PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

5. září 2011

Top týdne (13)

Toto meme má na svědomí Luu. Cílem je každé pondělí uveřejnit topku něčeho, co souvisí s knižním světem. Třináctá topka.


Knihy, které bych si chtěla přečíst ještě jednou

Za svůj život jsem přečetla hodně knih, opravdu hodně knih. Ani nevím kolik přesně, protože jsem je nikdy nepočítala. Když si najdu nějakou oblíbenou knížku, občas si prostě sednu a pročítám si oblíbené pasáže. Tentokrát jsem vybrala knihy, které si opakovaně beru do rukou.

# Anna and the French Kiss (Stephanie Perkins)

Anna se mi moc líbila, protože to byla po dlouhé době obyčejná chick lit, která vážně stála za to. Perfektně jsem si ji užila a už se nemůžu dočkat Loly.

# Divergent (Veronica Roth)

Mám za sebou teprve první díl série a nevím, jaké bude pokračování, přesto si chci tuhle knihu zase přečíst. Má pro mě ideální kombinaci napětí a romantiky.
# Harry Potter (J. K. Rowling)

Ach, kéž by mi zase bylo 12 a já poprvé sáhla na první Harryho dobrodružství. Uteklo to jako voda. S touto knižní sérií mám spoutané moc hezké vzpomínky. Nejspíš zase brzo sáhnu po prvním díle a vrátím se do Bradavic.

# Mediátor (Meg Cabot)

Mediátor je moje srdcovka. Tuhle sérii mám hned několikrát přečtenou, obvzlášť momenty mezi Suze a Jessem. Chtěla bych zase zažít ten pocit, kdy jsem se nervovala nad tím, že se mají rádi, ale nemůžou spolu být.

# Nástroje smrti (Cassandra Clare)

S touto sérií už budu mít nejspíš navždy spojené léto v Americe. Strašně ráda bych k této sérii přistupovala jako neználek, protože to, co se stalo na konci prvního dílu, mi naprosto vyrazilo dech. Takhle moc jsem se nejspíš za nějaký vztah ještě "nemodlila". 

# Nevermore by (Kelly Creagh)

Jedna z mála knih, která mě v poslední době dokázala naprosto uchvátit a u níž jsem probděla noc. Jde o opravdu výbornou knihu a já čekám s re-readingem na chvíli, kdy vyjde druhý díl, protože si to chci užít se vší parádou. Jenže to čekání mě ubíjí.

# Shut Out (Kody Keplinger)

Já vím, já vím, dočetla jsem ji teprve nedávno, ale už si ji chci přečíst znovu. Kody dokáže něco, co vás nutí se k jejím knihám vracet a číst je stále dokola a dokola.
# The Body Finder (Kimberly Derting)

Tahle kniha si mě získala hlavními postavami. Vztah mezi Violet a Jayem je strašně krásný a je to právě ten jejich vztah, který mě neustále ponouká k tomu, abych po knihách sáhla.
# The DUFF (Kody Keplinger)

Nejspíš to pro mě už napořád bude kniha mezi knihami. Opravdu Kody obdivuju za to, co dokázala napsat. Nad dopisem Wesleyho mi nejednou ukápla slza, i když šlo o naprosté klišé.
# Vampýrská akademie (Richelle Mead)

Tak dlouho jsem hledala náhradu za Buffy, až jsem ji našla v podobě Rose. Richelle dokázala vytvořit výborný upírský svět, ke kterému se ráda vracím. Série má namixováno všechno, co si jenom dokážete představit a mně je až líto, že ji nečtu poprvé. Ale je tu Bloodlines, které má taky pěkně našlápnuto.



5 komentářů:

  1. Tak ráda bych si přečetla Nevermore a The Body Finder. Tyhle série vypadají totiž dost slibně, jenomže moje angličtina hodně pokulhává za úrovní, kterou bych ke čtení takových knih potřebovala. Ach jo :( Snad je vydají v češtině.

    OdpovědětVymazat
  2. @Eby: Já myslím, že se dost pravděpodobně podceňuješ, že někdo ve škole nerozuměl úryvku ze Shakespeara v učebnici aj neznamená, že nebude rozumět moderní YA literatuře.

    Já jsem děsně ráda, že jsem si na tvoje doporučení The DUFF přečetla, ten zmiňovaný dopis mě taky dostal, ostatně jako celý Wesley.

    OdpovědětVymazat
  3. Evk: jak se říká, za zkoušku člověk nic nedá že? Tak bych se do toho možná mohla zkusit zakousnout :) Jenže já jsem strašně nedočkavý člověk, a když mi to nejde hned, tak bych s tím nejradši praštila :)

    OdpovědětVymazat
  4. @Eby: Určitě to vyzkoušej. Hlavně si pamatuj, že každý autor píše jinak, takže si třeba někde na netu najdi různé knížky, co tě zajímají, kousek si z nich přečti a pak se puť do té, které nejsnáze rozumíš, k těm náročnějším se dopracuješ časem. Třeba kniha The DUFF, o které Syki básní, má asi nejlehčí angličtinu, jakou jsem zatím viděla. Nebo děsně jednoduchý je The Day Before, což je psáno jako epická báseň.
    Ale abych zas nevypadala jako děsná chytračka, tak přiznávám, že jsem knih v aj četla jen několik, ale jde to snáž, než bych čekala (můj lepší jazyk je nj)

    OdpovědětVymazat
  5. ahoj Syki chtěla bych se tě zeptat jestli nevíš kdy vyjde 3 díl tajnýho kruhu a kolik ma dílů? děkuju...zatím...

    OdpovědětVymazat