PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

16. října 2011

Děsivé čtení

Pokud jste se už v létě zúčastňovali našeho Letního čtení, přinejmenším tušíte, o co půjde. Jde o další cestovací challenge, které se může zúčastnit každý, kdo má rád knihy a děsivá místa.

Zatímco v létě jsme procestovávali celý svět a snažili se dostat co možná nejdál, v našem krátkém podzimním čtení se pokusíme procestovat 7 docela děsivých míst. Doba pro cestování je kratší, počet míst je menší a stejně tak i počet přečtených knih. Protože kolik toho člověk stihne přečíst za 7 týdnů? 

Ale aby to nebylo zase takové nudné, každý týden se o jednom děsivém místě dozvíte pár zajímavostí. To abyste věděli, co už máte za sebou. A kam že se to můžeme podívat?


1. děsivé místo - londýnský Tower

Pro návštěvu Toweru budete muset přečíst 2 knihy.




2. děsivé místo - česká Kostnice

Pro návštěvu Kostnice budete muset přečíst 4 knihy.



3. děsivé místo - Drákulova Transylvánie

Pro návštěvu Transylvánie budete muset přečíst 6 knih.


4. děsivé místo - Černobyl, město duchů

Pro návštěvu Černobylu budete muset přečíst 8 knih.


5. děsivé místo - japonský les Aokigahara

Pro návštěvu Aokigahary budete muset přečíst 10 knih.


6. děsivé místo - vězeňský Alcatraz

Pro návštěvu Alcatrazu budete muset přečíst 12 knih.
7. děsivé místo - Amityville Home

Pro návštěvu Amityville Home budete muset přečíst 14 knih.







Vyberte si místo, na které byste se chtěli dostat a čtěte, čtěte, čtěte...
Kromě toho si můžete vybrat svou skupinu náročnosti

A. Hodnotím
Pokud si ke kategorii vyberete skupinu A je váš úkol velmi jednoduchý - po přečtení knihu ohodnotíte. Můžete si vybrat libovolné měřítko: procenta (0% - 100%), hvězdičky (* - *****), hodnotu (1/10 - 10/10). Je to jen na vás.

B. Zodpovím otázky
Kromě hodnocení si navíc přiberete i jednoduché dvě otázky
Dokázala vás kniha něčím vyděsit?
Chtěli byste se podívat na některé místo popsané v knize (i je-li smyšlené)?

Závěrem


Pokud se tedy chcete Děsivého čtení účastnit, stačí, přihlásíte-li se pomocí linkovače v tomto článku. Vyberete si jednu z kategorií a skupinu. Na blog (do menu) si poté můžete dát vybranou ikonku. Doporučujeme také věnovat Děsivému čtení alespoň jeden článek do kterého budete svou účast shromažďovat. Využít můžete i banneru pro tutu výzvu (viz začátek příspěvku).






10 komentářů:

  1. Zajímavé téma a nápadité otázky. Letního čtení jsem se účastnila, takže vím, o co jde. V překladu děkuji za zajímavé nápady :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Upřímně, moc to nechápu... Jde o to "jen" přečíst X knih nebo přečíst X knih o těhle místech?

    OdpovědětVymazat
  3. Skullka... já zas nechápu tvůj dotaz :D prostě si stanov nějakej cíl, např. přečtu 7 knih za 7 týdnů... koukni se, kam se přečtením 7 knih dostaneš daleko, je to takovej typ soutěže nebo výzvy... když zvládneš těch plánových 7 přečíst během podzimu, dostaneš se do černobylu a splníš tak svůj cíl... :) je to jen pro zábavu :) Když splníš víc, tak splníš víc, když nesplníš, tak se taky svět nezboří :):)))
    Když tak je ještě podrobnější návod u Syki v Letním čtení... tak se mrkni :)

    OdpovědětVymazat
  4. Knihy ale nemusia byť práve strašidelné že? Lebo také asi nemám teraz veľmi v zásobe (ak nepočítam tie z ktorých mám písať diplomovku, tie sú desivé dosť, ale tie nebudem schopná prečítať celé :D)

    OdpovědětVymazat
  5. Páni, tolik skvělých míst na navštívení? Mám sice pocit, že těch 6 knih nedám, ale ta Transylvánie je tak lákavá! :D

    OdpovědětVymazat
  6. Nejspíš jsem to měla napsat i do příspěvku, ale nedošlo mi, že by vás to mohlo zmást.

    Jde o tématickou čtecí challenge, kdy se po dobu 7 týdnů snažíte přečíst co možná nejvíce knih. Podle toho, kolik knih přečtete, imaginárně procestujete určená děsivá měsíta, až docestujete na jedno. Nemusí to být až to poslední, klidně můžete přečíst 6 knih a dostat se tak až do Transylvánie.

    Knihy můžou být jakékoliv, nemusí nutně jít o hororvý žánr, či o knihy, v nichž se děsivá místa nacházejí. Určete si cíl a knihy podle libosti.

    OdpovědětVymazat
  7. Nikki Finn: Právě že u toho Letního čtení jsem si myslela, že jde o to přečíst určitý počet knížek, které se odehrávají na tom kontinentu (Afrika, Asie, Austrálie...) Ale tady mi to nějak přestávalo dávat smysl. A koukám, že oprávněně. :D Jednoduše jsem to blbě pochopila, ale potřebovala jsme se ujistit, že to tak opravdu je. :)

    OdpovědětVymazat
  8. http://moon230.blog.cz

    Letní jsem bohužel nestihla, ale tohoto se prostě musím zůčastnit!!! :)))

    OdpovědětVymazat
  9. Já se Skullce nesměji, taky jsem to hledala složitější přečíst knihy tématicky :) Ale ráda se zůčastním :)

    OdpovědětVymazat