PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

16. srpna 2011

Hunger Games

Suzanne Collins
Autor: Suzanne Collins
Originální název: Hunger Games
O sérii: Budoucí Severní Amerika, která byla zdevastována válkou a rozdělena na všemocný Kapitol a 12 dalších krajů. Každý z krajů musí každoročně poslat jedno děvče a jednoho chlapce do televizního boje na život a na smrt, jako přípomínku potlačení vzpoury a zničení Třináctého kraje. Novodobí gladiátoři před vstupem do samotné arény projdou rukama vizážistů a kostymérů, zatímco je celý Panem sleduje.
Žánr: dystopie, scifi
Díly: 3
Nakladatel: FRAGMENT
Filmové zpracování: Momentálně se natáčí film na základě prvního dílu a datum premiéry druhého filmu bylo nedávno ohlášeno.

Aréna smrti / Hry o život / Hunger Games
Česká anotace: Vítězství znamená slávu a bohatství. Prohra znamená jistou smrt. Hunger games začínají... V troskách bývalé Severní Ameriky se rozkládá země Panem s nablýskaným hlavním městem Kapitolem a dvanácti okolními kraji. Kapitol jim vládne krutou a tvrdou rukou. Poslušnost si udržuje kláním Hunger games - zvrácenou televizní reality show, ve které každoročně jedna dívka a jeden chlapec z každého kraje nedobrovolně bojují o život. Šestnáctiletá Katniss chce zachránit svou sestru, která byla vylosována, a nabídne svou účast dobrovolně. Do hry o přežití se přidávají i lidskost a láska... Dokáže přežít v divočině, když se všichni snaží o to, aby nespatřila další úsvit?
RC recenze | Ukázka | Mé hodnocení: 90% | Koupit

Vražedná pomsta / Skúška ohňom / Catching Fire
Česká anotace: Katniss dosáhla vítězství v Hladových hrách aktem vzdoru proti všemocnému Kapitolu a jeho krutým pravidlům. Katniss s Peetou očekávají pomstu mocných. Překvapivé výsledky zápasu v drsné reality show však povzbudily obyvatele země Panem, aby se postavili k odporu, a v krajích se formuje odboj. Podaří se zabránit krvavému střetnutí, jehož důsledky by byly víc než hrozivé?
RC recenze | Ukázka | Mé hodnocení: 100% | Koupit

Síla vzdoru / Drozdajka / Mockingjay
Česká anotace: Jmenuji se Katniss Everdeenová. Proč nejsem mrtvá? Měla bych být. Proti všem očekáváním, přežila Katniss hladové hry dvakrát, ale ani poté nemá klid. V zemi Panem vypuklo postání. Kapitol je naštvaný a chce pomstu. Kdo by měl za nepokoje zaplatit? Katniss. A co je nejhorší? Prezident Snow dal jasně najevo, že v bezpečí není vůbec nikdo... Bude připravovaná revoluce v čele s Katniss úspěšná? Cena může být hodně vysoká...
RC recenze | Ukázka | Mé hodnocení: 80% | Koupit


Můj názor: Myslím, že jde o jednu z nejlepších knižních sérií vůbec. Protože to, co dokázala Suzanne vymyslet je na jednu stranu neskutečně zvrácené, na stranu druhou ovšem velice přitažlivé a zajímavé. Knihy jsou opravdu kvalitním čtivem. Ale myslím si, že jsou určeny spíše dospívajícím a dospělým čtenářům. Ti dokážou příběh patřičně ocenit. Knihy nepatří mezi mé nejoblíbenější, ale rozhodně jsem ráda, že jsem je četla a že je mám doma. Doporučuju je všem z vás, kteří si chtějí přečíst něco o životě, jaký by možná mohl někdy nastat.


2 komentáře:

  1. Chystám se knihy koupit už dlouho a už se těším, až si je přečtu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím, že tahle série je jedna z nejlepších :)

    OdpovědětVymazat