PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

8. srpna 2011

Top týdne (9)

Toto meme má na svědomí Luu. Cílem je každé pondělí uveřejnit topku něčeho, co souvisí s knižním světem. Devátá topka knih.


Knižní zklamání

Pro mě osobně je vždycky těžké říct o nějaké všeobecně oblíbené knize nebo knižní sérii, že se mi nelíbila, nebo že nebyla prostě tak dobrá, jak jsem očekávala. Někdy prostě nemůžete mít rádi všechno, co ostatní... jindy zase máte rádi něco, co jiní nesnáší. Tak to prostě je.


# Delirium (Lauren Oliver)

Ne, vážně ne. Moje první setkání s Lauren, o které mi všichni říkali, že je naprosto výborná. Možná že byla, ale mě Delirium v podstatě nic moc nedalo. Neustálé popisování okolí mě nudilo k smrti, láska mi nepřišla nijak nadčasová a hlavní hrdinka byla na můj vkus až příliš mdlá. A to ještě nemluvím o tom, že několik kapitol mi kniha přišla jako těžký kopírák Matched a později jako Síla vzdoru. Netvrďte mi, že Lauren dokáže přijít s něčím nadčasovým a originálním.

# Destined for an Early Grave (Jeaniene Frost)

Sérii Night Huntress mám opravdu ráda, o to víc mě zamrzel zrovna tento díl. Už prvních pár stránek pro mě bylo obrovským zklamáním. Nevěřila jsem, že Jeaniene dokázala přijít s něčím tak... kýčovitým a naprosto zbytečným. Díky bohu třetí třetina dokázala zvednout celou knihu na mnohem lepší úroveň. Přesto je pro mě kniha zklamáním.

# Haven (Kristi Cook)

Od Haven jsem čekala víc, než jsem dostala. Nebyla to špatná kniha, ale ne nic, co by mi vzalo dech. Cítila jsem z knihy nerozvinutý potenciál. Myslím, že to prostě Kristi mohla napsat mnohem líp.

# Hourglass Door (Lisa Mangum)

Na knihu jsem narazila poprvé v Americe a ze zvědavosti si ji koupila. Nebylo to zrovna to pravé ořechové. Celková koncepce příběhu nemusela být špatná, ale to provedení mi nějak nesedělo. Zatím jsem nezkusila dočíst celou sérii - možná, že se mi to divné jenom zdá a pokračování bude lepší.

# Nádherné bytosti (Kami Garcia, Margaret Stohl)

Od Nádherných bytostí jsem čekala hodně, co jsem dostala byla jakási neurčitá směs toho a tamtoho. Vypravěč mužského pohlaví z pohledu dvou žen nebývá v knihách zvykem. Nejspíš proto se mi celá kniha tak trochu nepozdávala. Takhle kluci nemyslí. Takhle myslí kluci stvoření v myslích žen, vážně.

# Označená (P.C.Cast, Kristin Cast)

Myslím, že nejsem jediná, kdo si tuhle knihu koupil s očekáváním kvalitní série. To, co jsem dostala bylo opravdu... divné. Knihu jsem doteď nedočetla, protože jsem prostě nemohla dál. Jenže dokoupila jsem si zbylé díly a sbírám dovahu na to, abych si je opravdu všechny přečetla. Kdoví, třeba mě to někdy začne i bavit. I když bych na to příliš nesázela.

# Proroctví sester (Michelle Zink)

Synopse knihy slibovala temné gotické historické prostředí s velice zajímavým příběhem. Inu, Michelle ví o historii naprosté prd, jen si prostě vytvořila něco, co si myslí, že by tak mohlo vypadat. Bohužel, většina neznalých čtenářů jí to vážně žere. A celkové pojetí příběhu není ani trochu děsivé, spíš úsměvné a naprosto prázdné.


