PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

6. března 2011

Suma sumárum za únor 2011

Pokud pravidelně nesledujete stránku Knižního doupěte na FaceBooku, nevíte, co všechno za knížky jsem si za tento měsíc nashromáždila. Dneska vás neseznámím jen s mými novými knihami, ale i se spoustou dalších věcí. 

Knihy, které jsem si za celý únor pořídila:
Blue Bloods by Melissa de la Cruz - v češtině
Spirit Bound by Richelle Mead (Recenze) - v češtině
Where I Belong by Gwendolyn Heasley - v angličtině
The Iron Witch by Karen Mahoney - v angličtině
The Demon Trapper's Daughter by Jana Oliver (Recenze) - v angličtině
Hush, Hush by Becca Fitzpatrick (Recenze) - v češtině
Anna and the French Kiss by Stephanie Perkins (Recenze) - v angličtině
Unearthly by Cynthia Hand (Recenze) - v angličtině
Haven by Kristi Cook - v angličtině
Delirium by Lauren Oliver (Recenze) - v angličtině

Lepší pohled na obálky:
The Demon Trapper's Daughter, The Iron Witch, Where I Belong, Delirium a Haven byly předobjednané, za dost nízké ceny. Anna and the French Kiss a Unearthly byl nájezd na BookDepository, když mi napsali, že jim klesla cena. Z českých knih byla jediná opravdu plánovaná koupě Zavržený. Chtěla jsem i Crescendo, ale u nás v Karviné do knihkupectví dorazí snad až teď v březnu. V době, kdy jsem si kupovala první díl, ho prostě neměli a já si nebudu knihu kupovat v českém eshopu, kde slevněnou cenu stejně zaplatím za drahé poštovné a balné. Tse, to si raději počkám na březen a koupím si to hezky u nás, ve čtvrtek, při 15% slevě! :D No a když neměli Crescendo, zcela neplánovaně jsem sáhla po Spoutáni magií, přestože jsem si knihu chtěla koupit až v dubnu spolu s šestým dílem VA. Naprosto neplánovaná koupě byla ovšem Modrá krev. To jsem totiž šla do knihkupectví sehnat knihy pro sestru do školy. Neměli je, tak jsem si koupila knihu já :D Kruci, ta 15% sleva vážně dělá svoje.

Nedávno jsem vám říkala o akci Knižního klubu a reading copies. Tak vám ukážu, které mám doma já.
Incarceron by Catherine Fisher
Nightshade by Andrea Cremer (starší recenze) - můžete se těšit na novější
Beautiful Creatures by Kami Garcia and Margaret Stohl (starší recenze) - můžete se těšit na novější
Leviathan by Scott Westerfeld (RC recenze)
vše v češtině

Lepší pohled na obálky s veeeeelkou značkou neprodejnosti:
Ještě jednou a nejspíš ne naposledy, chci poděkovat za tuhletu možnost. Je to úplně poprvé, co něco takového dělám a doufám, že to odteď bude jenom lepší. Není v mých silách si vážně koupit všechny knihy, které bych chtěla. Jsem normální student, který nemá pevný příjem a šetří si z brigád. Ráda bych vám přinášela více rencenzí knih, které u nás vyšly v češtině. Je to smutné, ale knihy v originále mě častokrát vyjdou mnohem levněji.

Už proto je mi dost zle z toho, co za čachry právě provádí naše vláda. Nevidím to bohužel nijak zvlášť nadějně a je mi z toho opravdu smutno. I tak lidi už moc nečtou a pokud se DPH na kulturu zvedne na předpokládaných 20%, vidím to hodně špatně. A ještě víc zle je mi z vědomí, že peníze by byly, kdyby nejdřív vysocí páni sáhli k sobě a vůbec i jinam. Promiňte, ale aby dostal průměrný zaměstnanec u přepážky někde v pojišťovně v Praze na odměnách 80 000 Kč... to je vážně hnus. Nejhorší je, že všechny tyhle jejich tisícové odměny zaplatíme my, obyčejní daňoví poplatníci. Bude se zvyšovat všechno - kromě platů. Takže vím, že my všichni budeme mít brzo hluboko do kapsy. Vím, že většina z vás jsou nejspíš jen studenti, bez možnosti přivýdělku. Knihy u nás levné nejsou. Ale vždycky si můžete nechat ujít koupi nějakého nového trička, sladkostí, cigaret a tak vůbec a penízky si šetřit na nějakou knihu. Podpoříte tím nakladatelství a nové překlady. A pokud jste to ještě neudělali, podpořte Výzvu na obranu knih a zapište se! Kdybych bydlela v Praze nebo blízkém okolí, i protestovat bych šla. Nelíbí se mi to, vůbec se mi to nelíbí...

