PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

2. února 2011

Paperback vs. Hardcover (1)

Dvě z mých avizovaných věcí jsem už vypustila ven. Pokud vás nějak minuly, koukněte se na CZ vs. SK cover a na Knihy měsíce - leden 2011. Teď je na čase podívat se na další nepravidelnou novinku.

Všichni víme, že obálky knih se liší stát od státu, vydáním od vydání a vazbou od vazby. My se podíváme na to, jak se liší obálky knih v případě, že jde o paperback (brožovaná vazba) a hardcover (pevná vazba).

 Hex Hall od Rachel Hawkins
Vlevo: Hardcover
Vpravo: Paperback

Anotace: Před třemi lety se Sophie Mercer dozvěděla, že je čarodějnice.

Což ji dostalo do pár průšvihů.

Její stejně nenadaná matka ji podporovala, jak jenom mohla, konzultací se Sophiiným nepřítomným otcem - nepolapitelným evropským čarodějem - jen když to bylo nevyhnutelné. Ale když Sophie upoutá až moc lidské pozornosti díky kouzlu na školním plese, které se zvrtne, je to právě její otec, kdo rozhodne o jejím trestu: exil na Hex Hall, izolované nápravné škole pro svéhlavá Prodigia, aka čarodějnice, víly a měňavci.

Ale na konci jejího prvního dne mezi stejně starými "podivíny" má Sophie svou výlednou listinu: tři mocní nepřátelé, kteří vypadají jako modelky; pobláznění do mocného a přitažlivého čaroděje; děsivý duch a nová spolubydlící, jež je nejvíce nenáviděnou osobou na škole a zároveň jedným upírem mezi studenty.

Horší je, že se Sophie brzy dozví, že záhadný predátor napadá studenty a její jediná kamarádka je podezřelým číslo jedna.

Když se série tajemného "vycucávání krve" začíná stupňovat, připravuje se Sophie na největší hrozbu ze všech: pradávná tajná společnost chcce zničit všechny Prodigia, především ji.

Verdikt: Mnohem víc se mi líbí obálka hardcoveru, i když je mírně kýčovitá. Nějak mi to o Sophie říká víc než nějaká banda holek. A pokud jste to ještě nevyčetly z mé soupisky, Hex Hall se dočkáme letos v prosinci v českém překladu (Knižní klub)! Druhý díl - Demonglass - vychází ve světě 1.3.2011 a v češtině by se teoreticky měl objevit už v dubnu 2012.

Once a Witch od Carolyn MacCullough
Vlevo: Hardcover
Vpravo: Paperback

Anotace: Tamsin Greene pochází z dlouhé linie čarodějnic a měla být právě jednou z nejtalentovanějších z nich. Jenže Tamsina magie se nikdy neukázala.

Nyní sedmnáctiletá Tamsin navštěvuje internátní školu na Manhattanu, daleko od své rodiny. Ale když si ji pohledný mladý profesor splete s její mnohem talentovanější sestrou, souhlasí Tamsin s tím, že mu najde ztracené rodinné dědictví.

Samotné hledání - i cizinec - se ukážou jako mnohem hrozivější než se zprvu zdálo. Nakonec Tamsin pošle na hledání pokladu skrz čas, které otevře tajemství její pravé identity, objeví hříchy její rodiny a rozpoutá mocnou pomstu, která je všechny může zničit.

Toto okouzlující vyprávění příběhu rozveselí, uchvátí a skrz na skrz okouzlí.


Verdikt: A i u této knihy se mi více líbí obálka hardcoveru. Nejspíš za to může ta fialová na fotce :D Fialová je prostě moje barva!

4 komentáře:

  1. Ahoj, začala jsem tvůj blog číst nedávno, upozornila mě na něj kámoška, která taky hodně čte, a musím říct, že se mi moc líbí jak tu píšeš o knížkách, všechny posty prostě mají něco do sebe.
    Chtěla bych se ještě zeptat, jestli se dá v Čechách sehnat VAMPÝRSKÁ AKADEMIE 6 (anglicky), nemůžu se dočkat českého překladu, takže jsem se rozhodla pro originál, ale koukala jsem na stránky různých knihkupectví a nikde jí nemají, tak jestli nemáš nějaký tip, kde jí sehnat. Předem děkuju.
    Ilča

    OdpovědětVymazat
  2. Vždycky jsem byla spíš zamilovaná do paperbacku :) a navíc mám radši nažloutlý stránky než ty ostře bílí,a kord při čtení VA, ale podle těchto knížek bych radši taky zvolila hardcoverem, u tý první opravdu nechápu proč strčili místo hlavní postavy ty tři "krásky" na paperback a u druhý hardcover působí víc kouzelně( taky myslím, že je to tou fialovou ;)
    PS: Ilčo, to bych fakt nečekala, že sem vážně začneš chodit ;) ale jsem ráda .)

    OdpovědětVymazat
  3. Ilčo, tak jsem se dívala po českých eshopech a nikde jsem LS v angličtině k dostání nenašla. Vím jen, že zrovna knihy VA v originále jsem viděla v Praze v Neoluxoru, když jsem tam před pár měsíci byla, takže pokud bydlíš v Praze nebo někde poblíž, tak si tam skoč. Zatím ji nemají v nabídce ani na eshopu, ale v normálním obchodě by mohla být. Pokud nejsi z Prahy a okolí, tak si buď budeš muset počkat na český překlad, nebo si knihu zkusit objednat např. odtud a počkáš si na ni ty dva týdny, nebo to zkusíš před BookDepository. Anebo se zkus podívat na slovenské eshopy (Martinus).

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuju moc, bydlím v Praze, takže to nebude problém. :)

    OdpovědětVymazat