PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

12. října 2011

V říjnu 2011 vychází

Máme tu opět další měsíc a s ním pěknou knižní nadílku. Data vydání uvedená u knih se mohou ve skutečnosti lišit. Víme přece, že se někdy s datem seknou. Do soupisky nedávám všechny knihy, které u nás tento měsíc vyjdou, ale ty, na které chci upozornit, nebo které mě zaujaly.
Česko
český cover
Muka (Andělé #2)
Lauren Kate
4.10.2011
Knižní klub

Ve druhém dílu série Andělé pokračuje dramatický příběh, v němž se mladičká Luce snaží odhalit pravdu a přerušit věčný koloběh lásky, předčasné smrti a znovuzrození. Daniel, její odvěká láska a padlý anděl, dojedná příměří, aby ji chránil před Vyhnanci, kteří jí chtějí ublížit. Ve snaze zajistit její bezpečí ji ukryje v internátní škole pro Nefilim, potomky lidí a padlých andělů, ale brzy se ukáže, že ani tam není všechno růžové. A navíc v Luce sílí pocit, že jí Daniel lže, nebo jí alespoň neříká celou pravdu...


český cover
Sapphique (Inkarceron #2)
Catherine Fisher
4.10.2011
Knižní klub

Finnovi se podařilo uprchnout z temného vězení jménem Inkarceron, ale musel tam zanechat své nejbližší přátele, přísežného bratra Keira a dívku Attii. Jeho nárok na trůn Říše se zdá nezpochybnitelný – až do chvíle, kdy vystoupí neznámý Uchazeč, který jako by mu z oka vypadl, a za dědice se prohlásí sám. Finn si stále pamatuje jen život ve vězení, mučí ho sny a nejistota. Kým vlastně je?

český cover
Behemót (Leviatan #2)
Scott Westerfeld
4.10.2011
Knižní klub


Behemót je nejdravější z umělých tvorů ve službách britského námořnictva. Dokáže jediným hltem spolknout nepřátelské bitevní lodě. Nyní, když se ocitli ve válce s velmocemi industriálů, ho darwinovci nutně potřebují. Deryn je dívka, která slouží převlečená za chlapce v britském letectvu. Alek je dědicem habsburské říše, skrývající se v převleku za prostého člověka. Když se ti dva sejdou na palubě vzducholodi Leviatan, doufají, že se jim podaří zastavit válku. Poté, co mírová mise vzducholodi skončí katastrofou, zjistí, že se ocitli sami na nepřátelském území, kde musí prchat před pronásledovateli. Alek i Deryn musí prokázat téměř nadlidské schopnosti, najít nové spojence a projevit nesmírnou odvahu, aby mohli čelit všemu, co na ně čeká v ulicích Istanbulu.

český cover
Milenec jen můj (Bratrstvo černé dýky #8)
J. R. Ward
5.10.2011
Baronet

Upírské Bratrstvo černé dýky se rozrůstá o dalšího bojovníka. John Matthew musel urazit dlouhou cestu, než byl nalezen mezi lidmi, kteří nepoznali jeho upírskou podstatu, stejně jako si jí nebyl vědom on sám. Nikdo však nezná ani jeho minulost, ani jeho pravou identitu. Osobní msta zavede Johna do nejzuřivějších bojů. A když se jeho spolubojovnice Xhexania ocitne v ohrožení, vkládá do jejího osvobození celé srdce. Xhex, kterou John přitahuje, však nechce podlehnout citům, protože právě ztratila milence, ale osud ukáže, je jejich spojení nevyhnutelné.

český cover
Procitnutí (Lovkyně snů #2)
Lisa McMann
7.10.2011
FRAGMENT

Sedmnáctiletou Janie už nebaví, že se stále propadá ostatním lidem do snů, zejména pokud ten, komu se zdají, někam padá, ocitá se na veřejnosti nahý nebo sní o svých erotických tužbách. Janie se nemůže nikomu svěřit - neuvěřili by jí a mysleli by si, že je blázen. A tak žije se svou schopností jako s nechtěným prokletím, které neumí ovládat. Pak se jednou propadne do noční můry, z níž jí ztuhne krev v žilách. Poprvé není v něčí zvrácené duši jen pozorovatelem, ale i účastníkem...

