PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

14. prosince 2011

Andělé

Lauren Kate
Autor: Lauren Kate
Originální název: Fallen
O sérii: Luce vidí stíny. Takové, které dokážou vzít i život, což viděla na vlastní oči. A právě díky této její schopnosti se dostává do internántí školy pro problémové mladistvé, kde se setká s něčím, co by nejspíš nečekala...
Žánr: fantasy, andělé, démoni
Díly: 4 + 1 speciál: Fallen in Love, krátké příběhy
Nakladatel: Knižní klub

Pád / Pád / Fallen
Česká anotace: Na Danielu Grigorim je něco bolestně povědomého. Ten záhadný, odtažitý chlapec upoutal pozornost Luce Priceové, už když ho viděla poprvé – v první den jejího pobytu v internátní škole pro problémové mladistvé. Ve škole, kde jsou zakázané mobilní telefony, všichni ostatní studenti jsou divní a každý krok sledují bezpečnostní kamery, znamená Daniel pro Luce jediný světlý bod. A přestože on s ní očividně nechce mít nic společného – a dává to jasně najevo –, něco ji k němu přitahuje jako můru plamen svíčky. Luce musí zjistit, co se Daniel tak zoufale snaží utajit... i kdyby ji to mělo zabít.
Recenze | Mé hodnocení: 80% | Koupit

Muka / Súženie / Torment
Česká anotace: Ve druhém dílu série Andělé pokračuje dramatický příběh, v němž se mladičká Luce snaží odhalit pravdu a přerušit věčný koloběh lásky, předčasné smrti a znovuzrození. Daniel, její odvěká láska a padlý anděl, dojedná příměří, aby ji chránil před Vyhnanci, kteří jí chtějí ublížit. Ve snaze zajistit její bezpečí ji ukryje v internátní škole pro Nefilim, potomky lidí a padlých andělů, ale brzy se ukáže, že ani tam není všechno růžové. A navíc v Luce sílí pocit, že jí Daniel lže, nebo jí alespoň neříká celou pravdu...
Recenze | Mé hodnocení: 70% | Koupit

Vytržení / Passion
Anotace na Goodreads: Luce by pro Daniela zemřela. A taky že ano. Po celou dobu, kdy se Luce a Daniel setkávali, je opětovně osud rozdělil. Luce zemřela, Daniel zůstal sám a zlomený. Jenže co když to tak vůbec skončit nemusí...? Luce si je jistá, že něco - nebo někdo - z jejích minulých životů ji může pomoci. Začíná nejdůležitější cesta jejího života. Vrací se zpátky do minulosti a prochází svými minulými životy, v nichž potkala Daniela. Chce konečně najít klíč k tomu, aby se přerušil cyklus. Cam, legie andělů a vyvrženců jsou odhodlaní Luce chytit, ale žádný z nich nemá takové odhodlání, jako Daniel. Pronásleduje Luce skrz jejich společnou minulost, protože má strach, co by se mohlo stát, kdyby přepsala historii. Jejich láska by mohla shořet jednou pro vždy.
Recenze | Mé hodnocení: 85% | Koupit
Arara.cz | Gorila.sk

Úvod / Rapture
Anotace na Goodreads: Obloha potemněla křídly... Luce a Daniel jsou spolu... ale na jak dlouho? Může se minulost změnit? Nebo jsou některé tresty navždy?
Recenze | Mé hodnocení: | Koupit
Arara.cz | Gorila.sk


Speciál: Fallen in Love
Anotace na Goodreads: Co způsobí, že vám srdce začne bít rychleji? Právě na Sv.Valentýna se ve 4 originálních příbězích podíváme na příhody našich oblíbených postav.
Recenze | Mé hodnocení: 
Arara.cz | Gorila.sk


Můj názor: Tuhle sérii označuju za svou guilty pleasure alias nemělo by se mi to líbit, ale ono se mi to líbí. Luce je typický Mary Sue, jenže je to taková MS, která mě zase tolik extrémně neotravuje. Respektive jsem ochotná jí ty hlouposti odpustit. Nejvíc se mi na sérii líbí právě to, jak si autorka dokáže vyhrát s popisy pocitů postav, s vykreslením romantických chvil a náznaků. Jsem holt romantička a tohle dělá mému srdíčku dobře. Na poslední díl jsem hodně zvědavá.


1 komentář:

  1. čtu třetí díl už jsem skoro u konce a nemůžu se dočkat 4. knihy... :) kéž by to tak zfilmovali :D myslím že ty efekty křídel andělů atd.. by mohli vypadat hodně zajímavě :)

    OdpovědětVymazat