Ale teď z jiného soudku. Teď se na FB děly nějaké změny nebo co a pokud jste fanoušky mého blogu i na FB (a že nás tam je už neskutečných 52!) a nezobrazují se vám mé nejnovější příspěvky na hlavní zdi, podívejte se na návod, jak si je "obnovit" tady. Dávám na FB jako první obrázky českých a slovenských překladů knih. Sem tam hodím informaci o novém zjištění o překladu a vůbec tam postuju samé zajímavé věci, vážně :D Za každého z vás na FB jsem vděčná. Znamená to pro mě hodně. Vědět, že mi "fandí" tolik lidí. Rozhodně mě váš zájem žene dál a dál.

Nejspíš jste si všimli, že jsem poslední týden, možná dva, trochu polevila v publikování článků a tak vůbec. Jde o to, že jsem v posledním ročníku bakalářského studia a mám státnice s bakalářkou na krku. V pondělí mě čekají dva důležité testy (držte mi palečky!) a vůbec teď nejspíš budu mít plno dalších starostí. Proto se omlouvám, když se mi někdy nebude chtít udělat nějaké to meme a tak vůbec. Jsem taky jenom člověk a mám i osobní život. Blog mám opravdu moc ráda a tohle svoje miminko si hýčkám, takže nehrozí, že bych v blízké době skončila.

Pokud jste to ještě nezaregistrovali, trošku jsem překopala rozložení blogu, aby byl přehlednější a abych se v něm dokázala orientovat i já. Přibyla stránka s Reviews, kde jsou seřazeny všechny zde publikované recenze podle abecedy. Připravila jsem si i stránku na Series - sem tam podle momentální nálady a času postnu i články o knižních sériích, takže myslím, že se máte na co těšit. Challenges, Memes a Movies už znáte, netřeba představovat. Jen si Movies trochu předělám, aby se v tom dalo lépe orientovat. Mám v plánu ještě přidat stránku About me a Contact me. V About me bude pár věcí o mé osobě a v Contact me pak kontaktní věci a jakési prohlášení směřující ke čtenářům, autorům a nakladatelům. Nově jsem do bočního menu přidala i položku Brzy očekávejte review na... Je to hlavně proto, abyste věděli, co za recenze si brzo přečtete a taky i jako hnací bod pro mě, abych se dokopala k recenzím. Hned pod tím je pak Právě čtu, abyste věděli... uhm... co čtu :D Pod tím nově odkazy přímo na mé RC review - ty tam budou do doby, než bude kniha vydána, abych vás na ně upozornila.

Pár z vás už použilo kolonku Máte na mě otázku? Nebojte se mě zeptat, napsat mi, vážně nekoušu. Pokud chcete dostávat "přepisy" mých článků přímo na email, zaregistrujte se přes ten formulářek Odebírání novinek skrz email. Po registraci vám ale na email přijde ještě ověřovací email, otevřte ho a klikněte na ten odkaz pro potvrzení. Bez potvrzení vám nic na email chodit nebude. Nově jsem i utřídila kolonku s giveaways, takže se můžete do některých zapojit i vy, pokud budete chtít. Judit sice před nedávnem vydala jakýsi shrnující článek, jak to v soutěžích chodí, ale psali jste mi, abych o tom všem (a nejen o tom) něco sepsala i já. Takže jo, udělám to a trochu víc vám to osvětlím :) Následovatelů mého blogu je už krásných 30, nestačím se ani divit.

Pokud máte blog, kde se věnujete knihám a chtěli byste být v mém tzv. blogroll (seznam odkazů na blogy), napište mi vzkaz pomocí výše zmiňovaného formuláře. Pokud si mě přidáte na svůj blog, nemám problém přidat si i já vás. Mám jen jedinou podmínku, abyste se na svém blogu vážně věnovali knihám. Nemusí jít čistě jen o blog o knihách, přesto dávám přednost lidem, kteří dokážou "světu" sdělit své pohledy a názory na knihy. Když okopírujete jen anotaci nějaké knihy, aniž byste o knize řekli alespoň pár slov, je to jen zbytečné vyplňování blogu a to mě vážně nebaví. Já si ráda počtu, ráda komentuju a hledám inspirace.