český cover
Mrtví v rodině (Pravá krev #10)
Chralaine Harris
12.10.2011
Baronet


Poté, co ztratila své milované ve válce víl, cítí se Sookie zraněná a má vztek. Jediným světlým bodem v jejím životě je láska k upírovi Ericu Northmanovi. Ten je však, právě pro jejich vztah, pod přísným dohledem nového krále upírů. Nejhorší však je, že cesta do říše víl je uzavřena a některé uvízly v lidském světě. A jedna z nich se na Sookie opravdu velice zlobí. 

český cover
Jako v pavučině
Cat Clarke
14.10.2011
NAVA


Hlavní hrdinkou je sedmnáctiletá středoškolačka Grace, která se probudí v bílém pokoji a poslední, na co si vzpomíná, je to, jak byla vyvedena z místního parku, kam přišla, aby spáchala sebevraždu. Rychle jí dochází, kdo je její věznitel. Je to Ethan. Kromě nábytku, oblečení a jídla, jež jí pravidelně nosí, nenechal v pokoji nic jiného než tužky a papír, aby mohla psát. Je tak donucena znovu se vracet ke všemu, na co chtěla navždy zapomenout. Celý měsíc Grace sní své sny, zachycuje svůj život na papír a my se tak dozvídáme více o ní samotné, jejím vztahu s matkou, s nejlepší kamarádkou i o klukovi, s kterým začala chodit. Jak se před námi její zamotaný život postupně rozplétá, vychází najevo, že ti, kteří jsou jí blízcí, nejsou vždy takoví, jakými se zdají být. Její nejlepší kamarádka, která s ní nechce sdílet svoje trápení, kluk, do něhož je strašně zamilovaná, ztráta otce a šokující odhalení, jež ji dovedlo k tomu, že jí do života vstoupil Ethan, její věznitel. Stále však zůstává cosi nevyřčeného.

český cover
Odhalení (Temné vize #1)
L. J. Smith
14.10.2011
FRAGMENT


Kaitlyn je studentka střední školy. Kvůli svým nezvyklým očím a jasnovideckým schopnostem má pověst čarodějky. Lidé se jí bojí, a proto nemá žádné přátele. Přijme tedy pozvání do Zetesova institutu, kde bude moci začít nový život a studovat s vrstevníky s podobným neobvyklým nadáním. Kaitlyn zde pozná dva přitažlivé spolužáky, pohledného Roba, který svou léčivou silou rozdává jenom dobro, a tajemného a nebezpečného Gabriela s nezvyklými telepatickými schopnostmi. Studenti postupně začínají zjišťovat, proč byli do institutu přivedeni. A Kaitlyn se musí rozhodnout, komu má věřit... a koho bude milovat.

český cover
Chuť krve (Stefanovy deníky #2)
L. J. Smith
14.10.2011
FRAGMENT


Stefan a Damon Salvatore se stali upíry a musí se vypořádat s následky svého osudu. V rodném městečku Mystic Falls už pro ně není bezpečno. Na každém kroku je pronásledují lovci upírů. Vydají se tedy do New Orleans, které nabízí pokušení, ale i nebezpečí. Pronásleduje je totiž sadistický lovec upírů...


český cover
Arizona (Krásní mrtví #2)
Eden Maguire
17.10.2011
FRAGMENT


Nejsou živí. Nejsou mrtví. Něco mezi tím. Odhalí Darina včas temná tajemství, aby tak vykoupila duše Krásných mrtvých? Po Krásných mrtvých není několik týdnů ani stopy. Darině se po Phoenixovi strašně stýská. Snad se vrátí a pomůže jí vyřešit tajemství další záhadné smrti. Je to už skoro rok, co se Arizona utopila v Hartmannově jezeře. Podle všeho (a všech) to byla sebevražda… Opravdu? Opravdu by se ta silná, sebevědomá Arizona, suverénní, nepřístupná kráska z ellertonské střední školy utopila v jezeře? Darina musí Arizoně pomoci stejně, jako pomohla Jonasovi. Ale neviditelná křídla tlučou, Krásným mrtvým hrozí nebezpečí a čas běží…

český cover
Na vrcholu (Sukuba #2)
Richelle Mead
17.10.2011
Domino


Že láska bolí, to ví Georgina Kincaidová lépe než kdokoli jiný. Miluje talentovaného spisovatele Setha, ale kdyby ho třeba jen políbila, vysaje tím z něj život. Není divu, že se tím trápí – tím spíš, že Seth její city opětuje. Ona je však sukubou, a jako taková čerpá sílu z mužů, kteří podlehli jejímu kouzlu. Samozřejmě, schopnost libovolně měnit vzhled i nesmrtelnost jí mohou běžní smrtelníci jen závidět, navíc nedávno složila slib, že bude svou práci sukuby vykonávat co nejsvědomitěji, ale jí zkrátka přijde nespravedlivé, že právě ona – nadpřirozená svůdkyně – nemůže navázat milostný vztah s člověkem, který ji má rád přesně takovou, jaká je. A jako by toho ještě nebylo dost, musí Georgina začít řešit i jiné trable než zapovězený milostný život. Nad Seattlem se totiž opět stahují mračna a děje se cosi podivného, co zasahuje nejen nesmrtelné bytosti, ale i obyčejné lidi: Georginin kolega a kamarád se zčistajasna chová nějak divně, a ona se nemůže zbavit dojmu, že za tím stojí mnohem víc než jen přemíra vypitého kafe…

český cover
Léto ve městě (Deníky Carrie B.)
Candance Bushnell
19.10.2011
BB/art

Druhý díl Deníků Carrie B. nás spolu s dospívající hlavní hrdinkou Carrie Bradshawovou poprvé zavede do New York City. Sledujeme, jak se Carrie mění z venkovského "vrabčáka" – jak ji překřtí Samantha Jonesová – v osobnost, jíž chtěla odjakživa být, a v rafinovanou mladou ženu, která se naučí proplouvat záludnými peřejemi velkoměsta a využívat módu k vyjádření své vlastní identity.
V létě je New York obzvlášť kouzelný a Carrie si jej okamžitě zamiluje se vším všudy – včetně potrhlých postaviček ze sousedství, krámků s výběrovým retro oblečením, bujarých večírků a šarmantního muže, který ji uchvátí. Ale především konečně navštěvuje skutečný kurz tvůrčího psaní a zdolává první překážky na cestě ke svému vysněnému povolání.

Postupně však zjišťuje, že je stále těžší skloubit svou minulost s budoucností, a uvědomuje si, že vydobýt si v New Yorku uznání a získat úspěch je nesrovnatelně těžší, než si kdy představovala.

český cover
Černá krev (Poslední upír #2)
Christopher Pike
21.10.2011
DARANUS

Upíři nemusejí vypadat děsivě. Síta je na první pohled obyčejná teenagerka, která se od svých vrstevnic liší snad jen neobyčejnou krásou a inteligencí. Málokdo ví, že už je jí pět tisíc let a že je posledním žijícím upírem... Ve druhém díle slavného vampyristického cyklu se Síta ocitá v Los Angeles, kde řádí obávaný gang, který má na svědomí několik brutálních vražd. Síta zjistí, že šéf gangu Eddie Fender má podobné schopnosti jako ona a s hrůzou si uvědomí, že na světě možná není jediná svého druhu. Všechno nasvědčuje tomu, že se do hry vrátil muž, který měl být už mrtvý – obávaný a neporazitelný Jakša, jenž ze Síty před dávnými časy udělal upíra a nikdy si nepřestal činit nárok na její přízeň. Jenže Síta miluje někoho jiného a s krvavou minulostí hodlá skoncovat. Nezbývá než pustit se do zoufalého boje, v němž může zvítězit jen jeden.

český cover
Můří deníky (Můří deníky #1)
Rachel Klein
25.10.2011
Knižní klub


Šestnáctiletá hrdinka, žijící v luxusní internátní škole, si zapisuje do deníku sve nejtajnější myšlenky. Ovládá ji stále rostoucí posedlost spolužačkou, se kterou sdílí ložnici, Lucy Blakeovou, a nemyslí na nic jiného než na její přátelství s novou žákyní Ernessou, tajuplnou, náladovou bledou kráskou s uhrančivým pohledem. S Ernessou jsou spojeny ponuré klepy, podezření a tajemství i řada hrozivých nehod. Školou se šíří hrůza a Lucy už neví, co je skutečnost a co je jen výplod zjitřené představivosti. Tajuplná, hrůzná atmosféra v sobě spojuje všechny děsy, touhy a úzkosti dospívání. Středobodem deníkových záznamů je jediná otázka: je Ernessa skutečně upír, nebo vypravěčka uvízla v horečnatém světě vlastní fantazie?

český cover
Křídla (Křídla #1)
Aprilyn Pinke
říjen 2011
Fortuna Libri


Aprilynne Pikeová nadchla svým debutem i slavnou autorku ságy Stmívání Stephenii Meyerovou. Není divu, příběh – originální fantasy s přídechem thrilleru a horroru, ale i s prvky love story – o dívce se zvláštním jménem Laurel se čte doslova jedním dechem. Patnáctiletá hrdinka jde poprvé do školy (předtím ji učila matka) a snaží se přizpůsobit novému prostředí. Brzy najde přítele, který jí podá pomocnou ruku. David se nemusí přemáhat, nová spolužačka je nesmírně krásná, jemná a milá dívka. Vypadá jako víla, říká si David, ale to ještě netuší, že není daleko od pravdy a že jej po boku Laurel čekají pěkně horké chvíle. Bytosti z jiného světa se dostávají mezi lidi a začíná boj na život a na smrt…

český cover
Padlí andělé #1
Thomas E. Sniegoski
říjen 2011
CooBoo

První a druhá kniha série Padlí andělé.

Aaron Corbet je celkem normální kluk, trochu samotář, sirotek s problematickou minulostí, který ale doufá, že konečně našel náhradní rodinu, přátele i smysl života. Vše se ale změní na jeho osmnácté narozeniny; začne najednou rozumět portugalštině, latině, a dokonce i svému psovi... Pak se objeví dva podivní muži, kteří mu prozradí, že je Nephilim - syn smrtelnice a padlého anděla. A tak začíná příběh plný zvratů, utrpení, andělů a odvěkého boje dobra a zla.

Slovensko
slovenský cover

Dokonalé (Malé klamárky #2)
Sara Shepard
3.10.2011
Mladé letá


Druhý diel série Malé klamárky zo života štyroch zdanlivo dokonalých dievčat. Spencer pokračuje v preberaní priateľa staršej sestre, no dočká sa poriadneho prekvapenia. Aria sa pre zmenu zamiluje do frajera jednej z nich a privolá veľký problém. Emily sa tajne zblíži s úhlavným nepriateľom a netuší, aké strašné rozuzlenie sa na ňu zosype. A Hanna sa vypracuje na hviezdu školy, no jej posadnutosť dokonalosťou ju priveľmi vyčerpáva. Nad všetkými však stále visí hrozné tajomstvo, ktoré ich môže zničiť. Tajomný neznámy či neznáma, skrývajúci sa pod písmenom „A“, to tajomstvo pozná a vyhráža sa, že si ho nenechá pre seba...

slovenský cover
Ty proti mne
Jenny Downham
4.10.2011
Ikar

Ak niekto ublíži tvojej sestre a si aspoň trochu chlap, pomstíš sa, však? Keď Mikeyho sestra vyhlási, že ju napadol chlapec, jeho svet sa začne rozsypávať. Ak tvojho brata obvinia zo závažného zločinu, no tvrdí, že to nespravil, obhájiš ho, či nie? Keď z trestného činu obvinia Ellinho brata, jej svet sa začne rozuzľovať. Keď sa Mikey a Ellie zoznámia, zrazia sa dva svety... Kniha o ťažko skúšanej láske v rôznych podobách: súrodeneckej, rodičovskej, medzi mladými ľuďmi z rozdielnej spoločenskej vrstvy. Čo je silnejšie: láska, alebo pomsta? Ako sa rozhodnúť, keď proti sebe stoja vaši najdrahší?

slovenský cover
Túžba po krvi (Stefanove denníky #2)
L. J. Smith
14.10.2011
FRAGMENT

Stefan a Damon sú teraz upíri a musia sa vyrovnať následkami svojho osudu. Mystic Fall´s už nie je pre nich bezpečným miestom. Aby unikli lovcom upírov, rozhodli sa uniknúť do New Orleans. Damon stále smúti nad stratou Katherin, ale New Orleans ponúka množstvo neodolateľných pokušení. Stefan sa zamiluje do dievčaťa a jeho vôľa odolať túžbe po krvi je vystavená ťažkej skúške. Stretne skupinu upírov, ktorí ho naučia, ako prežiť a nezabíjať pri tom ľudí. Damon ide vlastnou cestou, čo mu však prinesie problémy. Zajme ho sadistický lovec upírov. Stefan vie, že musí svojho brata zachrániť. Bude musieť obetovať svoju novú lásku, aby pomohol Damonovi?

slovenský cover
Zvláštna sila (Temné vízie #1)
L. J. Smith
14.10.2011
FRAGMENT

Študentku strednej školy Kaitlyn pre jej nezvyčajné oči a jasnovidecké schopnosti považujú za čarodejnicu. Keďže ľudia sa jej boja, nemá nijakých priateľov. A tak prijme pozvanie do Zetesovho inštitútu, aby začala nový život a študovala s rovesníkmi s podobným neobvyklým nadaním. Kaitlyn tu spozná dvoch príťažlivých spolužiakov – sympatického Roba, ktorý svojou liečivou silou rozdáva len dobro, a tajomného a nebezpečného Gabriela s telepatickými schopnosťami. Študenti postupne odhaľujú, prečo ich do inštitútu priviedli. A Kaitlyn sa musí rozhodnúť, komu veriť... a koho milovať.

slovenský cover
Príbeh čarodejnice
Deborah Harkness
20.10.2011
Ikar

Vedkyňa Diana Bishopová si počas výskumu v oxfordskej Bodleianskej knižnici nevedomky vyžiada zakliaty alchymistický rukopis. Diana pochádza zo starobylého, významného čarodejníckeho rodu, no sama nechce mať nič spoločné s čarodejníctvom, zanevrela naň po smrti svojich rodičov. Preto po zbežnom nahliadnutí a pár poznámkach vráti knihu do skladu. Jej objav však spôsobí nebývalý rozruch vo svete bytostí a do knižnice sa nahrnie horda démonov, čarodejníc a upírov. Diana totiž náhodou natrafila na žiadaný, stáročia stratený poklad – a je jediná, ktorej sa podarilo prelomiť jeho zaklínadlo. Debutujúca spisovateľka Deborah Harknessová napísala fascinujúcu knihu s prvkami histórie a mágie, romantiky i napätia. Diana je odvážna hrdinka, ktorá nájde rovnocenného partnera v úctyhodnom upírovi Matthewovi Clairmontovi. Ich spojenectvo postupne prerastie do intímneho vzťahu, porušujúceho dávne tabu. Bytosti sa nesmú medzi sebou sobášiť, aby neoslabili svoju moc, inak ich neminie krutý trest... Ako mu uniknúť a pritom sa pokúsiť o odhalenie tajomstva rukopisu, ktorý na svojich stranách sľubuje kľúče k poznaniu záhadnej minulosti aj neistej budúcnosti?