# Síla vzdoru (Suzanne Collins)

Každý mi sliboval, jak budu touhle sérií naprosto uchvácená. Nebyla jsem. Nějak to prostě šlo mimo mě. Přesto si myslím, že jde o jednu z nejlepších sérií vůbec. Ovšem na můj vkus tam měla Suzanne docela díry, nesmyslnosti a poslední díl série byl opravdu děsný. Svou koncepcí se vůbec nevyrovnal předchozím dvěma dílům. Navíc to, co Suzanne během děje napáchala, tak nějak v podstatě popřelo všechno, o čem psala dříve.

# Váhání (Maggie Stiefvater)

Uh, oh, jestli Maggie psát umí, to fakt nevím. Ale moc si to nemyslím. Grace je naprosto nesymaptická, přestárlá postava, s kterou jsem se v ničem nemohla ztotožnit. Prostě mě nebavila. První díl byl ještě dobrý, pokračování už tolik ne. Nebýt Isabel, byla by to děsná nuda.

# Zavržený (Becca Fitzpatrick)

Zavržený je děsný kopírák Stmívání. Promiňte, ale je to tak. Od začátku do konce. Díky bohu za Crescendo, kde mě Becca naprosto emociálně ždímala. To byla pořádná knížka.


12 komentářů:

  1. Právě jsi mě odradila od několika knih, na které jsem se chystala... Ale co, ještě jich spousta zbývá :D

    OdpovědětVymazat
  2. Oh, tak to jsem nechtěla. Přestože jsem tady ty knihy zkritizovala, několika z nich jsem i přes své zklamání dala docela vysoké hodnocení. Člověk si prostě musí knihu přečíst sám a pak uvidí :)

    OdpovědětVymazat
  3. Dokážeš úplne fantasticky ohodnocovať knihy! :):):):) Síce sa nestotožňujem s tvojím názorom na Drozdajku a Triaška ma bavila, a myslím, že ma prešla chuť na Delirium, ale aj tak by som si to prečítať chcela....ale aj tak sa mi páči, ako si dokážeš obhájiť svoj názor. Veľmi ma to baví čítať. Len tak ďalej :):):):)

    OdpovědětVymazat
  4. Syki, ale to nevadí :) Hodně jsem uvažovala o Nádherných bytostech, ale teď už mě to nějak neláká, ovšem asi bych se neměla nechávat tolik ovlivnit :D

    OdpovědětVymazat
  5. Až se dostaneš u Školy noci až k sedmému dílu, trochu se to zlepší (i když ne zase o tolik, ale aspoň něco). S tvým hodnocením Proroctví sester sohlasím, ani jsem to nedočetla. Ale třeba Zavržený se mi líbil víc než Crescendo. Ale jak se řiká tisíc lidí, tisíc názorů ;).

    OdpovědětVymazat
  6. Važne skus prekusnut prve 2 diely Školy noci :D su hrozne ale potom sa to zlepšuje a možno sa aj zasmeješ nad pitomostou autoriek a postaav xD.....Zavrhnuty sa mi pačil a nenašla som v nom Twilight ale možno aj preto že sa snažim utlačit ho do posledneho šuflika mojej fantasy mysle :/ Nádherné Tvory si chcem aj tak prečitat :D som zvedava ako to bude podanee :)

    OdpovědětVymazat
  7. Právě jsem zjistila, že jelikož se mi líbilo Proroctví sester, jsem neznalý čtenář... hmm... :)))
    Zavržený mi vůbec nepřišel stejný jako Stmívání, ale je pravda, že byl slabší, než jaká se tomu dělala ohromná kampaň na podporu knihy ...
    s Označenou souhlasím víceméně, přečetla jsem tři díly a nemám náladu se pouštět do dalších... naštěstí jsem je nekupovala :)
    Zbytek jsem nečetla, ale plánuji si přečíst Delirium, Hunger Games a Nádherné bytosti. Nicméně, teď dám přednost spíše klasickým YA románům, žádné fantasy a sci-fi... jsem toho přesycena :)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak trochu si začínám říkat jestli máš ráda fantasy jelikož váhání bylo úžasné.. možná to jenom mě uchvátilo a já si vykládám špatně tvou osobu ale váhaní mě docela uchvátilo.. xD.. Hunger games už se mi tak moc nelíbil ten 3. díl. On byl strašný abych řekla pravdu. Jediné co se mi na celé sérii líbilo byly hry. No proroctví sester to jsem taky fakt nemohla dočíst..
    Série škola noci.. první díly se ještě daly, pak to bylo strašně divné a moc nesmyslné a teďka nevím jak to říct ale začínají castové zacházet do fakt velkých extrémů.. ale pořád se to dá číst.

