PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

7. prosince 2011

Kouzlo pohádek

Když se začne mluvit o Vánocích, první, co si představím je cukroví a pohádky. Ráda si totiž sednu k televizi, koukám na pohádky a baštím cukroví. Nutno podotknout, že se ak za to pojídání cítím špatně a nastává klasický případ vánočního zpytování a dušování se, že příští rok už vážně ne! Ale přejděme k tomu, proč jsem si vymyslela právě tohle speciální meme.

Pohádky má rád snad každý - nebo je alespoň měl rád v dětství. Například mojí malé skoro tříleté sestřence musíme pohádku O červené Karkulce vykládat i na sedmkrát, aby vůbec usnula. Vždycky chce totiž slyšet celou pohádku, i když ví, jak to skončí... no a pak to jde pořád dokola. Klasika. Proto jsem se rozhodla se v rámci našeho Mrazivého období více zaměřit i na pohádky a trochu nám všem osvěžit paměť. Přece jenom jsem i já vyrostla a pozapomínala jsem, co všechno za pohádky vůbec znám - ať už v knižní nebo filmové podobě. Společně se tedy ponoříme do pohádkového dovádění, které bude spočívat v tom, že se každý týden budeme věnovat jedné pohádce.
  • Jedná se o speciální meme, které se na blogu (potažmo i vašich stránkách) bude objevovat každý pátek.
  • Vaším úkolem bude vždycky o dané pohádce něco napsat: jestli ji znáte, jestli ji máte/nemáte rádi, jestli jste ji někdy četli/jestli vám ji někdy četli, jestli znáte filmovou podobu, kolik verzí pohádky vlastně znáte... Prostě cokoliv vás v souvislosti s danou pohádkou napadne.
  • Kouzlo pohádek s námi bude až do února, protože pohádek je opravdu hodně - a my se spolu podíváme nejen na klasické české pohádky, ale i na známé pohádky Hanse Christiana Adersena či bratrů Grimmů.

A na jaké pohádky že se to spolu podíváme?

9.12.2011 ~ Popelka
23.12.2011 ~ Pyšná princezna
30.12.2011 ~ Princezna se zlatou hvězdou na čele

6.1.2012 ~ Malá mořská víla
13.1.2012 ~ Ošklivé káčátko
20.1.2012 ~ Sněhová královna
27.1.2012 ~ Císařovy nové šaty

3.2.2012 ~ Sněhurka
10.2.2012 ~ O perníkové chaloupce
17.2.2012 ~ O červené Karkulce
24.2.2012 ~ Rumplcimprcampr

Pohádek samozřejmě existuje mnohem víc, ale já jsem se rozhodla vybrat právě tyhle, protože by mě zajímalo, co si o nich myslíte. V pátek se můžete těšit na můj první příspěvek spolu s linkovačem, do kterého již klasicky můžete přidat link na svůj vlastní příspěvek. A ti z vás, kteří blogy/stránky nemají, můžou samozřejmě využít komentářů.

2 komentáře: