PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

4. července 2011

Top týdne (4)

Toto meme má na svědomí Luu. Cílem je každé pondělí uveřejnit topku něčeho, co souvisí s knižním světem. Nedivte se, že zatímco všichni mají 8 TT, já mám teprve 4.

Knihy z doporučení

Hodně dlouho jsem uvažovala nad knihami, které mi někdo doporučil a které stály opravdu za to. Většinou na plno knih totiž přijdu úplně sama a častokrát se bohužel stává, že knihu, kterou mi někdo jiný doporučí, zase tak úplně nakonec nežeru.

# Anna and the French Kiss (Stephanie Perkins)
Kdo: celý internet

O této knize jsem toho načetla spoustu. Většina recenzí byla natolik pochvalná a nadšená, že jsem nemohla jinak a knihu jsem si prostě musela přečíst. A i když jsem ji četla narychlo, mezi zkouškami, naprosto jsem jí propadla a perfektně si to čtení užila. Teď se řadí mezi jednu z mých nejoblíbenějších knih.

# Harry Potter (J.K.Rowling)
Kdo: kamarádka

Já vím, já vím. Nejspíš vám připadá, že toho Harryho nacpu, kamkoliv můžu. Ale říkala jsem vám přece, že jsem s Harrym a jeho dobrodružstvími vyrůstala. Ještě teď si jasně vzpomínám na rok 2001, cestu domů ze školy, zastávku u kamarádky v bytě, protože mi musela prostě ukázat jednu knížku, která byla podle ní naprosto úžasná... a tak se zrodila má láska k této knižní sérii.

# Hoši od Bobří řeky (Jaroslav Foglar)
Kdo: tatínek

Říkala jsem vám, že jsem byla tak trochu kluk... a sbírání bobříků mě naprosto fascinovalo. Nikdy jsem nechodila do skautu, ani k pionýrům. Ale to přece neznamená, že jsem si nemohla užít dětství.

# Hunger Games (Suzanne Colinns)
Kdo: celý internet

Této sérii jsem se vyhýbala docela dlouho. Nebylo to proto, že bych si ji nechtěla přečíst, ale čekala jsem, až vyjde poslední díl v češtině. Za celou dobu mi plno lidí naslibovalo, že budu z knih naprosto unešená. Pravda, zase tak extrémně jsem unešená nebyla, přesto jde o jedny z nejlepších knih, které mi kdo doporučil.

# Malé ženy (Louisa May Alcottová)
Kdo: maminka

Tohle je jedna z knih, klasických knih, kterou mi moje maminka doporučila a která se mi poravdu moc líbila. Je pravda, že mi v hlavě spíš utkvěla verze filmová, přesto jde o výbornou knihu.

# Nevermore (Kelly Creagh)
Kdo: celý internet

Na knihu jsem přečetla obrovské množství pozitivních recenzí... Je tedy jasné, že jsem si knihu prostě musela přečíst. A nelitovala jsem! Je to jedna z nejlepších knih, jakou jsem za poslední dobu četla. Rozhodně by neměla uniknout vašemu čtenářskému hledáčku. Protože mezi tím kvantem naprostých knižních slátanin, je Nevermore opravdu zralé a výborné čtení.

# Night Huntress (Jeaniene Frost)
Kdo: celý internet

Adult knihy čtu, ovšem jenom občasně. Nikdy jsem je zrovna moc nevyhledávala, šlo vždycky jenom o odreagování. Ale u NH jsem dlouho odolávat nedokázala. A nakonec jsem vážně ráda, že jsem si knihy přečetla.

# Pýcha a předsudek (Jane Austen)
Kdo: maminka

Další klasická kniha, která se mi hodně líbila. Je pravda, že jazyk knihy je hodně jiný, ale o to to čtení bylo nejspíš lepší. Teď jde o mou oblíbenou klasiku.

# The Body Finder (Kimberly Derting)
Kdo: celý internet

To jsem tak jednou hledala knihu, která by mě něčím naprosto nadchnula. Pak jsem na všech možných i nemožných blozích četla spoustu recenzí právě na tuhle sérii. A bylo to! Jay faktor mě od té doby provází na každém knižním kroku...

# Vampýrská akademie (Richelle Mead)
Kdo: sestřenka

Ano, svého času jsem Stmívání měla opravdu moc ráda. Pak mi ovšem došlo, jaká je Bella trapka a já hledala něco, co by mě chytnulo víc a bylo to jakž takž normální. Byla jsem na návštěvě u sestřenky a ta mi začala mávat prvním dílem série, ať to prý zkusím. A já knihu zkusila. Od té chvíle se Vampýrská akademie řadí mezi mé nejoblíbenější série.


1 komentář:

  1. no tak je pravda že VA je jedna z nej serii.. a asi i pýcha a předsudek je nejlepší klasika, ale ostatní knížky jsem nečetla, protože sou v angličtině a já moc dobře anglicky neumím :( snad se dočkám a vyjdou i u nás-přece když je tak vychvaluješ tak si je musím přečíst!! :D

    Simča

    OdpovědětVymazat