PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

31. srpna 2011

Smečka

Originální název: Nightshade
O sérii: Calla je vlčice, která celý život věděla, že se stane alfou své vlastní smečky, kterou založí s Renem. Jenže zrovna dvakrát se jí to nelíbilo. Takže když zachránila život klukovi, který se následující den objevil v její škole, tušila, že se její život změní.
Žánr: fantasy, vlci, čarodějové
Díly: 3 + 1 speciál: Temné dny
Nakladatel: Knižní klub

Smečka / Nočný tieň / Nightshade
Česká anotace: Calla Torová není jen tak obyčejná americká středoškolačka, je rozená bojovnice, navíc vůdkyně smečky Nightshadeů. Většinu života tráví v lidském těle, ale stačí jen nepatrný impulz, drobné ohrožení, a promění se ve vlčici. Brzy se však ukáže, že se nemusí ve smrtelném nebezpečí ocitnout zrovna ona nebo její blízcí, aby se její vlčí instinkty probudily. Když při hlídkování v horách narazí na Shaye, lidského mladíka, jehož na životě ohrožuje medvěd grizzly, nezaváhá a zachrání ho. Ve chvíli, kdy se zadívá do jeho očí a ucítí jeho vůni, která jí připomíná jaro, začne pochybovat o věcech, o nichž nikdy nepochybovala. O svém postavení a předem daném osudu, který ji předurčuje stát se družkou přitažlivého vůdce smečky Baneů. Existuje nějaká možnost, že by se všemu mohla vyhnout? Pokud se nechá vést srdcem, riskuje, že přijde o všechno – včetně svého života. Stojí zakázaná láska za takovou oběť? A co když pravidla, na nichž smečky Ochránců a Strážci, jejich vládcové, tak lpí, nemají zajistit všem lidem na světě bezpečí, jak si až dosud myslela, ale jen je kontrolovat?
Recenze | Mé hodnocení: 80% | Koupit

Vzpoura / Preklatie vlkok / Wolfsbane
Česká anotace: Calle se Shayem se díky Hledačům podařilo na poslední chvíli dostat z hrůzyplného domu Bosquea Mara. U Hledačů našli azyl i spojenectví a konečně můžou být spolu. Jenže Calla se probudí z mdlob do děsivé nejistoty: netuší, co se stalo s členy její smečky, s její rodinou, a strachuje se o život Rena, mladíka, který jí byl už dávno předurčen jako životní druh. Poté co se do úkrytu Hledačů dostane Callin bratr Ansel, její nejhorší obavy se potvrdí… Cítí, že svůj útěk a jeho následky může odčinit jen tehdy, když se vydá zpět do Vailu a mladé vlky osvobodí. Naštěstí Hledače, kteří se jí ujali, nemusí nijak zvlášť přesvědčovat. Záchranná výprava začíná...
Recenze | Mé hodnocení: 50% | Koupit

Bloodrose
Anotace na Goodreads: Calla chtěla válku. A teď je před ní konečná bitva, ve které bude bojovat. Musí záchránit Rena, i když by to mělo znamenat hněv ze strany Shaye. Musí chránit Ansela, přestože byl označen za zrádce. Musí ukázat své smečce, že dokáže být alfou a postavit se neskutečné hrůze, aby svět zbavila nebezpečných Strážců. A pak se musí rozhodnout, co bude dělat, až to všechno skončí. Pokud to ovšem přežije.
Recenze | Mé hodnocení: | Koupit
Arara.cz | Gorila.sk


Můj názor: První díl série mě opravdu bavil. Byla jsem nadšená hlavně z Rena, který je přesně podle mého gusta. Kdežto objekt hrdinčina zájmu, Shay, mi jenom pil krev. V druhém díle se má antipatie k němu ještě zvýšila. Celkově pro mě druhý díl velkým zklamáním a já se docela bojím, co se stane v tom posledním. Myslím si, že se mi to líbit nebude. Je to vážně škoda, protože první díl vypadal opravdu dobře.


1 komentář: