PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

4. září 2011

Posuď knihu podle obalu (37)

Název knihy: Deníky Carrie B. – Léto ve městě
Autor: Candace Bushnell
České datum vydání: 19.10.2011

Česká anotace: Autorka slavného románu Sex ve městě, Candace Bushnellová, líčí čtenářům se svým osobitým humorem Carrieino osudové setkání s jejími budoucími přítelkyněmi Samanthou a Mirandou a prozradí, co změnilo dívku z maloměsta v nejnezapomenutelnější newyorský idol, proslulou Carrie Bradshawovou.

Druhý díl Deníků Carrie B. nás spolu s dospívající hlavní hrdinkou Carrie Bradshawovou poprvé zavede do New York City. Sledujeme, jak se Carrie mění z venkovského „vrabčáka“ – jak ji překřtí Samantha Jonesová – v osobnost, jíž chtěla odjakživa být, a v rafinovanou mladou ženu, která se naučí proplouvat záludnými peřejemi velkoměsta a využívat módu k vyjádření své vlastní identity.

V létě je New York obzvlášť kouzelný a Carrie si jej okamžitě zamiluje se vším všudy – včetně potrhlých postaviček ze sousedství, krámků s výběrovým retro oblečením, bujarých večírků a šarmantního muže, který ji uchvátí. Ale především konečně navštěvuje skutečný kurz tvůrčího psaní a zdolává první překážky na cestě ke svému vysněnému povolání.

Postupně však zjišťuje, že je stále těžší skloubit svou minulost s budoucností, a uvědomuje si, že vydobýt si v New Yorku uznání a získat úspěch je nesrovnatelně těžší, než si kdy představovala.
Můj názor: Musím se přiznat, že jsem donedávna netušila, že u nás tahle série vůbec vychází i v češtině. Strašně se mi totiž obálky série líbí. Obálka druhého dílu je vyvedená jako zavírací deníček se zámkem, ovšem takové to luxusnější vydání. Když jsem byla mladší, psávala jsem si svůj deník. Vlastně jich bylo víc. Někdy si je pročítám a směju se nad blbostmi, jaké jsem řešila. Postupem času deníky vyměnilo blogování a i u těch blgových postů se musím sama nad sebou smát. Je krásné vidět, jak se člověk postupem času mění.







Pokud vás toto mé meme zajímá a chtěli byste se přidat, podívejte se na informace a přidejte svůj link na příspěvek tady pomocí tohoto formuláře.


1 komentář:

  1. Díky, už vím co koupím mamce na narozky :D Ona je do Sexu ve městě zblázněná...

    OdpovědětVymazat