PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

16. července 2011

V červenci 2011 vychází

Tentokrát jsem se se soupiskou knih, které tento měsíc vycházejí u nás, na Slovensku a v zahraničí, poněkud opozdila. Ale myslím si, že o nic moc nepřijdete, protože červenec je na domácí scéně poněkud suchý. Ovšem v srpnu toho vychází opravdu hodně, takže se můžete těšit.

Česko
český cover
Nádherná temnota (Kronika prokletých zaklínačů #2)
Kami Garcia, Margaret Stohl
8.7.2011
Knižní klub

Lena a Ethan přežili den, kterého se obávali celé měsíce - Leniny šestnácté narozeniny, ale stálo je to hodně. Po smrti svého strýce, kterou si klade za vinu, je Lena sklíčená a ztracená a Ethan jí zjevně nedokáže nijak pomoci. Dívka se od něj začíná odtahovat a vrhá se po hlavě do nebezpečí, zatímco Ethan, který stále ještě nechápe, co se to s ním o Leniných šestnáctých narozeninách stalo, se pohrouží do studia zaklínačů a do výzkumu, který prováděla jeho matka, aby našel způsob, jak Lenu zachránit, než bude příliš pozdě. Jenže jakmile někdo vstoupí do světa zaklínačů, není cesty zpátky, a některá tajemství, která Ethan odhalí, ohrozí jeho i jeho blízké mnohem víc, než si vůbec dokáže představ.

český cover
Otrokyně (Tajný kruh #2)
L.J.Smith
25.7.2011
CooBoo

Po zasvěcení do Tajného kruhu mladých čarodějek se Cassie opájí svou nově nalezenou mocí, která je stejně návyková jako nebezpečná. Octne se mezi dvěma soupeřícími klany a záhy stojí před zásadním životním rozhodnutím: Má zradit ty, které miluje, nebo se doznat a riskovat tak vyhoštění z kruhu?




Slovensko
slovenský cover
Prekliatie vlkov (Nočný tieň #2)
Andrea Cremer
20.7.2011
Ikar

Magický svet, ktorý vo svojom románe vytvorila americká autorka Andrea Cremerová, je krásny, ale aj nebezpečný. Má nemenné, prísne zákony a život sa odnepamäti riadi podľa nich. Dobro a zlo však zvádzajú nikdy sa nekončiaci boj... Koľko skúšok prežije láska? Keď sa Calla Torová preberie v dúpäti svojich zarytých nepriateľov Stopárov, nepochybuje, že jej dni sú spočítané. Jej vynútený svadobný obrad s alfa samcom Renom sa skončil katastrofálne. Calla Rena aj vlastnú svorku opustila a záhadného priateľa Shaya v strachu o jeho život premenila na vlka. V knižnici na Panstve jarabín, v dome Shayovho strýka, ich však obkľúčili a Calla sa ocitla v rukách nepriateľských Stopárov. V omámenej mysli si zachovala obraz Shaya, ako ho, vo vlčej podobe a bezvládneho, odnášajú Ochrancovia nevedno kam. Callina situácia sa zdá beznádejná, ale potom jej Stopári dajú lákavú ponuku – okrem odhalenia tajomstva súvisiaceho s dávnou minulosťou by Calla mohla nielen zachrániť svoju svorku a brata, ale aj muža, ktorému ušla spred oltára. Všetko však musí dobre zvážiť, pretože za ponukou sa skrýva množstvo nástrah spojených so smrteľným nebezpečenstvom. Naozaj stojí bývalý snúbenec Ren a priatelia zo svorky za také riziko? Je Shay naozaj ten, koho by si mala vyvoliť, bez ohľadu na to, čo sa udeje? Rozhodnutie nie je ľahké, ale Calla prvý raz v živote drží v rukách kľúč od vlastnej budúcnosti – a najmä od pravej lásky.

slovenský cover
Denník nočného motýľa (Denník nočného motýľa #1)
Rachel Klein
červenec 2011
Ikar