slovenský cover
Zasvätenie (Tajný kruh #2)
L. J. Smith
24.10.2011
CooBoo

Cassie je donútená presťahovať sa zo slnečnej Kalifornie do ponurého Nového Anglicka, ale stále túži po svojom starom živote. A to aj napriek tomu, že cíti zvláštnu spriaznenosť s hrozivou skupinkou teenagerov, ktorí terorizujú jej školu. Po zasvätení do klanu čarodejov, ktoré už po storočia ovládajú New Salem, sa stáva súčasťou Tajného kruhu, opojného a smrteľne nebezpečného zároveň. Ale potom sa zamiluje do záhadného Adama a musí si vybrať, či odolá pokušeniu, alebo sa odváži použiť temné sily k tomu, aby získala, čo chce – aj keď ju to môže zničiť.


slovenský cover
Nádherná temnota (Nádherné tvory #2)
Kami Garcia, Margaret Stohl
25.10.2011
Ikar

Na Jacksonovej strednej škole v Gatline sa zastavil čas. Mestečko žije spomienkami na zlatý vek otrokárskeho Juhu. Všetko nasvedčuje, že druhý ročník prinesie Ethanovi Watovi len ďalšie sklamania a nudu. Ani doma to nemá ružové. Nedávno mu zomrela mama, otec sa uzavrel pred svetom a z pracovne vychádza len na raňajky a zásadne v pyžame. Ethan je rozhodnutý zmiznúť z tohto Bohom zabudnutého kraja hneď, ako to bude čo len trocha možné. No zrazu sa odvšadiaľ začne ozývať neznáma pieseň, sny takmer nerozoznateľné od skutočnosti sa vracajú čoraz častejšie a krásne čiernovlasé dievča z týchto snov sa jedného dňa objaví priamo pred bránou gatlinskej strednej školy.

slovenský cover
Temný plameň (Nesmrteľní #4)
Alyson Noël
28.10.2011
Slovart


Štvrté pokračovanie príbehov Nesmrteľných. Ever sa venuje Haven dňom aj nocou, aby jej pomohla vyrovnať sa s jej nesmrteľnosťou. Haven je však opitá svojou mocou a hrozí prezradenie existencie nesmrteľných. Ever sa pokúša všetkými svojimi silami ochrániť nesmrteľných, ale tým sa len viac vzďaľuje Haven, ktorá padá do Romanových spárov. Ever musí nielen zachrániť Haven, ale potrebuje sústrediť všetku svoju pozornosť na štúdium čiernej mágie, aby sa jej podarilo oslobodiť Damena z Romanovho obkľúčenia. Ever však podlieha čaru Romanovej príťažlivosti, vzdáva sa ľahšie ako kedykoľvek predtým.

slovenský cover
Zlodejka duší
Kiersten White
31.10.2011
Fortuna Libri


"ZLODEJKA DUŠÍ ma zviedla. Obe príťažlivé nadprirodzené bytosti bojujúce o Evinu lásku dosiahli isté víťazstvo: jeden získal srdce Evie, druhý moje."

Aprilynne Pikeová, autorka bestselleru Krídla (Wings)



Svět
Jako vždycky, na profil knihy se dostanete po kliknutí na obrázek.
1.10.2011
Angel Fire (Angel #2) by L.A. Weatherly


4.10.2011
Carrier of the Mark (Carrier Trilogy #1) by Leigh Fallon
Eve (Eve #1) by Anna Carey
Past Perfect by Leila Sales
Silence (Hush, Hush #3) by Becca Fitzpatrick
There You'll Find Me by Jenny B. Jones
Variant by Robinson Wells
Visions of Skyfire (The Awakening #2) by Regan Hastings
The Son of Neptune (Heroes of Olympus #2) by Rick Riordan


8.10.2011
Seers by Heather Frost
Hush, Hush (Hush, Hush: The Graphic Novel #1) by Becca Fitzpatrick, Jennyson Rosero


11.10.2011
Awake at Dawn (Shadow Falls #2) by C.C. Hunter
Deadly Cool by Gemma Halliday
Devoted (Elixir #2) by Hilary Duff
Tris & Izzie by Mette Ivie Harrison
Unforsaken (Banished #2) by Sophie Littlefield
Ashfall (Ashfall #1) by Mike Mullin
Twilight: The Graphic Novel, Volume 2 (Twilight: The Graphic Novel #2) by Stephenie Meyer, Young Kim


