PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

4. ledna 2011

Bookworm's year of 2010

Takhle to vypadá, když začne zkouškové
Aneb Knihomolův rok 2010.

Dneska slavím narozeniny, takže: Happy Birthday to ME! :D Jestli chcete vědět, kolik mi je, narodila jsem se 89., tak si to spočítejte. A opovažte se mi říct, že jsem stará bréca... protože to sama vím moc dobře :D

Nakonec jsem se rozhodla udělat jakýsi "bilanční" příspěvek. Jelikož je můj blog na světě pouhé tři měsíce (10. června to budou čtyři), nemůžu tu bilanci brát jedině na mnou přečtené knihy v tomto roce, proto jsem se jej rozhodla brát tak nějak všelijak. Pokud vám to v té záplavě příspěvků v poslední době třeba uniklo, podívejte se na My Boyfriends of 2010, My Best Friends Forever of 2010 a Best lovesick puppies of 2010. Jejich sepisování mě bavilo a doufám, že i příští rok budu v téhle věci pokračovat.

Minulý rok byl pro mě něčím zlomový. Podívala jsem se tam, kam jsem myslela, že se nikdy nepodívám, objevila jsem plno nových věcí a seznámila se s plno novými lidmi. Ovšem my  tady nejsme od toho, abych filozofovali nad životem, protože dávno víme, že odpověď na základní otázku života, vesmíru a vůbec, je 42.

Pro tento rok mám v hlavě plno novinek, které bych chtěla uskutečnit. Plno jich už je venku, zbytek ještě na svou šanci ukázat se vyčkává. Nově začínám s meme a challengemi. Začnu i sem tam pořádat soutěže o knihy, různé řetězovky, hostující recenze a tak vůbec. Hlavu mám plnou nápadů a doufám, že vás budou bavit stejně jako mě.

Teď přichází na řadu něco, co mi dalo dneska pořádně zabrat a co vám slibuju různě po komentářích už dlouho.

Moje knihovnička
Knihovnička v celé své kráse
Jelikož mám knihovničku po pokoji různě poroztahovanou, udělala jsem jednu hromadnou koláž :D
Část A - Největší skříňka pro knihy, je hlubší, takže jsou tam knihy uspořádané i ve dvou řadách. Knihy, které čtu nejčastěji.
Část B - Menší poličky pro knihy. Knihy které jsem četla tak jednou, nebo sem tam.
Část C - Nejmenší polička pro knihy, které jsem četla hlavně v dětství.

Podrobněji
Podrobněji část A, abyste viděli, co mám schované za přední řadou. Řeknu vám, knihy jsem raději ani nepočítala. Je jich moc a už je nemám kam dávat. Ale ani to mě neodradí od toho, abych si kupovala další! Kor když mi jich letos vyjde plno v češtině! Kontrolujte pravidelně moje seznamy, průběžně je doplňuju a rozhodla jsem se holkám trochu fušovat do řemesla a každý měsíc vydám přehled knih, které vychází u nás i v zahraničí. Bude se to ovšem týkat pouze knih, které mě zajímají. Nezapomeňtě ale kontrolovat i holky!

A protože všude pořád rozhlašuju, jaký jsem fanoušek Meg Cabot... Dala jsem si tu práci a všechny její knihy, které prozatím vlastním, jsem vám hromadně vyfotila.

Meg Cabot
A co za knihy od ní mám?
První řada: série Heather Wells v češtině (Meg snad chystá i 4. a 5. díl), série Úspěšné smolařky (možná bude i 4. díl), knihy, které Meg vydala pod pseudonymem Patricia Cabot a které jsou typické harlekýnky
Druhá řada: knihy v angličtině = z Ameriky ->Insatiable (letos u nás vyjde v češtině i ve slovenštině), JINX (tu mám moc ráda), Teen Idol, Pants on Fire, Avalon High (+ 3 komiksová vydání pokračování); z Anglie -> How To Be Popular
Třetí řada: série Princezniny deníky (doufám, že letos vydají ten poslední díl), série Hrdinka, série Nikki
Čtvrtá řada: série Mediátor (má srdeční záležitost)

Pokud jsem se nepřepočítala, je to prozatím 36 knih. Jsem obrovský fanoušek a je mi srdečně jedno, jestli jsou některé její knihy slabší. Je mi to naprosto šumák. JE TO MEG CABOT! Počítám, že letos se mi řady o pár jejích knih ještě rozšíří (pokračování Supermodelky, Slepá vášeň, Nenasytný a Abandon...)

EDIT: Knih je nakonec 38 :D Dvě jsem tam zapomněla přidat. Jedna je v češtině a druhá v angličtině (Prom Nights From Hell) - obě dvě knihy jsou vidět na obrázku B a 3 vlevo úplně :D

Jo a abyste už úplně nade mnou kroutili neveřícně hlavou... Víte, jak se pozná fanoušek?

Má v pokoji věci, které mají co do činění s knihami a jejich světem, a které jsou k dostání jenom proto, aby z vás ostatní mohli ždímat peníze! :D

A ještě taková větička na závěr. Od 1.1.2011 jsem si založila počítadlo u Toplistu a hned ten den byl v jeden moment stav počítadla takový:

Docela úsměvné, nemyslíte?

