PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

22. května 2011

Posuď knihu podle obalu (22)


Název knihy:Shut Out
Autor: Kody Keplinger
Datum vydání: 5.10.2011

Pár slov o knize od Kody: Středoškolačka Lissa se rozhodne ukončit desetiletí staré rivality mezi týmem amerického fotbalu a týmem kopané* po té, co její přítel quaterback dá přednost fotbalu a soupeření před ní, už po několikáté. Její plán spočívá v odpírání sexu.

Uspořádá setkání s ostatními přítelkyněmi fotbalistů a dohodne se s nimi, že žádná z nich nebude se svým klukem spát, dokud tahle rivalita neskončí. To, co však následuje je jedna velká bitva pohlaví, kdy si začnou dívky klást otázky spojené se sexualitou mládeže a kluci se budou všemožně snažit jejich rozhodnutí zvrátit.

Lissa je odhodlaná vyhrát. S čím ovšem nepočítala, je jisté sexuální napětí mezi ní a Cashem Sterlingem, členem týmu kopané a vůdce chlapecké strany.
Můj názor: Víte, na tuhle knihu se sakramentsky těším!!! První kniha Kody Keplinger - The DUFF - byla naprosto úžasná. Tedy alespoň pro mě. Je to jedna z knih, která se sice řadí do YA žánru, přesto se od všech ostatních knih naprosto liší. Čím? Přečtěte si mou nadšenou recenzi a pochopíte. Už kvůli tomu jsem na její druhou knihu neskutečně natěšená a doufám, že mě bude bavit stejně, možná i víc. Anotace mi zní více než jenom slibně.

Ale měla bych hodnotit obálku, že? Obálka je rozhodně výborná! Naprosto reflektuje to, o čem kniha je, což se mi moc líbí. Kniha je o fotbale, modelka má pravé "válečné" líčení, které na tvářích mívají hráči amerického fotbalu. Její výraz je taky naprosto odpovídající, soustředěná, rozhodnutá, umanutá... A ta slova v těch černých pruzích na tváři jsou perfektní: The battle... is on. Aneb Bitva začala. Vážně povedená obálka. Doufám, že zůstane stejná a nebudou ji moc měnit. Už se těším, jak krásně bude na mé poličce v knihovně vedle své "knižní sestřičky" vypadat.


* Pozn.: Američané říkají svému americkému fotbalu prostě fotbal a ten klasický evropský nazývají výrazem soccer (kopaná).







Pokud vás toto mé meme zajímá a chtěli byste se přidat, podívejte se na informace a přidejte svůj link na příspěvek tady pomocí tohoto formuláře.



2 komentáře:

  1. Musím se přiznat :D Začínám být na tvém webu tak trochu závislá, takže když si zmínila Duff v tomhle článku, pořídila jsem si tu knížku dneska... a během 5 hodin nepřetržitého čtení jí přečetla :D Po skoro nekonečných ústních maturitních zkouškách (písemné ještě přede mnou teda) bylo osvěžující si přečíst knížku, od někoho kdo neumřel před 200 lety. Prostě WOW. Takže děkuju, že si mě na tu knížku "upozornila" (lol, jen mě dostává, v kolika knížkách se objevuje Větrná hůrka :D).

    OdpovědětVymazat
  2. Těší mě, že se na můj blog ráda vracíš a ještě víc mě těší, že se Ti nějaká kniha, kterou jsem doporučovala, opravdu líbila. Snažím se psát své recenze pravdivě a doporučovat knihy, které za to vážně stojí.

    Ono vůbec v YA knihách a adult knihách člověk v dnešní době najde hodně popkulturních odkazů. Některých si všimne, jiných ne, některé se třeba častokrát opakují (nejčastěji jsem narazila na Pýchu a předsudek, Jane Austenovou, Větrnou hůrku, Star Wars a s tím spojený ohraný vtip s Yodou atp.).

    OdpovědětVymazat