Denník nočného motýľa odhaľuje dušu dospievajúceho dievčaťa, ktoré sa po otcovej samovražde ocitne v internátnej škole, v kruhu vekom seberovných, ale povahou takých odlišných, často povrchných spolužiačok, postarších vychovávateliek a učiteliek. Na množstvo nezodpovedaných otázok len ťažko hľadá odpovede. Pomáhajú jej knihy, nové priateľstvo s Lucy a predovšetkým denník. Doň odkladá drobné i väčšie bôle, túžby, spomienky. Jemu sa zdôverí aj s podozrením, že Ernessa je upírka. Jej zistenie zodpovedá všetkým poučkám, ktoré si našla v literatúre, i tomu, čím sa pred koncom života zaoberal jej otec. A kradne jej to najcennejšie, čo má – najdrahšiu priateľku. Podarí sa jej Lucy zachrániť? Nájdu opäť spoločnú reč? Čoho sa má chopiť, aby odohnala chmúrne hrozby, keď nikto z okolia neverí jej podozreniam a všetci ich považujú za posadnutosť? Musí sa spoľahnúť sama na seba.

Svět
1.7.2011
Eternity (Fallen Angel #2) by Heather Terrell
Fins Are Forever (Fins #2) by Tera Lynn Childs


4.7.2011
Lost Voices (Lost voices #1) by Sarah Porter


5.7.2011
Original Sin (Personal Demons #2) by Lisa Desrochers
Sirensong (Faeriewalker #3) by Jenna Black
The Siren's Cry (The Otherworldlies #2) by Jennifer Anne Kogler
Twisted (Pretty Little Liars #9) by Sara Shepard
Overbite (Insatiable #2) by Meg Cabot
Grave Dance (Alex Craft #2) by Kalayna Price
Bloodlust (Nightshade #2) by Michelle Rowen
Hammered (Iron Druid Chronicles #3) by Kevin Hearne
Naked City: Tales of Urban Fantasy by Jim Butcher, Patricia Briggs, Melissa Marr, Holly Black, Naomi Novik


7.7.2011
Luminous by Dawn Metcalf


8.7.2011
Withering Tights (Misadventures of Tallulah Casey #1) by Lousie Rennison


12.7.2011
Forever (Wolves of Mercy Falls #3) by Maggie Stiefvater
Bad Taste in Boys by Carrie Harris
Dragon's Oath (House of Night Novella #1) by P.C. Cast & Kristin Cast
Starstruck by Cyn Balog
Texas Gothic by Rosemary Clement- Moore
A Dance with Dragons (A Song of Ice and Fire, #5) by George R. R. Martin


13.7.2011
Closer (A Discovery of Vampires #2) by Isabella Kruger


14.7.2011
Once Every Never (Once Every Never #1) by Lesley Livingston

17.7.2011
Blood Ties (A Discovery of Vampires #3) by Isabella Kruger


18.7.2011
Beautiful Beings (Beautiful Beings #1) by Kailin Gow


19.7.2011
Love Story by Jennifer Echols
Small Town Sinners by Mellisa C. Walker


21.7.2011
Ripple by Mandy Hubbard
Incubus (Fairwick Chronicles #1) by Carol Goodman


26.7.2011
Supernaturally (Paranormalcy Book 2) by Kiersten White
Wolfsbane (Nightshade Book 2) by Andrea Cremer
Wildefire by Karsten Knight
Voice of the Undead (Alex Van Helsing #2) by Jason Henderson
Spell Bound (Women of the Otherworld #12) by Kelley Armstrong
Touch of Frost (Mythos Academy #1) by Jennifer Estep
Shadowflame (Shadow World #2) by Dianne Sylvan
Black Night (Madeline Black #2) by Christina Henry
With a Little Luck by Caprice Crane


31.7.2011
Everblue (Mer Tales #1) by Brenda Pandos




2 komentáře:

  1. Není zvláštní, že i když Everblue vychází už na konci měsíce, tak ho v předprodeji nemají ani na Book Depo, ani na anglickém Amazonu?

    OdpovědětVymazat
  2. Zvláštní to je, ale těžko říct, co zatám stojí. Někdy je oficiální datum vydání myšleno jen pro určitou skupinu lidí (nejspíš pro recenzenty apod.) a později se objeví druhé, kdy se kniha už opravdu dostane na pulty. Proto je někdy na GR napsané takovým tím šedým písmem u knih (first published in a dřívější datum). Nevidím do toho, takže nevím...

    OdpovědětVymazat