A aby těch věcí nebylo málo, řekla jsem si, že by nebylo od věci o sobě taky sepsat nějaké to info a hodit ho tady na blog. A protože mám dneska významný den, můžete mi pokládat otázky, které vám pak v jednom příspěvku zodpovím. Můžete je psát do komentářů, můžete mi je psát na email (sykorova.p@gmail.com), můžete mi jich položit víc... Pokusím se odpovědět na všechny. Ovšem vyhrazuji si právo na některé neodpovídat.

Mějte se hezky a zůstávejte na drátě!

Úplně bezvýznamná poznámka pod čarou: Myslíte si, že FaceBook je návykový? To jste ještě nezkusili Goodreads :D

9 komentářů:

  1. Tvoje poznámka pod čarou je naprosto trefná :-) Já na facebook moc nejsem, ale Goodreads mě dostaly :-)
    Jinak máš pěknou sbírku knih :-) Já jich mám doma trochu míň - tedy těch svých, jinak v pokoji jich mám kvanta a ani už je nemám kam dávat :-) (taky někdy vyfotím) ale hodně z nich jsou encyklopedie a dětské pohádky.
    Líbil se ti Harry Potter? Máš ty knížky v opravdu pěkném stavu, já už to četla tolikrát že mi vazbu u prvních dílů drží pomalu jen silou vůle - a možná taky lepenkou :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Na Goodreads jsem teprve od včerejška, takže Facebook u mě pořád vede. Moje "knihovnička" je od země až ke stropu, víc jak metr široká a stejně musím cpát knížky do dvou řad, jak se mi tam nevejdou.
    Jinak by mě zajímalo odkud si kupuješ knížky v aj, protože když je to nějaká čerstvá novinka, tak ji v knihkupectví neseženu ani v Brně, takže si většinou knížky objednávám z Amazonu z USA. Tak jen jestli nemáš jiný tip. :-)

    PS. Happy Birthday

    OdpovědětVymazat
  3. Všechno nejlepší :)

    Jinak facebook jsem si deaktivovala, na goodreads vysedávám prakticky denně :D

    OdpovědětVymazat
  4. Freckles, já encyklopedie naprosto miluju :D Taky jich tam mám docela dost, na obrázku A. A jsem fanouškem HP knih a světa :D Ty knihy na fotce vypdají dobře, ale vazba čtyřky drží jen tak tak (vypadá normálně, protože je vcucnutá mezi ostatní díly) a listy všech knih už dávno nejsou bílé, ale šedé... :D A vůbec jsou vazby knih pěkně rozjeté a někde mi už i vypadlo pár listů :D

    Anyo, GR je moje nová droga :D Každý den tam objevím něco nového. Já až budu bydlet ve svém, budu mít nejmíň dvě stěny zastlané obrovskými knihovničkami :D Nahoře v té modré liště mám odkaz na BookDepository, naše nejoblíbenější místo pro nakupování knih v AJ. Doprava a balné je do X zemí zdarma, včetně ČR a kolikrát tam seženeš knihy za lepší cenu než jinde a můžeš si je i předobjednat za lepší ceny. Musíš mít ale kartu, což nejspíš máš, když si objednáváš z Amazonu.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak přijde mi, že až tak výhodný to tam zase není, na amazonu jsou knížky mnohem levnější, bežně kolem $10, ale zas je tam poštovné, které je při 6 knížkách, které si teď chci objednat asi $27, čímž se pak cena jak na amazonu, tak na book depository vyrovná...

    OdpovědětVymazat
  6. ci ja som zaspala dobu - včera u mňa prebiehalo veľké medzištátne sťahovanie takže som prehliadla tvoj post - prajem všetko najlepšie aspoň takto dodatočne

    OdpovědětVymazat
  7. Díky za blahopřání všem :)

    A Judit, to vůbec nevadí, někteří mí známí mi přejí dodatečně i o měsíc později :D

    OdpovědětVymazat
  8. Teraz som sa úprimne zhrozila, zabudla som ti zablahoželať. Všetko najlepšie :)
    Závidím ti v knižnici tú Lauru. V trinástich som to strašne žrala, a mám na to uvalené recenzentské tabu, ale u nás vyšli len dva diely a ja som sa nikdy nedozvedela, ako to pokračovalo... :( A tí HP vyzerajú tak labilne... naše sú zviazané statočne, nerozpadla sa mi ešte ani jedna, držia parádne :) Inak tie Mortal Instruments... dúfam, že jedného dňa si niečo také postavím ku sebe :) Mám pocit, že budem ľutovať, ak si to nekúpim :D

    OdpovědětVymazat
  9. Luu, v pohodě :D

    Upřímně, já si už ani nepamatuju, jak ta Laura dopadla. Děj prvních dvou si pamatuju, ale ty dva další díly mám nějak v mlze :D Už je to strašně dlouho, co jsem to četla. Ovšem musím říct, že knihy to byly velice dobré.

    Víš co, ty máš TMI, já mám HG :D Jednou se k tomu obě dostaneme :D

    OdpovědětVymazat