PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

29. května 2011

Posuď knihu podle obalu (23)

Upozornění: Pokud jste nečetli první díl, může vám následující anotace hodně naspoilerovat děj. Buď ji přeskočte a přečtěte si až můj názor, nebo si ji přečtěte na vlastní nebezpečí.

Název knihy: Crossed
Autor: Ally Condie
Datum vydání: 1.11.2011

Anotace na Goodreads: Při hledání budoucnosti, která ani nemusí existovat díky rozhodnutí, s kým ji chce sdílet, se Cassia dostává do Vnějších Provincií, ve snaze najít Kye. Toho Společnost odvedla vstříc jisté smrti. Jenže Cassia zjistí, že se mu podařilo uprchnout a že po sobě zanechal pár stop.

Cassiino pátrání ji dovádí k otázce ohledně toho, co jí je drahé, když spatří záblesky odlišného života za hranicí. Ale když se Cassia přiblíží rozuzlení a jistotě své budoucnosti s Kyem, pozvání od rebelů, nečekaná zrada a překvapivá návštěva Xandera - který může mít klíč k povstání a stejně tak i k jejímu srdci - změní zase celou hru. Na hranici Společnosti není vůbec nic jisté. Tady se kříží všechny cesty, ať už jsou sebepokroucenější.
Můj názor: Na tuhle knihu se opravdu hodně těším. První díl - Matched - jsem ohodnotila docela vysoko, na 5 hvězdiček. Sice jsem ze začátku měla problém se do toho dostat, ale pak mě to naprosto chytnulo. Je to sice dystopická kniha, ovšem je v ní plno romantiky. A taková dystopie se mi vážně líbí. Myslím, že většina z vás, která knihu četla, mi dá zapravdu, že vztah mezi Cassií a Kyem je moc krásný. A konec jedničky mě naprosto naštval. Proto se nemůžu dočkat pokračování. Chci vědět, jak se jejich vztah vyvine dál a jestli vůbec (i když to by mě naštvalo ještě víc).

K hodnocení obálky... Opět naprosto krásná obálka. Líbí se mi, že koresponduje s jedničkou. V jedničce byla Cassia v zelené bublině, což naprosto odráželo celkové pojetí knihy. A teď už se Cassia dostává z bubliny ven a zjišťuje více o Společnosti a o světě okolo. Nádherná obálka. Těším se na obálku třetí knihy a jsem zěvdavá, jakou barvu bude mít. A písmo a provedení názvu knihy se mi taky líbí. má stejný font jako je na jedničce a to převrácené R je dobré.

Kniha Matched se chystá i do našich českých a slovenských vod. Jako Dokonalý pár vyjde v češtině během května 2012. 











Pokud vás toto mé meme zajímá a chtěli byste se přidat, podívejte se na informace a přidejte svůj link na příspěvek tady pomocí tohoto formuláře.




3 komentáře:

  1. Dokonalý pár? O_o
    Tak to se jim moc nepovedlo -.- "Uzavření" by bylo podle mě lepší.

    OdpovědětVymazat
  2. Matched i Crossed mají obě pěkné obálky. A hezky se k sobě hodí. Jsem zvědavá, co s nimi udělají naši grafici až se u nás budou vydávat:D

    OdpovědětVymazat