13.10.2011
Girls Don't Fly by Kristen Chandler


18.10.2011
Beautiful Chaos (Caster Chronicles #3) by Margaret Stohl & Kami Garcia
Half Blood (Covenant #1) by Jennifer Armentrout
The Scorpio Races by Maggie Steifvater
Seizure (Virals #2) by Kathy Reichs
Swear (Swoon #2) by Nina Malkin
Virtuosity by Jessica Martinez
Dearly, Departed (Dearly #1) by Lia Habel


25.10.2011
Amplified by Tara Kelly
Between the Sea & Sky by Jaclyn Dolamore
Crave (The Clann #1) by Melissa Darnell
Destined (House of Night #9) by P.C. Cast & Kristen Cast
The Iron Knight (Iron Fey #4) by Julie Kagawa
Nightshade (Poison Diaries #2) by Maryrose Wood
Scored by Lauren McLaughlin
The Hunters: Phantom (The Vampire Diaries: The Hunters #1) by L.J. Smith (pokračování nepíše, jen je tam její jméno)
Until There Was You by Kristan Higgins
Trance (MetaWars #1) by Kelly Meding
Adam (Nightwalkers #6) by Jacquelyn Frank
The Shadow Reader (McKenzie Lewis #1) by Sandy Williams
The Bite Before Christmas (Argeneau #15.5) by Lynsay Sands, Jeaniene Frost


27.10.2011
Hunted by Cheryl Rainfield
Muse (Mercy #3) by Rebecca Lim



S tímto článkem jsem se piplala opravdu hodně dlouho, napište mi alespoň nějaký komentář. Na kterou knihu se třeba těšíte nejvíce?

15 komentářů:

  1. Zajímá mě docela Half-Blood, vypadá to zajímavě, pak asi tak Eve, těším se na Awaken at dawn a Carrier of the Mark a The Son of Neptune už mám doma. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jo tak na co že se těším? :D : Procitnutí, Na vrcholu, Černá krev, Ples mrtvých dívek, Padlí andělé,... asi se nedoplatím :D Jinak u Lovkyně snů mám dojem by mělo být 1 a i u Tajnýho kruhu an SLovensku....Jinak fakt moc dík, že dáváš tyhle články, bez nich bych nevěděla kdy co vychází :DDD

    OdpovědětVymazat
  3. Za tenhle článek moc děkuju, o některých knížkách slyším prvně, jiné už sleduji delší dobu, takže netrpělivě čekám na další díl. Patří sem Sukuba, druhý díl Andělé: Muka, Inkarceron 2.
    Z těch dalších mě zaujaly Můří deníky, Černá krev, Padlí Andělé. :-) To abych fakt někde vykradla banku :-D

    OdpovědětVymazat
  4. No tak rozhodně se asi těším na Sukubu 2 a na Muka, ty si pořídím hned jak to bude možný. Taky se těším na lovkyni snů, Temné vize a druhý díl Krásných.. A možná si pořídím druhý díl Inkarceronu, ale to nevím jistě. A pak taky druhý díl Stefanových deníků, to se také těším :)

    OdpovědětVymazat
  5. * Ples mrtvých dívek = Prokletý dům

    OdpovědětVymazat
  6. Moc povedej článek Syki!
    Já rozhodně šáhnu po druhém dílu Fallen a Sukuba: Na vrcholu (I když jsem ještě stále nečetla první díl)

    A z anglických knížek, až bude možnost tak asi rozhodně nenechám utéct Dearly, Departed (Proč jsem si ji jetě nepředobědnala? Sakra...) a Carrier of the Mark.

