PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

18. července 2011

Top týdne (6)

Toto meme má na svědomí Luu. Cílem je každé pondělí uveřejnit topku něčeho, co souvisí s knižním světem. A pokračujeme vesele dál v pořadí s šestou topkou.


Největší kreténi

Já jsem tohle téma opět pojala po svém. Škála bad boys je pro mě příliš široká, protože já rozlišuju kretény a záporáky. Což o to, ve své podstatě může jít o totéž, ale záporáka vidím jako neskutečného hajzlíka, který se prostě nezmění. Kdežto kretén může být záporák, v kterém je nějaké to dobro a později se vybarví, anebo prostě jenom normálního pablba :D

Proto jsem si tedy vybrala deset kreténů, kteří mi přirostli k srdci.

# Adrian Ivashkov (Vampýrská akademie)

Naprostý kretén, který člověku prostě pije krev (a to doslova). Neustále na Rose doráží a nedá jí pokoj. Popíjí alkohol ve velkém a rád si dá cigárko. Časté párty mu rozhodně nejsou cizí. Na druhou stranu ovšem pomůže, jak jenom může. A i jeho dostihne láska nepřipraveného. Škoda jen, že mu některé věci nejsou souzeny... třeba se brzo dočká.



# Bones (Night Huntress)

Ach, Bones dává někdy pojmu "kreténismus" zcela nový rozměr. Dokáže být naprosto nesnesitelný a pak byste ho samou láskou umačkali (nebo teda alespoň já ano). Hlavně v prvním díle mi pěkně pil krev. Častokrát jsem ho chtěla profackovat. Jenže Bones je možná poněkud sexuálně chtivý, přesto se o svou vyvolenou dokáže postarat.

# Draco Malfoy (Harry Potter)

Draco byl bohužel od mala vychováván v rodině, která stavěla čistokrevné kouzelníky nad ostatní. Neznal nic jiného, takže se choval stejně, jako jeho rodiče. Draco je kretén nad kretény. Vždycky sledoval hlavně své cíle a když šlo opravdu do tuhého, zbaběle prchnul. Na druhou stranu se mu musí přiznat, že nebyl vyloženě zlý.

# Christophe (Strange Angels)

U tohohle kluka nikdy nevíte, na čem jste. Jeho minulost a rodinný původ dost ošemetná, proto si jeho náklonností není nikdo jistý. Chová se dost často jako kretén. Zmizí a dlouho se neukáže, nedá o sobě zprávu... a pak se najednou zjeví v tu nejdůležitější chvíli a zachrání vám zadek.

# Ian (Night Huntress)

Nejvtipnější kretén ze všech! Tohohle chlapa jsem chtěla celý druhý díl série zabít... a teď se u jeho hlášek neskutečně bavím. Ian dělá co chce, kde chce a s kým chce. A nejhorší je, že mu všechno projde a nejspíš nikdy se nepoučí. Ovšem za své přátele se vždycky dokáže postavit.

# Jace Wayland (Nástroje smrti)

Pořádný kretén, který ze sebe dělá pořádného tvrďáka, co nejde pro ránu daleko a na všechno má tu správnou prupovídku. Život mu uštědřil pěknou řádku kopanců, se kterými se musel vypořádat. Dokáže být pěkně krutý, když si usmyslí a z principu nemá rád to, co nezná.

# pan Darcy (Pýcha a předsudek)

Klasický kretén plný předsudků. Jenže i přes ten jeho kreténismus ho člověk musí zbožňovat, protože když zjistil, jak to ve skutečnosti je, snažil se svou chybu alespoň nějak napravit. Což se mu povedlo a díky jeho "přerodu" si získal srdce tolika čtenářů.
# Severus Snape (Harry Potter)

Pěkně záludný a opravdu chytrý chlap. Celou dobu si myslíte, že víte jaký je, že jste jeho odporně brčálovou povahu odhadli a že už vás nic nepřekvapí... Jenže na konci zůstanete s pusou dokořán a kroutíte hlavou nad tím, jak to vůbec všechno dokázal.





# Wesley Rush (The DUFF)

Wesley je naprostý kretén, který si chce v životě jenom užívat a naprosto nemyslí na to, jakou pověst vůbec má. Před problémy zavírá dveře a nehodlá je řešit. Jenže ani on nepočítá s tím, že by mu někdo mohl jeho pečlivě neuspořádaný život převrátit vzhůru nohama.
# Will Herondale (The Internal Devices)

Z Willa nejspíš to, co prožil, udělalo neskutečného hajzlíka. Ubližuje lidem okolo sebe, vůbec ho nezajímají pocity ostatních, hlavně že on si zchladí svou žáhu. Ale abych mu nekřivdila a vysvětlila, proč ho mám tak ráda... Will možná není tak úplně kladný a správný hrdina, ale ten jeho kreténismus ho dělá neskutečně přitažlivým.


1 komentář:

  1. No chudák pán Darcy (myslím, to že je v tomto rebríčku), ale musím súhlasiť, že kretenizmus v sebe má :)

    OdpovědětVymazat