PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

20. srpna 2011

Zavržený

Becca Fitzpatrick
Originální název: Hush, Hush
O sérii: Andělé každý rok vstupovali na zem, do těla hostitelů, aby si užili lidského života. Ovšem některým se to zalíbilo natolik, že kvůli tomu byli ochotní spadnout z nebes. Nora si žila obyčejným životem jenom do chvíle, než se v její třídě neobjevil Patch. Jejich vztah přechází z čiré nenávisti v něco víc. Ale i tak si Nora nemůže být ničím jistá...
Žánr: fantasy, padlí andělé
Díly: 3
Nakladatel: Egmont
Zajímavost: Zavržený se dočká svého zpracování v podobě grafické novely.

Zavržený / Zavrhnutý / Hush, Hush
Česká anotace: Nora Greyová je svědomitá, chytrá a rozhodně nemá ráda riziko. Jenže se zamiluje do Patche a to je její první chyba. Patchova minulost je totiž všechno, jen ne nevinná. A nejlepší, co kdy udělal, bylo, že se zamiloval do Nory. Seznámili se na hodině biologie a Nora chce jediné – držet se od něj co nejdál. Jenže jak se zdá, Patch je vždy o dva kroky napřed. Dívka na sobě cítí jeho pohled, i když Patch není nablízku. Cítí jeho přítomnost, i když je v pokoji sama. A když své okouzlení nedokáže déle tajit, vyjde najevo, kdo Patch ve skutečnosti je a proč ji vyhledal. A za všemi otázkami, které se dotýkají jeho minulosti, si Nora a Patch mohou navzájem položit jen jedinou: "Jak hluboko dokážeš padnout?"
Recenze | Mé hodnocení: 50% | Koupit

Crescendo / Crescendo / Crescendo
Česká anotace: Nořin život má stále daleko k dokonalosti, ale aspoň získala strážného anděla. Patch je tajemný, nádherný, magneticky přitažlivý, ale navzdory tomu, jakou roli má hrát v Nořině životě, se chová všelijak, jen ne andělsky. Je ještě vyhýbavější než dřív a k tomu se zdá, že tráví stále víc a víc času s Nořinou úhlavní sokyní Marcií Millarovou. Nebýt Patchova nepochopitelného jednání, Nora by Scotta Parnella, starého rodinného přítele, který se přestěhoval zpátky do města, sotva vzala na vědomí. Jenže Noru ke Scottovi začne cosi přitahovat – navzdory pocitům, které ji varují, že Scott před ní zřejmě skrývá nějaké tajemství. Noru navíc celou dobu pronásledují obrazy jejího zavražděného otce. Začne se zajímat, zda její původ nemá něco společného s jeho smrtí, a následkem toho jí hrozí stále větší a větší nebezpečí. Nora se zoufale snaží zjistit, co se vlastně v minulosti stalo, ale možná že některé události je lepší nechat spát, protože pravda může zničit vše – a všechny, kterým Nora věří a které má ráda.
Recenze | Mé hodnocení: 70% | Koupit

Ticho / Ticho / Silence
Anotace na Goodreads: Bouřka mezi Patchem a Norou je pryč. Už překonali tajemství temné minulosti Patche... překlenuli dva nesmiřitelné světy... čelili srdceryvné zkoušce zdrady, věrnosti a důvěry... a to vše pro lásku, která přesahuje hranice mezi nebem a zemí. Vyzbrojeni ničím jiným než vírou v sebe sama, započnou Patch a Nora zoufalý boj proti nepříteli, jež má sílu navždy rozbít všechno, na čem kvůli své lásce pracovali.
Recenze | Mé hodnocení: | Koupit
Arara.cz | Gorila.sk


Můj názor: Abych pravdu řekla, z prvního dílu jsem byla dost zklamaná. Ať už si to přiznáte nebo ne, šlo z takových 70% o těžkou vykrádačku Stmívání (prosím vás... hodina biologie? kluk, co ji chce zabít? vážně?). K druhému dílu jsem tudíž přistupovala dosti skepticky. O to víc jsem z něj nejspíš byla tak nadšená. Přišlo mi, jako by Becca najednou obrátila o 180 stupňů a z rozvleklého čehosik dokázala vytvořit další naprosto klišoidní knihu, ovšem tentokrát začne hrát na tu správnou emoční strunu. Trpěla jsem spolu s Norou a i když jsem častokrát kroutila hlavou nad tím, co prováděla, konečně jsem v ní viděla člověka. Protože lidé jsou hodně nejistí a neustále o sobě pochybují. Druhý díl jsem si opravdu užila a jsem proto dost zvědavá na ten poslední.


2 komentáře:

  1. U mě to spíš bylo naopak. Zavržený se mi líbil víc než druhý díl, který mě v jistém ohledu trochu zklamal. Noru jsem si neoblíbila už v prvním díle, ale co dělala v druhém... no, to bylo na mě někdy až moc. Ale na trojku se těším a jsem zvědavá, jak to nakonec dopadne.

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem si tuto sérii moc oblíbila, tak doufám, že se povede i třetí díl na který mám počíháno hned jak vyjde ;)

    OdpovědětVymazat