Teď něco málo o statistice blogu za únor a něco málo ještě i za leden. Za leden byl můj blog zobrazen celkem 23 352 krát. To je opravdu nádherné číslo! Nejzobrazovanější příspěvky jsou ty, které se týkají Teaser Tour Odstínů života, následuje Crescendo. Ze stránek jsou to pak autorky v češtině a Reviews. Podle Google Analytics se sem pravidelně vrací 52% z vás. Tady mi prosím spadla sanice někam pěěěěkně dolů.

Jak jsou na tom ale statistiky z TOPlistu:
31.1. - 6.2.2011  1086
7.2. - 13.2.2011  1114
14.2. - 20.2.2011  1500
21.2. - 27.2.2011  1444

Takže pokud fakt blbě nepočítám, což bych se nedivila, je to 5144 lidí za měsíc! Což je o tisícovku víc než v lednu. OMG

Už jsem vám říkala, jak skvělí jste? Ne? Tak vám to říkám teď!!!

Vím, že to dneska bylo kapku delší, ale pokud jste dočetli až sem, máte dobrou vyřídilku :D Choďte sem dál, nebojte se napsat komentář a říkejte o mně dalším a dalším lidem :)

btw Chystám pro vás mou historicky první soutěž! Těšte se!
btw no.2 Kdybyste tady našli nějaké chyby, prosím, přejděte je, už nemám sílu si to po sobě konrolovat a jsem si jistá, že v tom článku nějaké chybičky budou, protože já píšu jak blesk :D

Pac a pusu


7 komentářů:

  1. Jednoduše jsem neodolala a napsala si o RC smečky a krásných bytostí. Tak jen teď čekat, až odepíšou. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ano taky jsem neodolala a napsala si o nějaké RC ,ale hlavně mi vrtá hlavou Syki, kde na ty knihy bereš peníze?? :-D Takovej stoh knih za měsíc budu si asi muset sehnat nějakou brigádu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ty knížky vypadají krásně! A ano, souhlasím s tebou, je škoda, že když si knížku objednáš přes bookdepository, že ti vyjde i dvakrát levněji než v ČR. Teda ne že by mě to až tak odrazovalo od koupi českých knih, ale u sérií docela i jo :/

    OdpovědětVymazat
  4. Krásne, čísla Syki! A ty by si si tých nasledovateľov zaslúžila prinajmenšom 1000!

    OdpovědětVymazat
  5. Já mám doma RC Nádherné bytosti, Černobílý svět a Inkarceron :) Akorát mě štve, že se mi při čtení Nádherných bytostí trochu poškodil obal knihy :/... Mimochodem kde ty na ty knihy bereš peníze? Musím už vážně vysomrovat nějaké kapesné :D:D...

    OdpovědětVymazat
  6. Syki, ty jsi milionář a tajíš to před náma! :D

    OdpovědětVymazat
  7. Takže... milionář vážně nejsem. To ještě pořád byly penízky z narozenin, kdy jsem si ty únorové knihy předobjednala. Na březen nic předobjednané nemám a kdoví, jestli si něco vůbec předobjednávat teď budu. Únor byl v tomhletom směru hodně extrém a počítám, že březen bude tak 3 knížky a to ještě v češtině :)

    Jinak když předobjednáváte na BookDepository, vyjde vás to ještě levněji než normálně, když už je kniha v oběhu (pokud nemají zrovna nějakou akci, nebo neklesne cena). Ty hardcovery jsem měla průměrně za 10 EUR, což je v současné době při příznivém českém kurzu k euru cca 250 korun, aniž byste museli platit ještě zvlášť poštovné a balné. Proto mám BD tolik ráda. Paperbacky vás v předobjednání vyjdou v přepočtu i na 120 korun. Když uvážíte, že Modrá krev bez nějaké slevy v knihkupectví stojí cca 190Kč a je to brožované, pochopíte mě. Zase ale chápu, proč to stojí tolik - překladatelé taky z něčeho žijí.

    Doufám, že vám ty RC vyjdou a já si pak přečtu vaše recenze :)

    Jinak já jsem kozoroh - já dokážu šetřit a ve vhodnou chvíli pak ty penízky utratit. Bohužel nemám stálý pevný příjem, takže si nemůžu koupit, co se mi zachce. Ráda bych vám uspořádávala soutěže často, ale budu ráda, když bude alespoň jedna - sponzora fakt nemám.

    Říkám, chce to šetřit a neutrácet peníze za blbosti.

    OdpovědětVymazat