorov veľa skúseností nemám - Nádherné tvory som zatiaľ nečítala, ale s tej ukážky mám pocit, že to bude bolieť.^^

    OdpovědětVymazat
  3. Obálka je nádherná... i keď názov mi pripomína meno Ariel, malú morskú vílu O:-) :) Ale keď že meno jedného autora je väčšie a druhé menšie... možno jeden knihu napíše, druhý ju len upraví. Bohvie! :) Ak je však kniha z pohľadu dievčaťa... boh nás varuj, čo z nej tí chlapi urobia! :D

    OdpovědětVymazat
  4. Nikki^^: NB nebyly nic moc, druhý díl jsem ještě pořád nečetla, takže nevím, jestli byl lepší nebo horší. Ale všeobecně jsou knihy dvou autorů zvláštní.

    Neliss: Upřímně, i mě anotace mate. Ale aby dávala smysl, musela bych si ji popřekládat úplně po svém.

    Stormy: Taky jsem si u toho názvu vzpomněla na Ariel (btw má nejoblíbenější pohádka z dětství od Disneyho). Jak je to s těmi autory nevím, proto jsem tam dala oba dva. No například Westerfeld napsal Ošklivé z pohledu holky a bylo to dobré, stejně tak v Leviatanovi vypráví příběh chvílemi holka. Někteří spisovatelé dokážou napsat knihu, kterou vypráví opačné pohlaví a ty postavy pak nejsou klišoidní a kýčovité. Uvidíme, jaké bude tohle.

    OdpovědětVymazat