PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

6. července 2011

Waiting on Wednesday (25)

Týdenní meme, které pořádá Breaking the Spine. Cílem je vybrat si vždycky jednu knihu, kterou si chcete přečíst. Pro tuto středu vybírám:

Upozornění: Následující řádky vám můžou hodně naspoilerovat děj předchozích knih. Proto anotaci čtěte jen na vlastní nebezpečí.

Forever
Maggie Stiefvater

Tenkrát...
Když Sam potkal Grace, byl vlkem, ona dívkou. Nakonec přišel na to, jak být opět člověkem a jejich láska se změnila ze zvědavé vzdálenosti na intenzivní blízkost sdílených životů.

Teď...
To měl být konec jejich příběhu. Jenže Grace neměla být člověkem. Teď je z ní vlk. A vlci z Mercy Falls mají být zabiti při posledním, velkolepém lovu.

Navždy...
Sam by pro Grace udělal první poslední. Ale může jeden kluk a jedna láska změnit nepřátelský a dravý svět? Minulost, současnost a budoucnost se propletou v jeden okamžik - v okamžik smrti a života, rozloučení a bytí spolu navždy.

Na poslední díl trilogie o vlcích z Mercy Falls jsem velice zvědavá. První kniha se mi líbila více než druhá. Přišlo mi, jako by Maggie v prvním díle vypiplala všechno, co mohlo být zajímavé a do druhé knihy už neměla o čem psát. Proto si tam přidala další pohledy postav, aby měla vůbec na čem vystavět příběh a vytvořit si vyhrocené finále v podobě třetího dílu. Celkově jsou obě knihy hodně zvláštní a mají za účel hrát čtenářům na city. Někdy to jde, jindy to člověku dost brnká na nervy. Třetího dílu se v angličtině dočkáme 12. července, na české vydání snad nebudeme muset čekat dlouho. Co se mi ovšem na knihách opravdu hodně líbí, jsou obálky. Uznejte, že obálky všech knih jsou opravdu krásné. Barevně k sobě ladí a vyobrazením vlků a lidí skvěle reflektují obsah knih.


3 komentáře:

  1. O téhle sérii stále přemýšlím, číst nečíst? Vlkodlaci mě zrovna dvakrát nelákají, ale když to všichni chválí...

    OdpovědětVymazat
  2. U nás vyšiel zatiaľ len jeden diel, druhý vychádza v Novembri, ale ten jeden sa mi zatiaľ veľmi páčil ! :) A tie obálky sú krásne..

    OdpovědětVymazat
  3. Já sem četla oba dva a musím říct, že už se nemůžu dočkat 3tího dílu!! Když jsem dočetla 1 díl a slyšela že ve druhém nebudou dva, ale hned 4 pohledy, nebyla jsem z toho nějak odvázaná a nechtěla jsem si ji koupit...Nakonec jsem neodolala a přece si ji koupila a nelitovala jsem..jenom toho Cole jsem neměla ráda(hlavně za to co udělal Samovi) ale Isabelu jsem si oblíbila už v prvním díle takže to bylo v pohodě...
    ROZHODNĚ DOPORUČUJU!!

    Simča

    OdpovědětVymazat