PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

25. září 2011

Letem knižním světem (12.9. - 25.9.2011)

Praha v hlavní roli
O České republice se toho v zahraničních knihách moc nepíše. Nejen, že většina lidí v zahraničí nemá ani potuchy o našem malém státě ale ještě pořád si myslí, že jsme Československo. Ovšem když člověk zmíní Prahu, už se začnou chytat.

Proto mě vždy neskutečně potěší, když v nějaké knize narazím na informaci o češtině nebo o Praze. A právě Praha bude hrát svou roli ve velice očekávané knize Daughter of Smoke and Bone, která vychází 27. září 2011.

Knihu jsem ještě nečetla, ale chystám se. Četla jsem několik velice pozitivních reakcí a jsem prostě zvědavá. Ke knize už vyšlo několik trailerů, jeden lepší než druhý. Můžete se na ně podívat: první, druhý, třetí, čtvrtý, pátý, šestý. Všimněte si v nich obrázků Prahy. A na FB profilu knihy se objevují nejnovější informace.

I trailer na knihu může vypadat suprově
O knize The Unbecoming of Mara Dyer se také hodně mluví. Vydání se blíží - také 27. září - a na zahraničních blozích se začaly objevovat různé speciály. Jedním z nich je například tento. Uvidíte v něm fotky z photoshootu k obálce. Na fotky se můžete podívat i na stránce autorky fotografií.

Nově se ke knize objevil i velice podařený trailer, který mezi ostatními trailery opravdu vyčuhuje. Podívejte se na něj tady. Úžasná je i hudba v pozadí, poslechnout si ji můžete tady. Za odkazy děkuju Stormy. Jsem na knihu vážně zvědavá a doufám, že si ji přečtu co možná nejdřív.Více informací o knize se objeví tady.

Filmové novinky ve zkratce
Na oficiálním soundtracku k Breaking Dawn: Part 1 se objeví píseň od Bruno Marse, což mě opravdu těší. Pokud jste si toho ještě nevšimli, Bruno patří mezi mé oblíbence. Zajímavostí může být i to, že Bella oslavila 13.9. své narozeniny, ale neptejte se mě kolikáté, protože v tom mám guláš.


Lily i Jamie, hvězdy chystaného filmového zpracování Nástrojů smrti, uvažují o tom, že by si možná nechali udělat tetování. Jamie prý uvažuje o nějakém tetování Lovců stínů a Lily by nejdříve vyzkoušela tetování Henou a podle toho se rozhodla, jestli chce permanentní. Spíš to jsou ale jenom takové myšlenky do větru, kdo ví, jak vůbec ta tetování budou vypadat.

Kdo má rád Caleba ze seriálu Pretty Little Liars, může se podívat na jeho další projekt. Jde o krátké webepizody seriálu Wendy. Za projektem stojí tvůrci The Vampire Diaries, Gossip Girl a Pretty Little Liars. Na více informací se podívejte na FB profilu.




Nové české obálky
A jako již tradičně, přináším vám pár nových českých obálek. Druhý díl série Chaos, Temný ráj, vychází v listopadu 2011. Můří deníky se dostanu ven v říjnu 2011. A pak tu máme dvě obálky knih, které chystá CooBoo a o kterých jsem vám už kdysi říkala.

Já, knihy a blogování
Nejspíš jste si všimli, že toho poslední dobou na blogu moc nepřibylo. Poslední týden jsem byla jako praštěná lopatou, o víkendu se to zhoršilo. Nejspíš na mě leze chřipka nebo jiný hnusný bacil, takže jsem unavená a nic se mi nechce. Ale snažím se vám přinášet novinky i recenze, abych vás o nic neochudila. Do toho všeho mi začala v úterý škola a já lítám ze školy do práce a naopak. Jsem prostě unavená a nejradši bych si udělala dovolenou. Tu jsem celé léto neměla, protože jsem pracovala. Ale tak nedá se...

1 komentář:

  1. Pár knížek, kde se vyskytuje Praha existuje. Napřílad v Upířích pastech nebo v sérii Barimaova trilogie, ale hlavně v těch Upířích pastech. I když je fakt, že takových knížek moc neni ;). A dokonce i ve Vampýrské akademii byla Praha zmíněná. I když jenom opravdu zmíněná. Ale byla tam ;)

    OdpovědětVymazat