    Ostatní jsem nečetla

    OdpovědětVymazat
  9. Souhlasím s tebou, že Zavržený je jako vystřižený z TS. Špatné knihy to nejsou, myslím i ten druhý díl, ale upřímně? Nevím, připadalo mi to dosti zvláštní. Tím špatným způsobem. Ale každý podle svého gusta. Škola noci, to byla teda blbost. Opravdu nechápu to davové šílenství, protože po pár stránkách jsem ani nevěděla kdo jsem. Bylo to jedno velké WTF?! .. Nicméně, ostatní knihy jsem zatím nečetla, to se musím přiznat. A i když jsou ve "Zklamáních", určitě se tam najde i něco pozitivního. Přece, teda až na Školu noci, to neprojeli na plný čáře. Myslím si, že proto, žes to řekla ty (a že si tvého názoru vážím) je bláhovost zavrhnout ty knihy. Každý smýšlíme jinak a každému se líbí něco jiného. Měli byste to brát takhle děvčata. Jen vyjadřuji svůj názor, šéfíci. ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Každý si prostě musí udělat na knížky svůj názor a nenechat se ovlivňovat od někoho jiného i když je to někdy těžké...
    Souhlasím s tebou u Označené, která se mi jako začátek série líbila potom to šlo ale do kytek a momentálně nemám chuť sérii dočítat. Váhání jsem nečetla jelikož jsem zůstala u třiceti stránek Mrazení a nehodlám to dočítat, na můj vkus až moc přeslazené a to není nic moc pro mě.

    OdpovědětVymazat
  11. Ty brďo, to je názorů...:-D
    Ale to je dobře, mě to baví. :-)
    Třeba do Deliria se pořád nemůžu zakousnout, ale Before I Fall řadím mezi nejlepší knížky jaké jsem četla. A určitě je to nejlepší knížka tohoto roku, pro mě určitě. :-)
    Je pro mě hrozně zvláštní, že tě zklamaly Hunger Games. Já jsem jimi byla nadšená a poslední díl mě totálně odrovnal. V dobrém. Ale na druhou stranu mě nijak neoslnila Vampýrská akademie. Je mi až blbý to někde říkat...:-D
    Jinak asi souhlasím. I když si myslím že Maggie umí psát. To zas jo. Četla jsem to v angličtině a prostě se mi na ní líbí, že píše jinak než ostatní. :-) Jenom ten příběh trochu skomírá...

    OdpovědětVymazat
  12. Jů, já myslím, že se tady tak rozjela diskuse, protože každý má jiný vkus a chce říct o svých oblíbených knihách něce pěkného, aby vyvážíl "něco" horšího, co tady zaznělo.
    Já jsem četla jenom Označeno, Váhání a Zavrženého. Já jsem fanynka Stiefvaterové, takže Linger se mi líbíl, podle mě píše krásně, i když příběh by mohl být lepší. Označená a Zavržený jsou spíše průměrné knihy a chápu, že někomu se líbí hodně - obě mě bavilo číst, ale ani styl psaní ani příběh mě nechvátily. Zavrženému chybí originalita, autorka pracuje s osvědčenými syžety, Označené chybí soudnost - autorka prostě moc psát neumí, i když nápad měla originální.

    OdpovědětVymazat