PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

11. prosince 2010

Zatmění

originální cover
Autor: Stephenie Meyer
Český název: Zatmění
Slovenský název: Zatmenie
Originální název: Eclipse
Knižní série: Twilight
Díl: třetí
Žánr: fantasy, upíři, vlkodlaci

Česká anotace: Seattlem otřásá série záhadných vražd a Belle znovu hrozí nebezpečí od záludné upírky, jež stále touží ji zabít.

Uprostřed toho všeho se navíc musí rozhodnout, čemu dá přednost: lásce k Edwardovi, nebo přátelství s Jacobem.

Edward je upír, Jacob vlkodlak. Jsou jako led a oheň. Společnou mají jen vzájemnou nesmiřitelnou nenávist.

A ještě jedno rozhodnutí musí Bella učinit: má zvolit život, či smrt? Ale co pro ni znamená život a co je smrt?

Nakladatel: Egmont
Počet stran: 480
Vazba: Vázaná i brožovaná
ISBN: 978-80-252-0834-2
Vydání v USA: 1.1. 2007
Vydání v ČR: 13.2. 2008

Moje hodnocení:




Moje hodnocení originální obálky:



Moje hodnocení české obálky:
1. verze



2. verze




tento český přebal je totožný s originálním

Datum četby: ihned po vydání, 2008, v češtině

Reakce bezprostředně po dočtení knihy: no tak to chci teda vědět, jak tohleto dopadne...



Můj názor (obsahuje spoilery):
Edward a Bella se zase dali dohromady, což dost naštvalo Jacoba a jeho smečku. Proto Jacob Belle napsal dopis, ve kterém jí oznamuje, že se už nebudou vídat. A to se jí moc nelíbí...

Jenže Bella začne mít úplně jiné problémy. V ulicích Seattlu někdo vraždí lidi ve velkém a podle Cullenů to vypadá na to, že si někdo buduje armádu novorozených. A tím někým nejspíš bude Victorie, rozhodnutá pomstit smrt svého druha. Má v plánu totiž zabít Bellu.

A tak se síly upírů-vegetariánů a vlkodlačí smečky spojí, aby mohli Bellu uchránit od jisté smrti.

~ ... ~

Inu, knize jsem dala čtyři hvězdičky, protože se mi zdá vyspělejší než předchozí dva díly. I přesto ale Bella zůstává starou dobrou Mary Sue, která je opět v nebezpečí a zase ji musí někdo zachraňovat. Protože je přece jenom pořád člověk.

A hodně sexuchtivý. Sama se divím, že Stephenie Edwarda nenechala se na ni vrhnout. Každý normální kluk by tohle svádění totiž nevydržel... pokud by nebyl gay. Jenže Edward není jenom krásný, chytrý, galantní a mrtvý... ale také by mohl být prohlašován za svatého. Hallelujah! Chci mít svého vlastního Edwarda! Hezky ve skříni...

Nevím, co dál ke knížce napsat. Už jsem říkala, že Jacoba jsem nikdy nijak zvlášť ráda neměla a nepovažuju ho za součást milostného trojúhelníku, i když se do něj Bella jako zamiluje. Já si prostě někdy nemůžu pomoct a milostné trojúhelníky nemám ráda. A ony jsou přitom v každé druhé knížce. Anebo kromě milostných trojúhelníků existuje i milostný mnohoúhelník. To když ten miluje toho, ale ten miluje tamtoho, který zase kdysi chodil s tamtím a tak dále a tak dále... Kecy. Ale hlavně, že jsou všichni šťastní.

Každopádně. Pokud jste četli Stmívání a Nový měsíc, přečtěte si i Zatmění, protože pak můžete plynule navázat na Rozbřesk... a budete znát celou Twilight telenovelu.
 

1 komentář:

  1. na Bellu sa zase zosypali problémy...fakt ma dosť štvalo, že Edward nechcel Bellu púšťať za Jakeom...považuje vlkodlakov za nebezpečných a popritom sám Belle hovorí aký je pre ňu nebezpečný, že každú minútku sa musí strašne kontrolovať....:-(

    OdpovědětVymazat