PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

28. srpna 2011

Letem knižním světem (15.8. - 28.8.2011)

Minule jsem vás ochudila o novinky z knižního světa, teď vám je konečně přináším...

Suzanne Collins dostane svůj vlastní komiks
Divné, říkáte si? Ani ne. Série Hunger Games stále více získává na oblibě, svůj lví podíl na tom má i připravovaná filmová adaptace, takže je pochopitelné, že se zviditelní i samotná autorka. Ostatně podobné komiksové pocty se dostalo i Stephenie Meyerové, tak proč by Suzanne nemohla mít něco podobného?

Komiks ponese název Fame: Suzanne Collins a bude sledovat autorčinu cestu ke spisovatelství. V prodeji bude od 8. listopadu. Ohledně chystaného filmu se neustále objevují nové a nové věci. Pro zajímavost uvedu, že Jennifer Lawrence na oficiálním soundtracku k filmu opravdu zazpívá Ruinu ukolébavku.Velice mě těší, že se o hudbu k filmu postará Danny Elfman. Jestli jste jeho jméno nikdy neslyšeli, zadejte si jej na YouTube a vyjede vám toho hodně... jeho hudbu určitě znáte.

Sólové projekty autorek Nádherných bytostí
Blíží se vydání posledních dílů knižní série Kronika prokletých zaklínačů a obě autorky si už hledají něco, co by je uživilo i v budoucnosti. Před nedávnem oznámila Margaret Stohl svůj sólový scifi projekt. Ohlášené jsou zatím dvě knihy. O co půjde? 16 let po invazi se skupina teenagerů zapojí do hnutí odporu, které má za cíl sesadit mimozemšťany, kteří vládnou planetě. Nová série ponese název Icons a první díl by měl spatřit světlo světa na jaře 2013.

A ani Kami Garcia, druhá z autorek, nechtěla být pozadu a ohlásila svůj projekt. Její knižní série se bude jmenovat The Legion a prozatím jsou ohlášeny dva díly (Unbreakable, Unbound). Příběh sleduje život Kennedy Waters, který se změní ve chvíli, kdy najde svou matku mrtvou a zjistí, že byla členem tajmé společnosti založené před 200 lety, aby ochraňovala svět před mocným démonem. Ten se rozhodl dostat se ven ze svého světa a zpustošit ten náš. V tomto případě bychom se prvního dílu měli dočkat na podzim 2013.

No jsem zvědavá, která z nich píše líp a jaké to vůbec bude.

Sara Shepardová sama neví, kdo je A
Ne, nebojte se, není řeč o knižní předloze, ale o seriálovém zpracování. Tvůrci seriálu totiž řekli, že A nemusí být tatáž postava, jaká je v knihách. Takže ani samotná autorka netuší, co se z toho vyklube a může jenom hádat. Přesto je autorka překvapená tím, jak se scénáristé drží originálních knih. I když některé věci se udály později, než jsou uvedeny v seriálu.

I její druhá knižní série - The Lying Game - se dočkala seriálového zpracování a tady se dějově prý od knih docela odklání. Postavy se jmenují jinak, celý smysl výměny rolí je jiný a obě sestry jsou naživu. Kniha totiž začíná tím, že Sutton svou sestru pozoruje ze záhrobí. Ovšem Sara v tom nevidí nic špatného a doufá, že se fanouškům seriál bude líbit.

Sex ve městě pro mladé
Ano, už to tak vypadá, že se dočkáme mladší verze oblíbeného amerického seriálu Sex ve městě. Nejen, že se nedávno spekulovalo o filmové verzi, kde by si zahrály Blake Lively, Emma Roberts, Selena Gomez a Elizabeth Olsen, ale americká televizní stanice The CW přišla s nápadem na samostatný seriál, na němž by se podílel producent seriálu Gossip Girl. Seriál by měl sledovat poslední rok střední školy, o kterém vypráví i knižní sequel, The Carrie Diaries.




