PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

26. března 2011

Quote of the Week (8)

Quote of the Week je týdenní meme, které pořádá Judit a má své místo na blogu každou sobotu.

O co jde:
  • Postnout 1 vtipný výrok z knihy.
  • Postnout 1 romantickou scénu z knihy.
  • Postnout 1 výrok, který vás donutil zamyslet se, nad kterým jste se pozastavili, který pro vás něco symbolizoval...
Opět budou všechny momenty pouze z jedné knihy, kterou jsem nedávno dočetla.

Upozornění: Vybrané momenty vám můžou naspoilerovat děj, proto si je čtěte pouze na vlastní nebezpečí.

Mrazení
Maggie Stiefvater
Vtipný moment:
"Tak pověz, kluku, co děláš u Grace v autě?"

Musela jsem se usmát. Jak je to se Samem doopravdy, muselo samozřejmě zůstat tajemstvím, ale s ním samotným jsem se přece tajit nemusela. Najednou jsem hrozně stála o to, aby mi ho Rachel schválila. "No vážně, kluku," natahovala jsem krk a prohlížela si Sama, ačkoli seděl vedle mě. Na tváři měl nerozhodný výraz, něco mezi pobavením a pochybnostmi. "Co děláš v mém autě?"

"Já jsem něco jako módní doplněk," odpověděl Sam.

"Páni," vyjekla Rachel. "A na dlouhodobý, nebo řekněme omezený úvazek?"

"Dokud nevyjdu z módy."

Romantický moment:
"Pověz mi, copak mě chce políbit jen ten vlk v tobě?"

Toužil jsem ji políbit úplně vším, čím jsem kdy byl, líbat ji tak dlouho, až bych sám zmizel. Opřel jsem se rukama o dveře po stranách její hlavy, až zapraskaly pod mojí váhou, naklonil jsem se k ní a přitiskl jí ústa na rty. Žhavými rty mi polibek oplatila. Její jazyk mi kmital po zubech, ruce měla za zády a ještě pořád se opírala o dveře. Celé tělo mi vibrovalo, nedočkavé překonat těch posledních pár centimetrů mezi námi.

Začala mě líbat důrazněji, její dech mi vanul do úst a kousala mě do spodního rtu. Panebože, to byla nádhera. Než jsem si uvědomil, co dělám, vydralo se mi z hrdla zavrčení, ale nestihl jsem nad tím ani upadnout do rozpaků, protože Grace vytáhla ruce zpoza zad, ovinula mi je kolem krku a přitáhla si mě k sobě.

"To bylo ohromně sexy," zašeptala zajíkavě. "Netušila jsem, že umíš být ještě lákavější."

Silný moment:
Bože, ne. Ne. Ne. Vzpíral jsem se, snažil se vytrhnout z jejího sevření, pohled uhranutý předmětem u protější stěny vykachlíčkované místnosti. Jako otevřený hrob přede mnou stála vana. Z vody se valila pára a její nádherné teplo mě lákalo k sobě, ale moje tělo se vzpouzelo každičkou svou částí.

S očima upřenýma na vanu jsem zaklesl prsty za okraj dveří. "Ne, prosím", zašeptal jsem.

V duchu jsem na těle cítil ruce, které mě tisknou ke dnu, ruce s vůní dětství a důvěry, s vůní objetí, čistého povlečení a všeho, co jsem kdy znal. Držely mě ve vodě. Byla teplá, teplá jako moje tělo. Hlasy společně odpočítávaly. Moje jméno přitom nepadlo. Řízni. Řízni. Řízni. Řízni. Otvírali mi v kůži díry, pouštěli jimi ven, co bylo uvnitř. Voda se začala zbarvovat tenkými roztřepenými pramínky červeně. Lapal jsem po dechu, bránil se, plakal. Nemluvili při tom. Žena mě držela a slzy jí kapaly do vody. Já jsem Sam, říkal jsem jim s tváří nad tou červenou vodou. Já jsem Sam. Jsem Sam. Jsem...

...

Sam mi neskutečně přirostl k srdci a je pro mě tím pravým hrdinou.

2 komentáře:

  1. Mrazení byla pěkná knížka. Rozhodně patřila k lepší polovině. Už se těším až se konečně dostanu k druhému dílu.

    OdpovědětVymazat
  2. To mě Sam moc k srdci nepřirostl :D. Mám radši takové ty hrdiny s plným sebevědomým, humorem. Prostě ty dokoalé jako je třeba Jace z Nástroje Smrti nebo Peeta z HUnger Games :) Jinak moc pěkně vybrané momenty :))

    OdpovědětVymazat