PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

14. srpna 2011

Letem knižním světem (1.8. - 14.8.2011)

Minulou neděli nějak nezbyl čas na mé LKS, dneska vás o něj neochudím...

Breaking Dawn v EW, zas a znovu
Premiéra první části Breaking Dawn se nám nezadržitelně blíží, takže se průběžně objevují novinky a tak dále. Už jsme měli možnost vidět oficiální trailer a několik fotek. Nedávno se objevily další fotky v Entertaimnet Weekly, na všechny fotky se můžete podívat tady. Myslím, že to Kristen pořádně sekne a jsem na filmovou podobu docela zvědavá (přestože nejsem zrovna velkým fanouškem Twi-filmů).




Novodobá Sněhurka
Kristen má kromě BD v rukávě další docela zajímavý snímek, který se v kinech objeví příští rok pod názvem Sněhurka a myslivec. Ano, čtete správně, jde o filmovou podobu Sněhurky, ale tak, jak ji nejspíš neznáme. Nejspíš půjde o jakýsi milostný vztah mezi Sněhurkou a myslivcem, který dostal rozkaz ji zabít, ale nechá ji jít, protože cítí, že jsou k sobě něčím poutáni. Myslivce by si měl zahrát Chris Hemsworth, který si nedávno docela úspěšně střihl filmového Thora a kromě toho je také starším bratrem Liama Hemswortha, filmového Hurikána v chystaných Hunger Games.

Kromě této Sněhurky se do kin chystá i klasičtější Sněhurka v hlavní roli s Lily Collins. Ta by si měla zahrát Clary Fray v chystaném filmovém zpracování oblíbené knižní série The Mortal Instruments, spolu s  Jamiem Bowerem, kterého můžete znát z Twilight série, kde se ukázal jako Caius. Zajímavostí může být, že zlou královnu v chystaném sněhurkovském projektu si zahraje Julia Roberts.


Jacob se nikdy nevzdá
A abychom ten filmový svět měli ještě propletenější, brzo se v kinech objeví film Abduction, kde si ústřední roli zahrají Lily Collins a Taylor Lautner. Ano, toho známe jako svalnatého vlkodlaka Jacoba, který se Belly nikdy nevzdá... dokud neuvidí Nessie, jak všichni, kteří četli celou Twilight ságu, určitě ví. Na nový trailer k filmu se můžete podívat tady. Musím říct, že když se dívám na trailer, neustále mi hlavou běží otázka "Kdy si sakra už sundá to tričko?"



Černobílý svět míří do kin
Silné filmy častokrát vznikají na základě stejně silných knih. Tentokrát je řeč o filmové adaptaci oblíbené knihy od Kathryn Stockett, The Help. U nás ji známe pod názvem Černobílý svět. Musím říct, že víc než kniha, mě zaujal film v hlavní roli s mou oblíbenou herečkou, Emmou Stone.

Emmu můžete znát z filmu Panna nebo orel, Domácí mazlíček nebo Zombieland. A vypadá to, že si Emma zahraje také v chystaném projektu Pride and Prejudice and Zombies, který bude těžit ze stejmojmenné knihy od Setha Grahame-Smitha. Uvidíme, co se z toho vyklube. Každopádně The Help určitě nenechám ujít.

Bridget se vrací
Ano, je to potvrzeno, dočkáme se třetího filmu s oblíbenou smolařkou Bridget Jones. Helen Fielding, autorka předchozích dvou knih, pracuje současně na knize i na scénáři  k filmu. Jestli se potkáme s Renee Zellweger, Hughem Grantem a mým oblíbeným Colinem Firthem ještě není jisté. A o co v třetím díle půjde? Bridget se bude snažit o miminko, ve čtyřiceti. No nevím, jak vy, ale já se rozhodně těším, protože jde o mé oblíbené filmy, u kterých se vždycky skvěle odreaguju.

Nové české obálky
S novými obálkami je to tentokrát docela na štíru. Konečně se objevila obálka První rudé kapky od Jeaniene Frost. Nutno podotknout, že je dosti originální. Ovšem mě osobně připomíná typické ilustrace Rychlých šípů. Škoda, škoda. Dále tu máme obálku knihy Magie spaluje od Ilony Andrews a obálku prvního dílu série o Gemme Doyle, Měsíční oko. 

Já, knihy a blogování
Co je u mě nového? Není to tak dlouho, co jsem se vrátila ze své cesty na jižní Moravu. Jsem utahaná jako pes, ale stejně jsem si sedla k počítači, abych vám napsala novinky z knižního světa. Tak vás mám ráda. Zdá se mi, že jsem toho tento měsíc přečetla docela dost, jen mi tam ještě zbývají nějaké recenze. Léto je opravdu na houby, počasí je v podstatě aprílové a upřímně lituju všechny z vás, kteří mají prázdniny na prd. Já se pomalu začínám učit na přijímací testy na školy, tak mi držte palce, aby mi to vyšlo.

4 komentáře:

  1. A Sněhurku si letos ještě zahraje Ginnifer Goodwin v blížícím se seriálu Once upon a time od ABC. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Bridget se nemůžu dočkat, miluju oba díly. Dvojka jejích deníků byla asi nejsrandovnější kniha, jakou jsem četla.

    OdpovědětVymazat
  3. Nová Bridget Jones? Jako fakt? No tak to je skvělé, to bude legrace :)

    OdpovědětVymazat