PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

5. července 2011

Letní obálky (1)

Úterý je tady a přichází první zastávka našeho speciálního letního meme. Cílem je vybrat si jednu, dvě, maximálně tři knižní obálky, které nám nějakým způsobem evokují léto, čas odpočinku a dovolených.

Já jsem si pro tento týden vybrala rovnou 3 knihy jedné série: 

The Summer I Turned Pretty
Jenny Han

Některá léta jsou prostě souzená býti pěkná. Belly měří svůj život od léta k létu. Všechno dobré, všechno kouzelné, se stane mezi červnem a srpnem. Zimy jsou dobré jen na odpočítávání týdnů do dalšího léta. Je to místo, které je daleko od plážového domu, od Susannah a co je důležitější, od Jeremiaha a Conrada.




It's Not Summer Without You
Jenny Han

Bývávalo zvykem, že Belly odpočítávala dny do léta, dny do chvíle, kdy byla zase s Conradem a Jeremiahem. Jenže tento rok ne. Ne od chvíle, kdy Susannah znovu onemocněla a Conrad se přestal starat. Všechno, co bylo správné a dobré, se rozpadlo a zanechalo Belly s přáním, aby léto nikdy nepřišlo.






We'll Always Have Summer
Jenny Han

Jsou to už dva roky, co Conrad řekl Belly, aby šla s Jeremiahem. Od té chvíle byli oba dva nerozluční, dokonce chodili na stejnou vysokou. Jenže jejich život nebyl zrovna ten nešťastnější. Ne tak, jak by si Belly představovala.





Tyhle knihy mají v názvech přímo slovíčko léto (summer) a taky se obsahově okolo léta a prvních lásek točí. Série je velice oblíbená a nedávno vyšel poslední díl. Já osobně se však na knihy v dohledné době nechystám, protože už z obsahu je mi jasné, že budou dějově hodně hrát na city. A já zrovna teď nemám slzavé období. Knihy mi celkově obálkami evokují léto. Jsou světlé a barevně velice hezké. 






Pokud vás letní obálkové meme zajímá, podívejte se sem.


2 komentáře:

  1. Tá posledná mi pripomína skôr jeseň, neviem prečo :)

    OdpovědětVymazat
  2. Série má moc pěkné, takové čisté a jednoduché obálky. Nejvíce letní mi připadá první - ty tváře ozářené sluncem jsou prostě skvělé.

    OdpovědětVymazat