PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

8. srpna 2011

Mediátor

Meg Cabot
Autor: Meg Cabot
Originální název: The Mediator
O sérii: Suze Simonová má problém: Vidí a dokáže mluvit s duchy. A teď je to ještě horší, protože se její matka znovu vdala a Suze tak dostala tři nevlastní bratry... a opravdu sexy kluka, který se poflakuje v jejím pokoji. Škoda jen, že je mrtvý sto padesát let.
Žánr: fantasy, duchové, mediátor
Díly: 6
Nakladatel: Knižní klub
(v současné době však KK neuvažuje o dostiku a knihy už nemívají nikde skladem, k dostání je ovšem v elektronické verzi, jen musíte hledat)
Filmové zpracování: Práva na zfilmování byla prodána a momentálně se pracuje na scénáři.

Krajina plná stínů / Shadowland
Česká anotace: Svět šestnáctileté středoškolačky Susannah se hemží duchy, zbloudilými dušemi, které potřebují pomoc, aby se dostaly do "země stínů". Pomoci jim mohou "mediátoři", lidé se schopností zesnulé vidět a hovořit s nimi. Suze je jinak normální 16letá středoškolačka, která se musí vyrovnávat s matčiným sňatkem, přírůstkem tří nevlastních bratrů, stěhováním z New Yorku do Kalifor- nie a změnou školy.
Recenze | Mé hodnocení: 90%

Devátá stezka / Ninth Key
Česká anotace: Kdo by věřil na duchy? Jen děti a blázni... Svět 16leté Susannah se hemží nešťastnými zbloudilými dušemi, které se potřebují dostat tam, kam jim je souzeno. A pomáhat jim mají "mediátoři", lidi jako Susannah, schopní vidět zesnulé a mluvit s nimi. Jinak je Suze normální holka, chce být ve škole oblíbená a zajímá ji, jak líbá Ted Beaumont, s nímž se seznámila na večírku. Jenomže v Suzeině pokoji se objeví mrtvá žena, která potřebuje doručit jeho otci podivné poselství. Záhy se z internetu zjistí, že Tedův otec, bohatý podnikatel, měl dost důvodů přát si smrt několika lidí, kteří v minulosti beze stopy zmizeli. Tedův otec by ovšem Suzeinu schopnost komunikovat se zesnulými rád dobře využil.
Recenze | Mé hodnocení: 90%

Andělé smrti / Reunion
Česká anotace: Duchové nejsou pejsci, nepřiběhnou na zapísknutí. Jenomže čtveřice mladých úspěšných maturantů, kteří minulou sobotu večer sletěli po srážce s jiným autem ze skalisek Big Sur přímo do Pacifiku a teď čekají na lístek do nebe, má na věc jinačí názor. Jejich snobská budoucnost je v tahu a vztek jimi cloumá do té míry, že se svému vrahovi hodlají pomstít metodou oko za oko, zub za zub. Susannah Simonová, která má coby krotitelka duchů na starost kalifornské město Carmel-by-the-Sea a přilehlé pobřeží, pochopí, že s touhle partičkou rozzuřených andělů bude hodně těžké pořízení, dokud nedojdou klidu a míru.
Recenze | Mé hodnocení: 80%

Temná je noc / Darkest Hour
Česká anotace: Zatímco v New Yorku byla šestnáctiletá krotitelka duchů Susannah Simonová jediným zástupcem svého řemesla na celých pět městských obvodů, v kalifornském letovisku Carmel-by-the-Sea, kde teď žije s maminkou, nevlastním otcem a jeho povedenými synátory, by se mediátory nejspíš daly dláždit zdejší vyhlášené pláže. K "průvodcům zbloudilých duší" totiž patří nejen ředitel jejich školy, vlídný otec Dominik, se kterým už měla čest v knihách Krajina plná stínů, Devátá stezka a Andělé smrti vyřešit tři složité případy a odeslat zlobivé přízraky do správných posmrtných destinací. Zdá se, že město je doslova přeplněné lidmi, kteří vidí mrtvé. Susannah to brzy zjistí v nóbl hotelu, ve kterém si "odpykává" letní brigádu a kde už by se na ni konečně mohlo usmát štěstí a dopřát ji opravdické rande s někým, kdo by nebyl slaboch, vrahoun ani psychopat... Gejzíry ironie, nezdolná kuráž a ryzí cit, které Susannah nasadí do boje s dávnými přízraky i se svým dospíváním, ji ve strašidelné hodině duchů nakonec zavádějí až do míst, odkud není návratu. Ano, noc to bude vskutku temná. Jenže pokud láska hory přenáší, nic není nemožné, zvlášť když jde o osudovou lásku až za hrob.
Recenze | Mé hodnocení: 100%

V pasti / Haunted
Česká anotace: V pátém pokračování Mediátora se Susannah Simonová, studentka misijní akademie v Carmel-by-the-Sea, která je nadána mimořádnou schopností pohybovat se mezi reálným světem a světem nebožtíků, dostává do pasti. Její noční můra se zhmotní a ten, který všechno spískal, se začátkem školního roku objeví v jejich třídě s potměšilým úsměškem na tváři. Doma na ni zase čeká její pečlivě utajený spolubydlící Jesse. A k tomu spousta obvyklých starostí… Předposlední díl duchařské série rozhodně není chudý na dramatické situace a nečekané zvraty.
Recenze | Mé hodnocení: 100%

Čtvrtý rozměr lásky / Twilight
Česká anotace: Odvážné krotitelce duchů Susannah Simonové uzrál v hlavě plán. Pokud chce překazit záměry kolegy Paula Slatera, musí se v závěrečném šestém svazku série Mediátor přesunout o celých sto padesát let zpátky, kdy místo jejich domu stál nad městem Carmel jistý penzion. Od Paula a jeho dědy už ví, že jako osoba nadaná schopností volně procházet mezi naším a oním světem může putovat i bez ohledu na čas. Proto se rozhodne stůj co stůj podniknout výpravu do roku 1850, kdy vyvrhel Felix Diego zavraždil jejího milovaného Jesseho, a pojistit si, že její kluk přijde o život tak, jak má. Potíž je v tom, že Paul dokáže totéž a hodlá situace využít k tomu, aby si spolužačku získal definitivně pro sebe a soka vyšachoval ze hry tím, že ho před zákeřnou smrtí zachrání. Pokud by totiž Jesse osudné noci nezemřel v jejím pokoji, on a Susannah by se nikdy nepotkali, nikdy by se do sebe nezamilovali a srdce dívky by teď bylo volné... Jenomže když dva dělají totéž, není to totéž - zvlášť v ironicky láskyplném pohledu americké autorky na svět dospívání. Dramatická výprava do minulosti amerického Západu vyvrcholí střetem lidí z masa a kostí i soubojem astrálních sil, který bude mít nečekané rozuzlení a život mladé pomocnice všech bludných duchů ze severní Kalifornie se od základu změní. Existuje něco, co přesahuje i schopnosti mediátorů? Co je silnější než osud? A co všechno pro to bude muset sedmnáctiletá středoškolačka obětovat?
Recenze | Mé hodnocení: 100%



Můj názor: Tato série je mou srdeční záležitostí. Objevila jsem ji během dospívání a naprosto jí propadla. Je to moje první oblíbená YA série a také ta nejoblíbenější. Odstartovala mou lásku k podobnému žánru a také k Meg Cabot. Meg je má nejoblíbenější spisovatelka vůbec. Doporučuju ji komu můžu, i když musím uznat, že v tomto směru nejsem příliš objektivní. Je jenom škoda, že se Mediátor snad nikde nedá koupit a KK se nechal slyšet, že dotisk neplánuje. Já mám všechny díly doma a jsou už pěkně ohmatané. Vždycky, když mám chuť, vezmu si všech šest dílů a přečtu si své oblíbené pasáže. Suze je jedna z nejlepších a nejsilnějších hrdinek YA žánru. Její styl se mi vždycky líbil a Jesse byl moje první book crush. Ta už se člověka nikdy nepustí.


4 komentáře:

  1. Urobia z toho film??? :):):):):):):):):):):):):):)

    OdpovědětVymazat
  2. Zjistila jsem že to mají v naší knihovně a nerezervované.! Hned zítra tam jdu tak si půjčím pokud možno všechny nerezervované knihy a doufám že nebudu zklamaná když říkáš že je to tvá nej série :)

    OdpovědětVymazat
  3. Na stránkách Meg je napsáno, že jsou práva na film prodaná a pracuje se na scénáři. Kdy a jestli vůbec z knihy udělají film, je ve hvězdách. A pokud jej udělají, nikde není psáno, že to bude velký celovečerní film. Taky se může stát, že půjde jen o nějaký video film do televize. Každopádně pokud se něco objeví, určitě o tom dám vědět :)

    Sammy: Doufám, že se ti to bude líbit. Já k sérii cítím určitý druh nostalgie, takže nejsem tak úplně objektivní. Ale mám ji opravdu moc ráda.

    OdpovědětVymazat
  4. hmmm Meg Cabot mě láká čím dál víc... moc pěkně sepsané :)

    OdpovědětVymazat