Nové české obálky
Abych vás v oblasti českých obálek neochuzovala o nejnovější kousky, pojďme se podívat, co se objevilo. První rudá kapka krve prošla proměnou a konečně má docela ucházející obálku. Konečně známe také české obálky pokračování Pádu (jde o Muka), Inkarceronu (Sapphique), Leviatana (Behemót) a Stefanových deníků (Chuť krve). Objevila se i nová knižní série sledující osudy rodiny Drakeových, Srdce v sázce.


Já, knihy a blogování
Včera se mi konečně podařilo zdolat naši letní challenge - Letní čtení. Mám za sebou 24 knih a docestovala jsem až na Nový Zéland. Jinak se snažím neustále blog doplňovat o nové články a recenze. Zítra odjíždím do Prahy a vracím se buď v úterý, nebo ve středu. Jedu na přijímačky, tak na mě v 8 hodin ráno v úterý usilovně myslete. Ani nevím, jestli se tam chci dostat, ale rozhodně by mi to nevadilo. Jakmile se vrátím, zkusím co možná nejdříve uspořádat soutěž pro mé followers. Kromě toho jsem se odhodlala a začala psát svou vlastní knížku. Prozatím mám dvě kapitoly a dopisuju třetí a ne, nepůjde o nic světoborného. Jen lehké dívčí čtení, které se mi snad podaří dopsat. Těm z vás, kterým končí letní prázdiny, přeju, aby si ty poslední dny náležitě užili.

6 komentářů:

  1. Deníky Carrie B. mám konečně doma a strašně se na ně těším. (Jsem fanatický milovník seriálu, každý den minimálně jeden díl! :)) Seriál by byl hodně fajn, takže se fakt těším, co vymyslí.

    Držím ti palečky a budu na tebe myslet! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem zvědavá, jak teda bude vypadat seriál podle The Lying Game, když v podstatě odstranili zásadní zápletku... no zvláštní, nevím, nevím...

    Jinak držím palce u přijímaček a pošli mi prosím ty svoje tři kapitoly, jestli je to teda ještě možné :) Jsem zvědavá ;) Máš můj mail?

    OdpovědětVymazat
  3. Willinda: Díky :)

    Teresinha: Já TLG ještě neviděla, takže neposoudím... ale taky jsem zvědavá. Mail nejspíš nemám :)

    OdpovědětVymazat
  4. Můžu se zeptat, jestli náhodou neplánuješ zveřejnit, nebo něco podobného, těch pár kapitol, které budou určitě v budoucnu dávat dohromady skvělou knížku??? Moc ráda bych si to přečetla...:D:D

    OdpovědětVymazat
  5. Bude to znít asi divně, ale žádná obálka mě snad nezklamala tak, jako Behemoth. Vím sice, že je ta originální obálka, jenže ona je tak hnusná... --" Hrozně moc jsem doufala, že tam budeme mít tu samou jako v Německu, ale bohužel, no... I ta paperbacková verze (je jedno která z těch dvou) by byla hezčí než TOHLE... Hm, aspoň že mám doma ten anglickej originál. Česká obálka poletí rovnou někam do šuplíku, s na tohle se fakt koukat nechci a na ukazovat na veřejnosti už vůbec ne! Narozdíl od Leviathana, který má jednu z nejhezčích obálek u mě v knihovně.

    OdpovědětVymazat
  6. Anonymní: Své první dvě kapitoly jsem už poslala zájemcům na emaily. Vždycky, když jsem kapitolu dopsala, dala jsem echo na FB stránce, ať se mi případní zájemci ozvou. Těší mě, že si myslíš, že má rádoby knížka bude skvělá, ale zatím taková vážně není. Pomaloučku se to rozjíždí a ještě bude chtít úpravy. Pokud si ten začátek chceš přečíst, napiš mi na email, který mám uvedený v kontaktech :)

    Skullka: Já sama jsem obálkou druhé knihy byla docela zklamaná. Taky si myslím, že by byla původní série mnohem lepší volba.

    OdpovědětVymazat