PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

9. října 2011

Your Bookcase - Hanyuu

Po dlouhé době tu máme další příspěvek do Your Bookcase. Pokud nám budete chtít ukázat své knižní království, napište mi dotaz (vpravo v menu) a probereme to spolu.

~ ... ~

Jmenuju se Hana, ale moji přátelé mě často přezdívají Hanyuu. Je mi 18 let, bydlím v malé vesnici v Pardubickém kraji a studuju už čtrtým rokem Managament obchodu a služeb v Pardubicích.

Na blozích jsem téměř jako doma, nyní už je to 6. rok, co si vedu svůj blog t-h-e--s-i-m-s-2.blog.cz, krom názvu už mu ze sims nic nezůstalo, je to takový můj „druhý domov“ kam napíšu každou blbost a pochlubím se s každou knihou, kterou si někde pořídím.


Knihy mám ráda už od malička, vždycky jsem ale spíš navštěvovala knihovnu a vlastně až tento rok jsem začala nakupovat knihy jako divá a do knihovny téměř nevkročím.

Mám tedy poměrně chudou knihovnu, ale i tak jsem ráda alespoň za to málo co mám a těší mě, že se počet mých knih téměř každou chvílí rozrůstá.

Ještě minulý rok touto dobou jsem měla z toho, co tu je, jen opravdové minimum, co by se na maličkou poličku vešlo.

Mým nejoblíbenějším spisovatelem je Stephen King, ačkoli v mém vlastnictví nemám téměř nic z jeho tvorby. Strašně se mi líbí jeho knihy jako je To, Temná půle, Řbitov zvířátek nebo třeba Žhářka, bohužel ani jednu z těchto knih nevlastním.

Avšak z toho, co mám doma mohu taky jmenovat pár pokladů, na prvním místě samozřejmě Harry Potter, který je mou srdeční záležitostí, hned vedle něj bez váhání stavím Hunger games, což je opravdu vynikající trilogie… A do třetice, Inkoustový svět je taky jedna z mých oblíbených sérií.

A nyní bych ráda přiblížila, co v knihovně mám. Vezmu to pěkně poličku po poličce

Úplně nahoře je Harry Potter, celá série v boxu… Taková série si prostě zaslouží být takhle na očích :D
V první poličce mám narovnané fantasy.
Ch. Paolini – Eragon, Edest, Brisingr, C.Funke – Inkoustové srdce, Inkoustová krev, Inskoustová smrt, P.Pullman - Zlatý kompas, Jedinečný nůž, M.Chadbourn – Vždycky a navždy, Nejtemnější hodina, S.Erikson – Měsíční zahrady, Ch.Harris – Pravá krev: Mrtví do soumraku, A.Cremer – Smečka, Vzpoura.
A vpravo je takový maličký "Potter koutek", který stejně časem zmizí, protože v tak malé poličce ty knihy dlouho oddělené nevydrží… Holt se mi pořád rozrůstá jejich počet. Zatím se tu ale nachází tyto knihy.
J.K.Rowling – Bajky barda Beedleho, D.Colbert – Kouzelný svět Harryho Pottera, S.V.Ark – Lexikon: Neautorizovaný průvodce příběhy Harryho Pottera.
V druhé poličce je nějaké to sci-fi, které přechází až k hororům a thrillerům.
C.Ryan – Les rukou a zubů, C.Fisher – Inkarceron, R.Ch.Wilson – Chronolity, Spin, S.Westerfeld – Oškliví, Krásní, S.Collins – Aréna smrti, Vražedná pomsta, Síla vzdoru, P.Ness – Hlas nože, G.Reece – Myši, B.Hutchison – Imaginární (Ne?)přátelé: Pan Mumla, W.P.Blatty – Exorcista, J.Dark – Žízeň po krvi, S.King – Za soumraku, Carrie, J.H.King – Černá krabice, T.P.Prest – Sweeney Todd: Šňůra perel, S.Smith – Ruiny, G.Dunwich –Zvířecí duchařské historky.

V Pravo jsou nějaké mé mangy, je jich docela málo, ale moc často je prostě nekupuju. Je tu Temné metro 1,2,3, Kategorie:Stvůry 1,2 , Balzamovač 1 a Romeo a Julie.
Ve spodní poličce se vlevo nachází knihy, co se nikam nevešly, protože jsou moc velké – nějaké atlasy a taky pár pohádkových knih, které mám doteď, protože mi z různých důvodů přirostly k srdci.

Je tu kniha – Magical scenes from Harry Potter and the half-blood prince – svým složením je opravdu vyloženě dětská, ale to mi vůbec nevadí.

Dále pak Nejkrásnější pohádky na každý den, 101 Dalmatinů. Dinosauři, Z jiných světů, Svět poznání v kostce a Atlas vesmírných objevů.

Vpravo jsou menší knížky, ale vlastně stejného složení – nějaké dětské, kterých jsem se za celou dobu prostě nemohla vzdát, potom nějaké chovatelské příručky, atlas dinosaurů a nějaké dvě knihy, které byly spíš takovým mým pubertálním úletem :D

Knihy které tu jsou – Dinosauři:Malá kniha, Tak to je hustý: To byl zase mejdan, Tak to je hustý: Poslední panna, Buďme neviditelní, Správná pětka:Pětka v sovím doupěti, Malenka, Pan sova, Čaroslečna, Princezna se zlatou hvězdou na čele, Pohádky se zvířátky, Žabákova dobrodružství a dále 4 chovatelské příručky o morčatech.

Jak jistě mohlo hodně lidí napadnout, knihy ve spodní poličce nečtu, mám je jen tak, že je mám :D
Stejně jako většina lidí asi nejraději čtu ve své posteli. Je mi tam dobře, nikomu se tam nepletu a mám tu víceméně klid… Tedy pokud sestře nějak výrazně nehrábne.

Hodně často si semnou čte naše kočička Bellatrix, která si mi vždycky lehne buď na břicho nebo záda, podle toho, jak ležím, a je tam semnou, dokud si čtu (Pokud tedy nemá nijak bláznivou náladu a neožířá mě zaživa :D).
A to je asi všechno, co bych vám o svých knihách řekla… Je pravdou, že je jich poměrně málo, ale doufám, že se to časem změní… Momentálně bych se tedy nejspíš měla pustit do povinné četby, ale to není zrovna nic pro mě (už jen proto,že je to prostě povinné), takže k té se stejně nedostanu :D… (Žádná z nich mě navíc neoslovila natolik, abych musela letět a přečíst si ji). Ráda čtu knihy, ale nikdo mě do toho nesmí nutit a hlavně si sama musím vybrat, co chci číst…

Hanyuu

3 komentáře:

  1. Opravdu moc hezká sbírka.;) .... A ta nálepka se zmijozelským znakem je suprová! ;D

    OdpovědětVymazat
  2. Opravdu moc hezká sbírka.;) .... A ta nálepka se zmijozelským znakem je suprová! ;D

    OdpovědětVymazat
  3. Hanyuu, máš peknú zbierku ;D
    Tiež moc nemusím povinnú, alebo ako to u nás voláme "odporúčanú" literatúru. Holt, tí naši slovenskí spisovatelia ma nejako neberú :D

    OdpovědětVymazat