PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

23. srpna 2011

Letní obálky (8)

Můj osmý příspěvek do speciálního letního meme. Cílem je vybrat si jednu, dvě, maximálně tři knižní obálky, které nám nějakým způsobem evokují léto, čas odpočinku a dovolených.

Born Wicked
Jessica Spotswood

Cate a její sestry jsou považovány za výstřední podivínky - trochu zvláštní, a až moc vzdělané, pro své vlastní dobro. Pravda je ovšem mnohem složitější, jsou totiž čarodějnice. A pokud bude jejich tajemství odhaleno knězem Bratrstva mohlo by jim to nadělat opravdu velké potíže...

Love and Leftovers
Sarah Tregay

Když se Marciini rodiče rozvedou, musí se přestěhovat z Idaha do odinného domu v New Hampshire. Musí opustit své kamarády a přítele, všechno, co znala. A brzy zjistí, že její plánované "prázdniny" se nejspíš prodlouží a že bude muset začít nový život.

Forgotten
Cat Patrick

Vzpomínám si na budoucnost. Pamatuju si budoucnost, ale nevzpomenu si na minulost. Mé vzpomínky - špatné, nudné nebo šťastné - se ještě nestaly. Tak to se mnou prostě je. Můžu vidět svou budocnost, ale minulost je mi záhadou.






Born Wicked mě okamžitě zaujalo svou nádhernou obálkou. Dívka na obláce mi připomíná chvíle, kdy si člověk prostě lehne do letní trávy, která prostě voní svěžestí. Jo, možná tam bude pár mravenců, brouků, žížal a tak vůbec. Ale co? Jde o ten pocit prostě se válet v trávě. Zkoušeli jste to někdy? Zkuste... Ale dejte si pozor, abys si nelehli vy-víte-do-čeho.  U Love and Leftovers mě hlavně zaujaly ty boty, protože pro němám vážně slabost. Připomíná mi to první lásky a většina takových lásek začíná právě v létě. Člověk si myslí, že vydrží na věky, ale ono ne... léto skončí a člověk se musí posunout dál. Forgotten mi prostě přišlo sladké. Připomnělo mi to mé letní prázdniny na vesnici, u babičky, široko daleko pole a les, sem tam nějaký baráček. A pole plné máku...




Pokud vás letní obálkové meme zajímá, podívejte se sem.




4 komentáře:

  1. Tá tretia je taká pekná! :) Zaujali ma popisy všetkých troch... asi rozšírim svoje literárne obzory, vďaka za tipy :)

    OdpovědětVymazat
  2. Všechny obálky jsou nádherné. Obzvlášť se mi líbí ta první. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Syki, máš skvělý blog a hlavně jak ho máš rozsáhlý. Chtěl bych s tebou udělat rozhovor na můj blog. Kdyžtak mi písni na mail: tkorvas@atlas.cz (Kdybys souhlasila napíšu ti otázky na které budeš odpovídat) Byl bych moc rád, kdyby ses téhle "akce" zúčastnila. Každý zezpovídaný odemě dostane blend. Buď se svými fotky nebo s kým bude chtít. Ukázka mé grafiky:http://spirit-secret.blog.cz/1108/blend-3-kelly-clarkson Budu čekat na tvoji odpověď. Zatím se měj. (Prosím ozvi se co nejdřív)

    OdpovědětVymazat
  4. ta třetí obálka Forgotten je nádherná, miluju vlčí máky, možná bych se i obešla bez té dívky, prostě jen pole vlčích máků lehce rozmáznutých letním vánkem (který by btw mohl zrovna teď taky začít vát, nebo se upeču :))

    OdpovědětVymazat