PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

26. dubna 2011

Hra o trůny jako seriál

O tomhle seriálu jsem věděla už dávno, ale časem jsem na něj zapomněla, aby mi jej opět připomenula má sestřenka. A tak jsem se i já odvážila podívat se na nový seriál podle knižní předlohy série Píseň ledu a ohně autora George R. R. Martina, který si pod svou taktovku vzala televizní stanice HBO. A víte co? Rozhodně jsem nebyla zklamaná. Přestože jsem prozatím viděla první díl, můžu ho doporučit těm z vás, kteří tolik milovali filmový svět Pána prstenů. Boromir se vrátil... ovšem v jiné roli :D

První série seriálu Hra o trůny sleduje děj stejnojmenné první knihy. Dočkáme se deseti dílů. Nedávno HBO ohlásila, že byla odklepnuta i druhá série, která se bude zabývat příběhem dílu druhého.

Knihy
#1 Hra o trůny (A Games of Thrones)
#2 Střet králů (A Clash of Kings)
#3 Bouře mečů (A Storm of Swords)
#4 Hostina pro vrány (A Feast for Crows)
#5 Tanec s draky (A Dance with Dragons) 
#6 The Winds of Winter
#7 A Dream of Spring

Prozatím to vypadá, že celá série bude mít 7 knih. 4 z nich už byly do češtiny přeloženy, překlad páté knihy by měl vyjít 12.července 2011.
Kontinent, kde léta trvají desítky roků a zimy se mohou protáhnout na celý lidský život, začínají sužovat nepokoje. Všech Sedm království Západozemí - pletichářský jih, divoké východní krajiny i ledový sever ohraničený starobylou Zdí, která chrání království před pronikáním temnoty - je zmítáno bojem dvou mocných rodů na život a na smrt o nadvládu nad celou říší. Zemí otřásá zrada, chtíč, intriky a nadpřirozené síly. Krvavý boj o Železný trůn, post nejvyššího vládce Sedmi království, bude mít nepředvídatelné a dalekosáhlé důsledky...

Výpravný seriál HBO Hra o trůny, podle bestsellerové fantasy ságy Píseň ohně a ledu od George R. R. Martina, zachycuje soupeření o moc mezi králi a královnami, rytíři a odpadlíky, lháři a šlechtici. Na počátku požádá král Robert Baratheon, jehož žena Cersei pochází z rodu bohatých a bezohledných Lannisterů, lorda Eddarda Starka, aby přijel na jih a pomohl mu spravovat království poté, co záhadně skonal jeho pobočník. Zároveň trůn z východu ohrožuje dospívající princezna Daenerys s bratrem Viserysem, jejichž rod Targaryenů vládl Západozemí mnoho let předtím, než byl krvavě sesazen. A proslýchá se také, že se dějí podivné věci na hranicích, severně od Zdi, kam odjíždí Jon Snow, Nedův nemanželský syn, aby se stal členem bratrstva, jenž je zavázáno přísahou království chránit.

Zdroj: CSFD.cz
Trailer

Promo postery

Pár fotek ze seriálu

Knihy jsem nečetla, takže nemám nejmenší ponětí, jakým směrem se to všechno bude ubírat. Ovšem první díl seriálu mě opravdu uchvátil a já doufám, že celá první řada bude stejně dobrá.

Oficiální české stránky seriálu
Profil na IMDB
Profil na CSFD
George R. R. Martin
Český fanweb


5 komentářů:

  1. Já jsem to teda zatím jenom proklikala (koukat nebyl čas) a co jsem klikla, tak vždycky nějaká šukačka zezadu :D. Mno... Ale dám tomu šanci, když to přece jenom všichni tak chválej, snad se z toho nevyklube druhej Porntacus nebo Camelot XD.

    OdpovědětVymazat
  2. Já už se chystám od minulý soboty že na to začnu koukat, ale nějak pořád nebyl čas...doufám že tenhle víkend to stihnu všecko dohnat!!! :-) už se těším...

    OdpovědětVymazat
  3. Musím souhlasit s Taylor, že tam je hodně "šukaček zezadu". I když jsem viděla teprve 2 díly, tak musím říct, že se dostal na vrchol žebříčku mých oblíbených seriálů. Mohu jen doporučit. Jinak co se týče knižní předlohy, zkoušela jsem 20 stránek v AJ, no a asi se musím pokouknou na českou verzi :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Nejlepší knížky jaké jsem kdy četla. Skoro je mi líto, že už to mám všechno přečtené a vím jak se seriál bude dál ubírat. Mimochodem, věrnost knížkám je fantastická! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Mám rada tieto filmové spracovania....keď sa jedná o produkciu HBO alebo BBC tak je to záruka kvality. Len čo budem mať trochu času chystám sa na GoT....:)
    Ak by som ti mohla odporučiť...tak by som ti odporučila Piliere Zeme..je to tiež podľa knihy a chystá sa aj pokračovanie...toto spracovanie je BBC a hlavnú postavu - mnícha- hrá Darcy z Pýchy a predsudku (2005).
    A kniha na to, že má 900 strán sa číta fantasticky. :)

    OdpovědětVymazat