    OdpovědětVymazat
  7. V aj bohužel nečtu, ale ty knížky vypadají moc dobře. A co se týče českých vydání, nemůžu se dočkat pomalu všech knížek :) škoda, že to stojí tolik :( jinak miluji tyhle přehledy, jsi moc dobrá, když tohle všechno pro nás zjišťuješ :)

    OdpovědětVymazat
  8. Páni, ani jsem netušila, kolik toho teď bude vycházet... :D

    OdpovědětVymazat
  9. Rozhodně se chystám si přečíst Lovkyni snů a Prokletý dům. Byla jsem docela zvědavá na Jako v pavučině, ale ta obálka se mi strašně nelíbí a odrazuje mě :/.
    Z těch zahraničních určitě Silence ( ale nelíbí se mi, že to má mít víc než 3 díly ... ).
    Muse má nádhernou obálku ! =)

    OdpovědětVymazat
  10. Zatím se tedy pořád spíše zaměřuju na tu českou část a z té se nejvíce těším na Sapphique, Lovkyni snů, Stefanovy deníky 2 a Odhalení. Zaujaly mě i Můří deníky či Jako v pavučině ale obě obálky se mi vůbec nelíbí a to dokáže člověka odradit.
    Z těch zahraničních mě zaujala kniha Half Blood i obálka je krásná, možná se k ní někdy dostanu...
    Jinak, super článek, ráda si přečtu, co nového se chystá, děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  11. No páni... já už fakt nemám peníze! :D
    Ale určitě vypadají dobře ty temné vize a lovkyně snů co se týče čj :)

    OdpovědětVymazat
  12. Myslím, že Nádherná Temnota už vyšla, ale rozhodně si hodlám pořídit Sukubu 2 a Lovkyni snů

    OdpovědětVymazat
  13. V říjnu toho vychází opravdu hodně. Nejvíc se těším asi na Sapphique a Lovkyni stínů.. taky mě zaujaly Temné vize a nejspíš si taky pořídím Muka a Sukubu 2, jejichž předchozí díly jsem sice nečetla, ale oba mám doma.

    OdpovědětVymazat
  14. Taký dlhý komentár som tu napísala a omylom som klikla na šípku! hrom do toho. takže od znova
    Mňa udivuje, že niektoré anglické knihy vychádzajú až teraz, napríklad o Angel Fire som si myslela, že už dávno vyšla a Tris & Izzie som čítala asi pred 100 rokmi a ono to vychádza až teraz, v usa sú oveľa lepšie informovaní o tom, čo kedy kde ako vychádza :(
    Kerej banán robil obálku pre Entangled, akože nič v zlom, ja som vždy rada keď sa ozve niekto kreatívny a vyrobí novú obálku (aj keď nie najkrajšiu) ale pri tomto sa ani nedá povedať, že snaha sa cení bleeh! Zato Prokletý dum je krásny, to som rada a vo vydavateľstve majú šťastie, pretože Rachel Caine je moja naj naj najobľúbenejšia spisovateľka a keby sprznili obálku jej knihy tak by som si to s nimi išla vybaviť! (just kidding heh). Nejak veľa kníh vychádza od L.J. Smith, ten Zasvätenie vyzerá dobre, dokonca som čítala pozitívne recenzie, no tie miliónte pokračovania upírskych denníkov sú shity, nechápem čo sa tam ešte môže diať, podľa mňa mala skončiť štvrtou časťou a finito.
    Zo slovenských ma zaujalo iba Ty proti mne, dúfam, že to prekladala tá istá osoba, ktorá prekladala Skôr než zomriem. Škoda by bolo takú knihu pokaziť otrasným prekladom.
    omfg ďalšia časť HoN? ôO
    The Iron Knight hmm minule som videla bohovské fan video na túto sériu a strašne som zatúžila čítať tie knihy, no lenže oni sú o fae a mňa nebavia knihy o fae, takže som si povedala, že to nezačnem čítať a budem žiť v tom, že existuje úžasná séria :D
    Mne netreba dvakrát hovoriť, že niekto rád číta komentáre :D:D
    p.s: si úžasná, taký dlhý článok o vychádzajúcich knihách nespisuje nikto!

    OdpovědětVymazat
  15. Už se neuvěřitelně těším na Sapphique(Sapphiquea, Sapphigueu...:D cert vi jak se to sklonuje v cestine:D).Doufám, že druhý díl neztratil nic z napínavosti a originality prvního dílu a nebude zklamání.

    OdpovědětVymazat