PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

12. května 2011

Aréna smrti - rekapitulace (2)

Druhá část rekapitulace. Tento článek je stejně vysoce spoileroidní jako ten předešlý. Takže pokud jste ve čtení ještě nepokročili, rozhodně nečtěte dál. Opět velice ráda přivítám vaše postřehy, pocity a tak vůbec.

.:Aréna smrti - druhá část:.
První část knihy skončila opravdu zajímavě. Zatím se mi příběh líbí, jen se nějak nemůžu popasovat s Katniss. Je to velice silná hrdinka, ale nějak mi tak úplně prostě nesedí.

~ Kapitola 10 ~
Uff... tak fajn... Peeta miluje Katniss? OMFG! Já to věděla! Určitě k ní něco cítí. Vždyť to nemůže hrát. Nebo jo? Nee, můj Peeta určitě ne (och, začínám mít ochranitelské pocity... ajajaj). OMFG!! Co mi do něj sakryš strká! Vždyť má Haymitch pravdu! Teď je ve výhodě! Nic lidi nenaláká víc než tragická láska. Aww... ^^ ta scéna na střeše je pěkná. Peeta se mi vážně líbí. Líbí se mi, že i když si je vědom hrůzy, do které jde, chce si stále zachovat svou lidskost, sám sebe.

~ Kapitola 11 ~
Šedesát vteřin. Roh hojnosti. Masakr. Tož kruci, Katniss, Haymitch říkal, že máte zdrhat. Proto Peeta kroutil hlavou... že jo? 11 mrtvých. Uff... Peeta i Katniss žijí. OMFG! Co to?

~ Kapitola 12~
Jak Peeta??!?! 12 mrtvých. Nevěřím tomu... Prostě tomu nevěřím. Peeta není zlý. Něco v tom bude... musí v tom něco být. Jo, Katniss, nesnášíš ho až do morku kostí. Blah, blah, blah, najdi vodu... a přestaň tady předvádět melodrama na téma, jak je Peeta nemorální hajzl. Protože já vím, že to tak není. Určitě to zase dělá kvůli tobě. Jenže ty jsi tak zabedněná, že myslíš vždycky jenom na to nejhorší. Oj, oheň...?

~ Kapitola 13 ~
Katniss, dívka v plamenech... No fuj, to je hnus. Už jsem viděla opravdu několik ošklivých spálenin, takže si to dokážu představit. Chudák holka. Profíci... a Peeta. Nelíbí se mi směr, jakým se to ubírá... ani trochu. A Routa na scéně.

~ Kapitola 14 ~
Hnízdo. A sršáni. Chytré, velice chytré. A vypadá to, že Routa je dost dobrá. Hnízdo padá. A je po Třpytce. Konečně příležitost pro luk. No sakra!!! Já jsem to věděla! Hahááá! Peeta není hajzl! Už ti zase zachránil zadek!

~ Kapitola 15 ~
Spojenectví s Routou. Ta holka je vážně chytrá. Zbývá 10 splátců. Bod pro Routu. Taky si nemyslím, že Peeta tu lásku jenom hraje, drahá neuvěřitelně podezřívavá Katniss. Ale, ale... že by odveta?

~ Kapitola 16 ~
Dobrý plán, jen jim pěkně zavařte, holky. Aj ne, Peeta je těžce zraněný? Nelíbí se mi to. Musí to zvládnout, jinak mě ta knížka fakt naštve. Bez něj to nebude ono :( A velké BUM!

~ Kapitola 17 ~
Tak jim plán vyšel. Profíci jsou bez jídla. Jenže mám divný pocit. Kromě toho, že mi někde umírá Peeta, úplně sám... se mi něco nezdá být tak úplně v pořádku. Kromě celé té hnusné hry, samozřejmě. Ježišikriste... ježišikriste...

~ Kapitola 18 ~
No, tak jsem si pobrečela. A pořádně. Je mi Routy strašně, strašně líto. Už se vidím, jak budu v kině při téhle scéně brečet. To bylo tak smutné a dojemné. Zbývá posledních 6. A Peeta stále žije. No ale kruciš... Změna pravidel? Můžou žít OBA? No tak tomu teda říkám šok. Další.


......................................................................................................................................

Já už vůbec nevím, co si o tom příběhu mám myslet. Je to hnus, velebnosti. Celý ten jejich slavný Kapitol bych pozabíjela. Divím se, že tohle zacházení lidé tolik let vydrželi. Jak jenom mohli? Jistěže, strach je mocná zbraň. Tyhlety hry jsou neskutečné zvěrstvo, fakt.

7 komentářů:

  1. Tos psala ty? Dost dobrý :)
    Se vším s tebou naprosto souhlasím... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Už jsem to sice četla, ale teď to s tebou prožívám znova, áááá já si to snad budu muset znovu přečíst :D

    OdpovědětVymazat
  3. Aj u mňa je to tak ako u Niky. Ja som to už tiež čítala, keď som to mala požičané od kamošky a teraz som si pomocou tvojich článkov znovu všetko prežila :) Musím si dokúpiť knihy, mám len 3. knihu, lebo tie prvé dve som mala požičané a ešte som si ich nedokúpila :D

    OdpovědětVymazat
  4. Katniss mě s tou nedůvěrou k Peetovi taky pěkně vytáčela :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ja som Peetu nemusela.:D Gale forever. <3 A na tej scénke s Rue (tie české mená... ako srry, but:D) som plakala.:(

    OdpovědětVymazat
  6. Jop, psala jsem to já a když si to po sobě čtu, připadám si trošku praštěná... možná pořádně praštěná :D

    A Katniss mě strašně štve, fakt jo. A prozatím jsem jednoznačně TEAM PEETA, uvidí se, až přečtu druhý díl :)

    OdpovědětVymazat
  7. No, jde vidět, že Katniss tě doopravdy štve! :D
    Routy mi bylo neskutečně líto, strašně jsem si ji za tu krátkou chvíli oblíbila :)

    OdpovědětVymazat