PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

1. srpna 2011

Top týdne (8)

Toto meme má na svědomí Luu. Cílem je každé pondělí uveřejnit topku něčeho, co souvisí s knižním světem. V pořadí již osmá topka knih.


Vedlejší postavy

S vybíráním vedlejších postav jsem nějak neměla problém. Dokonce jsem jich měla docela dost, takže jsem to musela protřídit.

# Claire (Starcrossed)
Jo, tak tahle holka mě vážně pobavila, ale nejsem si tak úplně jistá tím, že bych ji chtěla mít za kamarádku... teda pokud bych neměla nějaké speciální nadání nebop nemohla umřít. Vážně bych nechtěla být její pokusný králík.

# Finnick Odair (Hunger Games)
Chudák kluk. Přežil dvoje Hladové hry a jak pak dopadl. V tomto případě udělala Suzanne velkou chybu a u mě dostala velké mínus. Finnick je skvělý.

# Fred a George Weasleyovi (Harry Potter)
Vždycky jsem jim záviděla, co za lumpárny prováděli a kolikrát jim to prošlo. O to víc mě ranil konec sedmé knihy. Musím říct, že jsem to pořádně obrečela.

# Gwen (Nevermore)
Možná nebyla až zase tak úplně Isobelina kamarádka, ale byla jediná, kdo měl zájem a neodsuzoval ji. Jsem zvědavá, co se bude dít dál a jestli v dalším díle bude Gwen hrát nějakou větší roli. Doufám, že ano.

# Chelsea (The Body Finder)
Naprosto správná kamarádka, která bez okolků přejde k tomu, co jí zajímá a to co chce, to taky dostane. Navíc je plus i to, že nepokukuje po vašem klukovi. Je drzá, je vtipná, je prostě svá.

# Christian Ozera (Vampýrská akademie)
Má nejoblíbenější vedlejší postava. Christian se mi svou povahou opravdu sednul a já mu fandila až do konce. Na víc by rozhodně neškodilo, mít za kamaráda někoho, kdo ovládá oheň. Fireeeeeeeeeee!

# Kristen (Bezchybná)
Je hezké mít za přítele někoho, kdo se za vás postaví, kdo vám dodává takovou tu správnou životní energii, kolikrát vás zatáhne do něčeho, čeho si myslíte, že byste ani nebyli schopní a přitom si užijete hodně legrace.

# Lenka Láskorádová (Harry Potter)
Kdo by jenom nemohl mít rád Lenku Střelenku? Vždycky jsem ji obdivovala. Byla prostě jiná a nedělala si velkou hlavu z toho, že jí někdo neustále dělal naschvály nebo se jí posmíval. Lenka byla šťastná.

# Magnus Bane (Nástroje smrti)
Vždycky, když se v knize objevil, věděla jsem, že to bude vtipné. Při jeho zmínkách o Alecovi jsem se musela ušklíbat a těšila jsem se na chvíli, kdy se jim to konečně povede.

# Seth Clearwater (Stmívání)
Seth je takové malé neposlušné štěně. Nedělá, co se mu řekne a na všechno má svůj názor. Je to jako mít mladšího brášku.



6 komentářů:

  1. Dvojčata Wesleyovi zbožňuju a stejně jako ty,jsem závěr obrečela, o to víc mě mrzelo, že ve filmu tu smrt tak odflákli...:(:(

    OdpovědětVymazat
  2. Jak smrt Finnicka, tak smrt George (ježiš, jestli to byl Fred tak pardon... kdo se v tom má vyznat :D:D ačkoliv jsem ohromná fanynka HP, v tomhle mám bordel)mě taky dostala, bylo mi to líto a v jednu chvíli jsem si říkala, že mohl umřít kdokoli jiný... zase na druhou stranu je podle mě dobré, když v knize zemře nějaká oblíbená postava, protože to ve čtenářích něco zanechá... nemám ráda takové ty přeslazené happyendy - a žili všichni šťastně až do smrti - když už tedy zničí ono "zlo" měly by padnout za oběti i ti dobří...

    OdpovědětVymazat
  3. luckily: Já si myslím, že to zase až tak nevadí, protože ten film byl už tak dost emotivní. Takhle mi přišlo, že Fredova smrt byla o to horší, protože jsme vlastně neviděli, jak se to stalo... ale najednou byl prostě mrtvý.

    Hanyuu-hime: Jop, byl to Fred :) Jasně, souhlasím, že někdy prostě i velice oblíbené postavy umírají, o to zase nejde. Ale jestli jsi četla poslední díl HG, víš, kolik dobrých postav nakonec Suzanne zabila. A tohle bylo prostě už moc, na mě to ávžně bylo moc a díky tomu mě docela znechutila.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj!:) Chtěla bych se zeptat,jestli by si mi neporadila nějakou dobrou knížku(Young adult),vydanou v ČR :)
    Hodně se mi zalíbil obsah Perfect Chemistry(http://knizni-doupe.blogspot.com/2011/07/perfect-chemistry.html)Tak nějaký podobný dívčí román:) Chtěla bych si nějakou takovou přečíst, ale vlbec nevím,kde začít hledat,tak sem se chtěla zkusit obrátit na tebe :)

    OdpovědětVymazat
  5. Syki: Vím, kolik jich zabila a mě to zase nevadí... Mám ráda knihy, ve kterých se spisovatel nebojí zabít a neohlíží se na to, která postava to je... Ale chápu, že na tohle se názory liší a někdo má zase radši takové ty šťastnější konce.

    OdpovědětVymazat
  6. Barčus: Ohledně dobrý YA knih v češtině, které by byly podobné Perfect Chemistry, zase tolik nevím. Spíš o takových těch fantasy, scifi apod. Jediná klasická dobrá YA kniha, která mě teď napadá, je Bezchybná od Lary Chapman, která teď bude v srpnu vycházet u CooBoo. Kdyžtak mi napiš email a můžeme se o těch knihách více pobavit :)

    Hanyuu-hime: Souhlasím, někdy je dobré, když spisovatel zabije oblíbenou postavu, protože to je prostě pak realističtější. Ale zrovna v HG jich Suzanne pozabíjela i na můj vkus dost. Nebylo to to pravé ořechové a celkově to vyznělo docela špatně - pro mě. Já jsem opravdu člověk, který má radši šťastnější konce, protože život moc šťastných konců nemá.

    OdpovědětVymazat