PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

10. srpna 2011

Beautiful Disaster

originální cover
Autor: Jamie McGuire
Originální název: Beautiful Disaster
Žánr: dívčí román
Věková hranice: 18+ (hodně sprostých slov a hodně sexu)

Anotace na Goodreads: Zbrusu nová Abby Abernathy je hodná holka. Nepije a nenadává a ve svém šatníku má přiměřené procento slušných svetříků. Abby věří, že za svou temnou minulostí udělala tlustou čáru a může začít nový list na nové škole, se svou nejlepší kamarádkou Americou. 

Travis Maddox, štíhlý, vypracovaný a pokrytý tetováním, představuje přesně to, čemu se Abby potřebuje vyhnout. Travis tráví své noci vyhráváním peněz v pěstních soubojích a své dny jako místní celebrita. Překvapený Abbyinou odolností proti jeho kouzlu se ji Travis rozhodne vtáhnout do svého života vykutálenou sázkou. Jestli prohraje zápas, bude držet měsíc celibát. Jestli prohraje Abby musí žít v jeho bytě stejně dlouhou dobu. Tak jako tak nemá Travis ani tušení, že zažije největší zápas svého života.

Nakladatel: Jamie McGuire, LLC (EN) - kniha prozatím vyšla jen jako ebook
Počet stran: 454 (EN)
Vydání v USA: 26.5.2011
Vydání v ČR: nevyšlo

Moje hodnocení:




Moje hodnocení obálky:




Datum četby: 2 dny, srpen 2011, v angličtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: Šílená jízda...



Můj názor (obsahuje spoilery):
Tato kniha mému hledáčku unikla a do včerejška jsem o ní ani nevěděla. Nebýt Triss, nejspíš by prošla kolem mě a já si jí možná všimla někdy později. Anebo taky ne. Původně jsem myslela, že si knihu přečtu někdy jindy, ale nějak jsem neodolala anotaci a po prvních pár stránkách mě kniha naprosto vtáhla.

Abby začíná svůj první rok na vysoké škole, v novém městě, mezi lidmi, kteří ji neznají. Tedy alespoň jeden člověk ji zná. Její nejlepší kamarádka America, s kterou vyrůstala a kterou považuje za svou sestru. Jedna by za druhou dala život a rozhodně se za sebe vždycky postaví. America má přítele, Shepleyho, kterého nadevše zbožňuje. Shepley bydlí v bytě u svého bratrance, Travise, který má na škole jistou nevalnou pověst.

Mezi kluky je obdivovaný za své výhry v pěstních nelegálních zápasech. Mezi dívkami zase pro svou sexuální náruživost. Když Travis poprvé zmerčí Abby, je jasné, že ji bude chtít přidat do svého šuplíčku s dívkami na jednu noc. Jenže Abby přesně ví, co je Travis zač a rozhodně se nehodlá stát jen další z mnoha. Ví, že by ji s ním žádná budoucnost nečekala a rozhodně se neche vrátit ke způsobu života, jaký musela v minulosti díky svým rodičům vést.

Ovšem člověk míní, osud mění. Co začalo jako přátelství, později díky prohrané sázce přeroste v mnohem víc. Kdy se ukáže, že nemůžou žít spolu, ale ani bez sebe...

Tohle je naprosto šílená knížka. První třetinu jsem si naplno užívala, další třetinu jsem nestačila kroutit hlavou nad tím, co se dělo a jak se neustále měnila situace a konec byl na můj vkus až příliš... nereálný.

Abby jsem měla ráda tak do poloviny knihy, pak už se mi nelíbilo, že sama vlastně nevěděla, co chce. Nechápala jsem, jak se mohla chovat tak, jak se chovala a nechala si neustále ubližovat. Přitom věděla, co se děje a že je to prostě špatně. Jenže na druhou stranu to zase chápu. Dělalo jí to lidštější, normálnější, uvěřitelnější. Protože kdo z nás má jasno v tom, co vlastně chce a co udělat, aby bylo všechno v pořádku. Někdy se člověk prostě musí ke svému štěstí probojovat.

Travis byl v některých okamžicích naprosto okouzlující a já mívala na tváři takový ten přiblbý úsměv. Pak mě ale neskutečně vytáčel kvůli tomu, co prováděl a jak kvůli němu Abby trpěla. Musím říct, že mi místy i svými city spíš připomínal psychopata, který je svou dívkou doslova posedlý. To se mi nelíbilo a mírně mě to děsilo.

Ale víte co, jejich vztah se prostě nedá někam zaškatulkovat. Když jsou spolu, je to jako hurikán. Když jsou od sebe, stejně chcete, aby se už konečně vrátili k sobě. Aby už byl prostě konec tomu přešlapování, vzájemnému ubližování a nesmyslným akcím.

Říkám si, jak je možné, že to najednou skončilo a jak to vůbec skončilo. Kniha je naprosto přecpaná akcí, pořád se něco děje a místy mi přišlo, jako by se všechno dělo hned za sebou, přestože mělo jít logicky o celý rok. Většina autorů by z toho materiálu sepsala minimálně 6 samostatných knih. Jamie to prostě vzala ve velkém.

Příběh je tak napínavý a plný zvratů, že knihu prostě nemůžete odložit s tím, že si to přečtete později. Neustále totiž přemýšlíte o tom, co hlavní hrdinové vyvádějí a jak tahle jejich šílená horská jízda vůbec může skončit.

Jednu hvězdičku jsem musela dát dolů kvůli různým eskapádám v knize, které někdy až moc tlačily na pilu. A taky za ten opravdu nereálný konec po tom všem, co se v průběhu událo. Čekala jsem, že se snad v epilogu objeví nějaké jejich vzájemné parte. Škoda jen, že tuhle knihu nejde koupit v normálním vydání. Vůbec bych se za ni na poličce nestyděla.

6 komentářů:

  1. Tahle kniha vypadá vážně moc dobře. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zní to dobře, moc dobře!! Líbí se mi obálka. dávám si to-read. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Fuuu .. super recenzia, úplne si ma ňou navnadila :)

    OdpovědětVymazat
  4. Hmm, zaujímavá kniha, myslím že do nej za investujem a kúpim si ju. I keď tiež by som bola radšej keby bola v tlačenej verzií, aj keby mal byť raz tak drahá :)

    OdpovědětVymazat
  5. Už jsem ji přečetla 2x a nemůžu se dočkat druhého dílu :)

    OdpovědětVymazat
  6. Druhý díl je vyprávění toho samého příběhu Travisem. Takže to úplně tak moc nová kniha nebude.

    OdpovědětVymazat