PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

21. října 2011

Your Bookcase - Kika

Po dlouhé době tu máme další příspěvek do Your Bookcase. Pokud nám budete chtít ukázat své knižní království, napište mi dotaz (vpravo v menu) a probereme to spolu.

~ ... ~

Ahojte!
Menujem sa Kristina ale všetci ma poznajú buď pod menom Kika alebo Kitty, Kristi atď ....mohla by som vymenovať až do rána, podstata je tá že skoro nikto ma nevolá menom. Je mi 26 a na živobytie si zarábam ako učiteľka anglického jazyka a informatiky na strednej škole v meste kde žijem. Narodila som, vyrastala a žijem v jednom malom mestečku menom Nadlak, v Rumunsku. Prevahuje tu slovenské obyvateľstvo, a ja som takisto slovenskej národnosti.

Len prednedávnom som začala písať svoj vlastný blog. Zatiaľ som bola pravidelným čitateľom iných blogov. Je to blog venovaný tým ktorí sa chcú učit anglický jazyk a potrebujú pomoc s tým. Vydávam aj elektronickú verziu časopisu v anglickom jazyku s názvom eZine. Môžete si ho kuknúť tu: http://englishstudies.webs.com

Knihy sú mojou obrovskou vášnou od prvej chvíle ako som sa naučila čítať. Mám to po mojej mamke a po jej starom otcovi, ktorí takisto miloval knihy tak ako ja teraz. Knihy rada aj nakupujem, stare či nové, som snom každej knihovničky. Na vysokej som tým bola známa že ma poznajú v každej knižnici a čokolveľ mi požičajú, i to čo sa teoreticky nesmelo (..ale pssst...odo mňa ste nič nepočuli).

Nemám nijaký špecifický žáner ktorý preferujem,teda okrem Jane Austen ktorú vyslovene zbožnujem, aj ked som teraz prepadla YA literatúre. Mojím najcennejším knižným pokladom je vydanie z roku 1903 troch románov Jane Austen, v jednej väzbe. Čítam všetko čo mi padne do ruky, hlavne historické romány, ale i modernú prozu, historické monografie a rôzne štúdia atď. Kedže čítam strašne rýchlo pomaly už začína byť problémom čo si pozičať z našej miestnej knižnice, kedže nakupovať knihy je trošku mimo dosahu teraz. Hlavne že to istý internet a knihy v elektronickej podobe, ktoré vlastným niekoľko tisíc. Musím sa priznať že nemám ani potuchy koľko som toho za svojho života prečítala. 

Takže, tu je moja knižnica:

Nie sú to všetky knihy ktoré vlastním,je ich oveľa viac, a pouskladnované po celom dome, tu mám svoje poklady a najobľúbenjšie knihy. By bolo trochu nemožné aby som predstavila každú knižku zvlášť preto tu spomeniem tie najdôležitejšie pre mňa.

Začnem s prvým radom hore: 
Zľava je to Povojnová Europa- Tony Judd, Dejiny sveta-Dvacáte století, Longman English Dictionary, poukladané na sebe od spodu: 3 zväzky Kroniky dvacáteho století, Medzinárodní encyklopédie zbraní, Dejiny Sveta, 1000 Hasičských vozu, a dve maďarské encyklopédie. (hasičské autá a jazyky sú mojou ďaľšou vášnou)

Druhý rad:
Tu mám svoju zbierku starých kníh, medzi ktorými spomeniem: Világlexikon z roku 1927, niekoľko Tranoscií z rokov 1898 až 1930, tri zväzky Kukučínových spisov z roku 1929 až 1934, učebnica dejepisu z roku 1961, ako i už spomínaná zbierka románov Jane Austen z roku 1903 v pravom rohu (malá červená kniha). Historia je mojou druhou srdcovkou za knihami. Vyštudovala som anglický jazyk a dejepis.

V tretom rade mám svoje prevažne anglické knihy, ale i nejaké nemecké a české.
Tieto sú: D.H.Lawrence- Sons and Lovers, Becka FitzPatrick-Hush Hush, David Lodge-Deaf sentence, Christina Jacq-The Judgement of the mummy, James Joyce-Portrait of an artist as a young man, John Keats-Selected Poems, James Fenimore Cooper-The last of the mohicans, Richelle Mead-Last sacrifice, Cate Tiernan-Sweep, Games Programming, A.C. Doyle-The casebook of Sherlock Holmes, Arturo Perez Reverte-The Sun over Breda, Alexandra Potter-Who is that Girl, Charlotte Bronte-Shirley. Z tých ostatných spomeniem český preklad Meg Cabottovej-Krajina plná stínu(prvá zo serie The Mediator). Úplne som si túto sériu zamilovala.

Posledne dva rady obsahujú moje historické knihy, rôzne monografie, encyklopedie, učebnice, štúdia atd. Tie tu vymenovať nebudem lebo je ich priliš veľa. 
Na bočných poličkách mám knihy rôznych žánrov, štýlov, jazykov atď, ako i kamennú dlaždicu z rímskeho obdobia, ako pamiatku z archeologickej expedície ktorej som sa zúčastnila. Spomeniem tu vynikajúcu sériu Berlin Noir – Phillip Kerr na pravej poličke dolu, na ľavej sú to rôzne knihy od Paula Coelhu, ktorého takisto mám veľmi rada. 
Nemám vyslovene obľúbené miesto kde čítam. Čítam hocikde, I v mestskej doprave, keď čakám na frontu niekde atď (stále nosím v taške nejakú knihu so mnou, čo ak musím niekde čakat?).

Tak to by bolo asi všetko o mne a mojich knihách. Je ich dosť, ale pre mňa určite nie dosť. Mikrobom čítania som naočkovala I svojho brata, takže teraz obaja kupujeme a sháname knihy ako divý, kto lepšiu knihu nájde. (ja viem, to tá súrodenecká konkurencia...:)).

Kika

2 komentáře:

  1. Ty staré knížky jsou krásné:)

    OdpovědětVymazat
  2. Vidím, že většina knížek je v angličtině... :D Dá se říct, že je to můj nejoblíbenější předmět, ale zatím mám doma dvě knížky v anglině a ještě jsem ani jednu nedočetla.
    Každopádně se mi líbí ta polička se starými knihami. Já mám akorát pár knih, co jsem spíše shrábla od mamky, a nedávno jsem si půjčila od učitele ze základky dvě knihy od Březiny, jedna je z roku 1942 a ta druhá to tam nemá napsané, ale bude ještě starší... A je neskutečný držet v ruce něco tak starého a obracet ty zašlé stránky...

    OdpovědětVymazat