PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

17. dubna 2011

Ano, žiju... tak trochu...

Milí čtenáři, chybím vám? Určitě jo :)

Tenhle týden pro mě byl hodně stresující. V pondělí jsem si zašla na konzultace k vedoucí BP, která si na mě ani pořádně neudělala čas a totálně mě odrovnala slovy, co všechno musím předělat. Týden a půl před odevzdáním. Borka! Nechápu, proč mi potom ty kapitoly nejdřív schvalovala a říkala, že jsou v pořádku, aby mě následně totálně zdeptala.

Zkuste si představit takový ten naprosto černý velký mrak, co mívají postavičky v groteskách nad hlavami. Tak nějak jsem vypadala i já. Viděla jsem všechno naprosto černě a myslela si, že budu muset jít na podzimní termín. Je proto snad jasné, že jsem měla naprosto jiné myšlenky než na nějakou aktualizaci blogu. Byla jsem vynervovaná na nejvyšší míru. Přepisovala jsem jako o závod, aby to nebylo "tak hrozné". Neměla jsem ani myšlenky na nějaké čtení knih. Z té mojí bakule se mi dělaly až mžitky před očima.

Ale konečně jsem bakalářku dodělala a doufám, že mi ji vedoucí nezepsuje a že to bude konečně všechno v cajku. Držte mi palce! A taky na mě myslete v pondělí ráno, to mám jeden podělaný test, na který mám čas učit se až dneska. Takže doufám, že můj zdravý selský rozum zítra zafunguje tak, jak má. Včera bylo krásně a co jsem dělala já? Seděla doma, u počítače a kontrolovala citace. OMG Já už chci jaro. Pořádné jaro. A ne to aprílové cosik, co si na nás háže kroupy, kdy se mu zachce -.-

I když jsem blog moc neaktualizovala, na FB jsem psala často. Už je nás tam dohromady 88, což je strašně krásné. Děkuju všem za přízeň a líbí se mi, že mi někteří z vás i odpovídají a že tam vůbec víc diskutujeme. Vaše názory mě zajímají a já doufám, že i vás ty moje. Pár z vás mě i zažádalo o přátelství, tož, proč ne :D Ale pak se nedivte tomu, co tam budu psát. Protože já někdy píšu naprosté blbiny. Nejradši mám takové ty noční FB dýchánky, kdy si s kamarády navzájem komentujeme naprosté pitomosti :D To je mi pak naprosto úžasné odreagování, kdy jsem vychlámaná jak lečo. Upřímně tak úplně nechápu lidi, kteří jsou tak velkými odpůrci FB. Jo, sbírá to velké množství informací a já nevím co ještě. Ale co v dnešní době informace o uživatelích neukládá a nevyužívá? Jakmile se vaše jméno objeví kdekoliv na internetu nebo v záznamech úřadů, sbírají se o vás informace, které se prostě dají dohledat. Já mám FB ráda a ráda jsem v kontaktu se svými přáteli. Kor když ne všichni z nich bydlí ve stejném městě. Takže jen pište, pište a pište. Mě to baví.

Údaje na blogu (tedy nezobrazující se obrázky) jsem neměla čas opravit, takže pořád se tu vyskytují články bez obrázků. Co nejdřív je opravím. Nově jsem ale upravila soupisku filmů, kam jsem jich mnohem víc přidala. Ještě k nim přidám nějaké obrázky, aby to nebylo takové depresivní. Jak jste si už určitě všimli, spolu s Abyss pořádáme soutěž o 2 výtisky knihy Krásní mrtví: Jonas. Za docela krátkou dobu se vás do ní přihlásilo přes 50 lidí. Nedávno jsem si nafotila i svou aktualizovanou knihovničku, takže se tady na blogu objeví v sobotu nebo neděli. Někteří z vás byli nápadem s knihovničkami nadšeni a psali mi, že by taky měli zájem. Všem jsem odepsala, ale už ani nevím, kolik vás bylo. Prozatím mi přišly zpátky dvě knihovničky od dvou slečen, takže minimálně dvě další ještě uvidíte. Kdo další má zájem, napište mi dotaz (pravé menu, formulář na dotaz). Stejně tak si můžete psát o hostující recenzi. Nebojte se, o nic nejde. Nikdo vás soudit nebude. Každý píšeme jinak, každého baví číst něco jiného. Formulář pro nabídku s hostující recenzí najdete také vpravo v menu. 

Na FB stránce jsem nadhodila otázku, zda by někdo z vás měl zájem o soutěž o DVD Stmívání. Kdysi jsem totiž kupovala tohle DVD dvakrát, protože jsem ho chtěla dát kamarádce. Z toho ale sešlo, takže se mi doma zbytečně válí. Je ještě pořád v takové té slídě, neotevřené, neužívané. Takže pokud mezi vámi existuje ještě někdo, kdo doma tohle originální DVD s filmem nemá, uspořádala bych o něj soutěž. Je to takové to DVD v pošetce, nebo jak se tomu nadává. Takový ten papírový obal. 

