PŘESUN KNIŽNÍHO DOUPĚTE NA NOVOU DOMÉNU!!!
Nově mě najdete na mé vlastní originální doméně. Všechen obsah i komentáře byly přesunuty na novou stránku. Jen ještě všechno nešlape a nevypadá tak, jak má. Pište prosím všechny své komentáře na novou stránku. Díky.
KNIŽNÍ DOUPĚ

6. listopadu 2011

Suma sumárum za říjen 2011

Tento měsíc jsem si toho tolik nenakoupila, spíš jsem četla to, co už doma mám.

Knihy, které jsem si za říjen koupila:
Bloodfever by Karen Marie Moning - v angličtině
Awake at Dawn by C.C.Hunter - v angličtině
Tris and Izzie by Mette Ivie Harrison - v angličtině
Srdce v sázce by Alyxandra Harvey (Recenze) - v češtině
EONA: Poslední Dračí oko by Alison Goodman - v češtině

Lepší pohled na obálky:

Bloodfever, Awake at Dawn a Tris and Izzie jsem měla předobjednané a v říjnu mi dorazily domů. Celou Fever sérii mám předobjednanou a postupně mi chodí jeden díl za druhým. Všichni okolo tuhle sérii vychvalují do nebes, já čekám, až doma budu mít všechny díly a pak se rozhodnu. Četla jsem i několik ne zrovna pochvalných recenzí, takže se uvidí. Na Awake at Dawn jsem zvědavá, protože první díl byl vážně dobrý. Zajímalo by mě, jak to celé autorka vyřešila a co se dozvím nového. Na Tris and Izzie jsem slyšela obrovské množství negativní kritiky. No co, pokud to vážně bude taková hrůza, má alespoň krásnou obálku. Srdce v sázce se mi vážně líbilo a doufám, že se pokračování dočkáme brzo. A na EONU jsem v knihkupectví narazila náhodou a řekla si, že když už mám ten první díl, druhý nesmí chybět.

Knihy, které jsem si vyžádala k zrecenzování:
Temné vize: Odhalení by L.J.Smith (Recenze) - v češtině
Lovkyně snů: Procitnutí by Lisa McMann (Recenze) - v češtině
Percy Jackson: Poslední z bohů by Rick Riordan (Recenze) - v češtině

Lepší pohled na obálky:
Knihy od nakladatelství FRAGMENT si můžete zakouit zde:
Odhalení, Procitnutí, Poslední z bohů

Na další knihu z pera L.J. Smith jsem byla vážně zvědavá a jsem ráda, že se mi líbila. Upíří deníky (ani ty Stefanovy) nejsou zrovna šálek mého čaje... Na český překlad série Lovkyně snů jsem se dost těšila, protože jde v zahraničí o hodně oblíbenou sérii. A mně se první díl líbil, protože jde o naprosto odlišnou knihu, než na jaké jsem zyvklá. Nešálí vás zrak, ano, je tam dvakrát. Ta druhá je do nějaké další soutěže. A nakonec poslední díl série o Percy Jacksonovi. Můj oblíbený hrdina. Moc se těším na pokračování, které u Fragmentu vyjde na jaře roku 2012.

Co se za říjen událo nového? Mám dost problémy s připojením, takže jsem ráda, když se mi podaří na blog něco sepsat. O víkendech je to nejhorší. Proto jsem už delší dobu nenapsala nic do Letem knižním světem, ale snad už příští víkend něco bude.

Škola společně v kombinaci s prací mi dává docela dost zabrat, ale i tak se snažím svůj blog aktualizovat. Proto mě jakýkoliv váš komentář opravdu těší. Přišlo mi i několik dotazů - omlouvám se, že jsem některým z vás ještě neodpověděla, ale mám toho hodně.

Tento měsíc jsme pak spolu s Abyss rozjely další knižní speciál - Děsivý podzim a prozatím se dočkal pěkného počtu účastníků. Kromě toho jsem se rozhodla uspořádat první knižní bloggerský hop. Více informací o knižním hopu se dozvíte tady.

A teď se již tradičně podíváme na statistiku mého blogu. Nejzobrazovanějším článkem se stal příspěvek o narozeninové soutěži. Ten byl zobrazen celkem - a teď se podržte - 455 krát! Druhým článkem v pořadí s počtem 254 zobrazení je Děsivé čtení. A hned v závěsu s 234 zobrazeními je V říjnu vychází.

U stránek je to již klasicky nejzobrazovanější Autorky v češtině  a Reviews. Omlouvám se, že autoři momentálně nejsou příliš aktuální. Pokusím se to v nejbližší době napravit. Každopádně tak jako tak vám vždycky nejnovější zprávy píšu na FB.

A co ukazuje statistika z TOP listu?
3.10. - 9.10.2011          2137
10.10. - 16.10.2011      2242
17.10. - 23.10.2011      2323
24.10. - 30.10.2011      2519

Celkově byl můj blog za říjen zobrazen 27 097 krát! A za celou dobu působnosti byl blog zobrazen 280 841 krát! Děkuji vám všem za tak vysokou návštěvnost! A kdo ještě nevyplnil můj dotazník, podívejte se na něj (je nahoře vpravo v menu). Díky.

A nakonec dávám svou oblíbenou písničku, kterou jsem vám ukazovala už dávno. Tentokrát ale s českými titulky :)

8 komentářů:

  1. Proč máš Lovkyni snů dvakrát? :)
    Jinak Tris and Izzie, tak tomu říkám krásná obálka, fakt se mi hrozně líbí :)

    OdpovědětVymazat
  2. VeEee: Máš černý puntík za to, že ten článek VŮBEC nečteš!

    OdpovědětVymazat
  3. Obálka Tris a Izzie je úžasná :) ale dobré recenze na ni vážně nebyly.. :/ škoda

    OdpovědětVymazat
  4. Syki: já přečetla vždycky jenom nějaký odstavec B-)

    OdpovědětVymazat
  5. Syki s tou Moningovou - neviem sa k nej nejak dokopať :)
    a štatistika? Ja sa ani nečudujem, že máš také veľké čísla... asi nie som sama, ktorá často navštevuje tvoj blog... je originálny, stále aktualizuješ a vždy vyjdeš s niečím, čo si rada prečítam takže palec hore šéfe :)

    OdpovědětVymazat
  6. tak súhlasím s Luce, máš dosť článkov a všetky sú zaujímavé, dobre napísané a skvelo sa čítajú :) keby si mala menej tak by som sa veľmi čudovala :) tvoj blog patrí medzi moje najobľúbenejšie ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Páni krásná čísla gratuluji, ale plně si je zasloužíš, máš to tu dokonalé a je vidět tolik práce každý den!!! :) Jinak pěkné úlovky a ten song na konci je skvělý, ale ten chlap je hrozná :D

    OdpovědětVymazat
  8. Jo taky bych chtěla mít peníze na několik knížek měsíčně :D Moje knihovnička je chudá, tak alespoň pravidelně "vykrádám" knihovnu.

    OdpovědětVymazat