Taky jsem před nedávnem na FB napsala, že uvažuju o "Putování s Hunger Games". O co by šlo? Já jsem tuhle sérii ještě nečetla a konečně mám všechny 3 díly doma. Proto mě napadlo, že bychom mohli uspořádat společné čtení. I když jste třeba knihy už dávno přečetli, co vám brání v tom, abyste si je přečetli znovu? A tentokrát si o nich budeme moci popovídat. Nemusíte mít blog, abyste se mohli tohohle putování zúčastnit. Jen budete číst spolu se mnou a já budu své čtení postupně dokumentovat. A to ve stylu, že vždycky uveřejním vysoce spoileroidní příspěvek, kde budu rozebírat některé věci z kapitol a říkat, jaký to na mě udělalo dojem. A vy se pak budete moci vyjádřit do komentářů podle libosti. Spolu se čtením bych přeložila nějaké rozhovory s autorkou, nějaké střípky o připravovaném filmu a tak vůbec. Co vy na to? Tohle bude pořádné dobrodružství!

Už nevím, co dalšího bych kvákla. Měla bych se jít učit. Tak se zatím mějtě pěkně a čtěte. Obohacujete si tím slovní zásobu a fantazii.

10 komentářů:

  1. Držím palce na pondelňajšiu rannú skúšku :). A do "Putování s Hunger games" by som sa veľmi rada zapojila, teším sa na tie preklady rozhovorov a o filme :) a ani tá súťaž o DVD nie je zlý nápad :) držím palce

    OdpovědětVymazat
  2. Jéjej, tak budu držet palce ať to všechno zvládneš a nezhroutíš se:)

    Aprílové počasí už mi také brnká pořádně na nervy, protože je to vážně na střídačku sluníčko a teplo x déšť a mraky, grrr.

    Nejsem přímo odpůrce FB, ale jsem jedním z posledních lidiček, kteří odolali jeho nátlaku:D Nevím, ani mě to nějak neláká. Já si třeba úplně vystačím s Goodreads a s pokecem v reálu:D Tak ale je to věc názoru, že:)

    Jak už jsem se zmiňovala, Hunger Games jsem ještě nečetla, což bych chtěla napravit, takže já se určitě hlásím:)

    OdpovědětVymazat
  3. Také už bych brala nějaké normální počasí, tohle už mě docela štve, zrovna teď je sluníčko v nedohlednu a na mě se to podepsalo špatnou náladou. :(
    "Putování s Hunger games"? Zní to zajímavě, rozhodně se mnou počítej. Soutěž o DVD je dobrý nápad.
    Doufám, že tu práci dokončíš brzy a v pondělí ti rozhodně budu držet palečky!

    OdpovědětVymazat
  4. Držím palce s tým do školy.:)
    Putovanie s HG znie dobre, ja osobne som čítala iba prvú knihu... Snáď sa dostanem k pokračovaniu.

    OdpovědětVymazat
  5. jo, chce to pořádný jaro :D jinak putování s Hunger Games zní fakt moc dobře, četla jsem první dva díly, na třetí se chystám, takže se mnou počítej ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Putování z Hunger games... Dobrý nápad, ale fakt netuším, jestli bych tu emocionální zátěž zvládla 2 týdny po sobě - od minulého pátku do tohohle čtvrtka jsem si přečetla celou sérii (1.díl po 3., 2.díl po 2. a 3. díl po 1.)
    Ale jsem zvědavá jak se ti to bude líbit :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Vlastně jsem přemýšlela, že si Hunger Games přečtu znova. Máš to v angličtině nebo v češtině? Já jsem je četla v angličtině a pak jsem si pujčila první díl v knihovně česky a docela mě to zklamalo. Ne, že by to byl špatnej překlad. Ale něco tomu chybělo.
    Heh...hostující recenze ;-):-D.

    Pokud nezapomenu tak ti zítra budu držet palce. :-) Já jdu k zubaři..:-/ Takže by se mi trochu štěstí taky hodilo. :-D
    A k tomu počasí? 25°a dost..:-D

    OdpovědětVymazat
  8. S Hrami o život som už dala opätovné čítanie cez Vianoce, a naviac, zmaturnieva sa, takže ja asi úplne vynechám :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jasně že jsi nám chyběla:) Do těch Hunger Games bych šla, plánuju re-reading prvního dílu a k druhému a třetímu jsem se ještě pořád nedostala, takže by to bylo super:) A při testu ti bududržet palce:)

    OdpovědětVymazat
  10. Jo tak to co se ti stalo s bakalářkou, se kamarádce s ročníkovou prací, vím že u BK je to zásadnější, ale taky jí to dost nasralo, protože jí to napsala až do hodnocení, kráva.
    To s Hunger Games je hodně zajímavé, já to ještě nečetla a nemám je doma, ale chystám si je půjčit z knihovny. Co tak čtu na různějch blogách, vypadá to na hodně dobrou knížku, jenom dej vědět několik dní do předu, aby si ji stihla půjčit :)

    OdpovědětVymazat